4 Mei Dodenherdenking

4 mei 2024: Dikwijls is het minder goed weer tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking. Dit jaar was het wel erg slecht met een gestaag vallende regen. De muzikanten van OBK/GO waren na afloop doorweekt, ondanks de regenjasjes. Ook de sprekers konden niet zonder paraplu, maar ondanks het slechte weer was er toch ook dit jaar een goede opkomst.

De ceremoniële opening door Dorpsraadvoorzitter Rene werd gedaan met een passend gedicht. Na het blazen van de taptoe werd twee indrukwekkende minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het Wilhelmus.

Het leggen van de kransen werd gedaan door het echtpaar Verdonck namens de inwoners van Hoofdplaat en door Gemeenteraadslid en Hoofdplatenaar Philip Thomaes namens de Gemeente Sluis. Tegelijkertijd noemde Danielle de namen van de Hoofdplaatse oorlogsslachtoffers. Voordat Rene de plechtigheid afsloot en iedereen uitnodigde voor koffie in het Dorpshuis las Philip de gemeentelijke verklaring voor de herdenking op.

Hieronder een foto-impressie. Klik op een foto om de Galerij te openen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *