Categoriearchief: Algemeen

Deuzonschole: Het Levantijns Orkest

Zaterdag 31 juli om 15:00 Entree € 10

De taal van de Sefardim, ‘Spanjaarden’, wordt Ladino genoemd, en de liederen daarin vond je over de hele Balkan en de Levant, en werden door de Portugese Joden ook meegebracht naar Nederland (net als trouwens de ‘Zeeuwse’ bolus).
Deze vormden lang de rode draad in de muziek van ons orkest, gezongen door Stefanie, begeleid met de Turkse klarinet, luit, en trom, de ‘klarnet’ , ‘ud’ en ‘darbuka’. In een tien
jaar is het instrumentarium dikwijls aangevuld met accordeon en viool , en is het repertoire langs allerlei andere lijnen uitgegroeid tot een kaleidofonische rizoom waarin Jiddisch,
Grieks, Turks, Roemeens, Russisch, Italiaans, Duits, Frans, Engels, Albanees en Servo-Kroatisch klinkt. De gemene deler is eigenlijk dat wij het prachtige muziek vinden (en muzikale veelvraten zijn)
Vanmiddag is het programma hoofdzakelijk Grieks, Albanees en Roemeens

Stefanie de Melker zang, darbuka
Berna van Vilsteren, gitaar, ud
Frank Leenhouts, klarinet

Deuzonschole: Nienke Dingemans

17 juli: Netjes op 1,5 meter was de zaal van de Deuzonschole goed gevuld met toeschouwers en kon Ries met een glimlach aankondigen, dat er na vanmiddag nog diverse mooie artiesten de weg naar Hoofdplaat zullen vinden.

Voor de pauze speelde Jan van Bijnen, grotendeels solo, zijn dikwijls zelf geschreven nummers.

Na de Pauze was het de beurt aan Nienke Dingemans, een 16 jarig blues talent, die ondersteund door Van Bijnen en Verbraak (en Ries…) zowel eigen nummers als covers bracht. Een stem, die je vanaf het begin al verbaasd en die boeide van het eerste tot het laatste nummer.

Even een stukje meegenieten; klik: Live Nienke

Hieronder een foto-impressie. Klik op een foto om de Galerij te openen

Eerste Bolweekend succesvol

10 juli:

Met 18 deelnemende Bollers was de inschrijving voor de eerste dag (zaterdag) mooi gevuld. Om 13.00 uur begon de strijd met een prima sfeer en veel onderling (leed-)vermaak. Hoe verder de middag vorderde, hoe meer publiek kwam om de sportieve topprestaties te bewonderen en om van een consumptie te genieten. Zelf een forse regenbui kon de pret niet drukken en hier bewees de grote nieuwe tent al direct zijn diensten. Zo rond 18.00 uur mochten de winnaars hun prijzen op komen halen en werd nu al gepraat over de tweede dag en hopelijk een vervolg in de toekomst.

Kortom een zeer geslaagde eerste dag, met dank aan de organisatoren voor een fijne middag

Hieronder nog een foto-impressie en een filmpje.

Voor het filmpje klik: Regenbuitje

Dorpsraad: Spreekuur en Dorpshuis

Inloopspreekuur:

Vanaf a.s maandag (7 juni) gaan we weer starten met het inloopspreekuur. Van 19 tot 20.00uur zit er iemand van de dorpsraad in het dorpshuis.

Dorpshuis:

Vanaf 14juni gaat het dorpshuis en de JoVeHo weer open.

In de afgelopen tijd is er veel werk in het dorpshuis verzet maar helaas hebben deze werkzaamheden wat vertraging opgelopen.

Hierdoor 1 weekje later open dan wettelijk is toegestaan.

Welke werkzaamheden dan?

Alle plafonds zijn voorzien van 12 cm dikke isolatie met warme reflectie laag. Dat moet toch gaan schelen in de hoge stookkosten. De dames en heren toiletten zijn voorzien van nieuwe , hogere, toiletpotten met nieuwe spoelreservoirs. Daarnaast zijn alle vloeren van de toiletten voorzien van een grijze epoxy coating.

De Joveho krijgt volgende week een hele nieuwe PVC vloer, alsmede een afsluiting tussen zaal en opslag.

Als laatste wordt volgende week het nieuw zoldergedeelte voorzien van Led verlichting.

Ook vanuit veiligheid is er niet stil gezeten.

Omdat er redelijk frequent een frituurpan in de grote keuken wordt gebruikt is er daar een nieuwe Vet blusser geplaatst.

Alle noodverlichting, alsmede pictogrammen, worden vervangen door nieuwe exemplaren.  de huidige signalering en verlichting voldoet niet meer aan de eisen.

Bij een veiligheidsinspectie van de Veiligheidsregio is het oude rookhok aan de achterzijde afgekeurd.  Dit is te brandgevaarlijk met grote kans van brandoverslag naar het dorpshuis. Dat zal dus op hele korte termijn gesloopt worden.

Als we 14 juni dus open gaan is dat in een veilig en verder opgeknapt dorpshuis.

Natuurlijk gelden vanaf die dag nog steeds de wettelijke regelgeving mbt afstand , handen wassen etc.

Daar ontkomt ook Hoofdplaat niet aan ☺

World clean-up day:

En om alvast in de agenda te zetten: 18 september is er ( gelukkig weer) een world clean up day waarbij we met zoveel mogelijk vrijwilligers de kustlijn willen ontdoen van afval