Categoriearchief: Algemeen

Sinter-speurtocht

28 november: Jammer genoeg geen echte Sinterklaasintocht dit jaar. De Corona maatregelen lieten dat niet toe. Maar toch werd door een aantal vrijwilligers voor de jeugdigen onder de 12 jaar een leuke speurtocht door het dorp opgezet. Uiteraard met opvolging van de Covid-regels. Opdrachtjes, vragen beantwoorden en zoeken naar de juiste route, waarbij je onverwacht zelfs twee Zwarte Pieten kon tegenkomen. De kinderen (en begeleiders) hadden het er druk meer. En….uiteraard was er aan het eind voor alle deelnemers (zo’n 25 kinderen) een goed gevulde snoepzak. Met dank aan alle vrijwilligers die dit weer voor elkaar hebben gekregen.

Hieronder een fotoreportage, waarbij ongetwijfeld een aantal deelnemende kinderen zijn gemist door de grote tijdsspreiding (waarvoor excuses). Klik op een foto om de galerij te openen.

Herdenking bevrijding 8 november

8 november: In verband met de bekende Corona-maatregelen werd zonder verdere vooraankondiging een zeer beperkte en besloten korte herdenkingsplechtigheid t.g.v. de bevrijding (76 jaar) bij het monument aan de Spuikom gehouden.

Nadat René onze Burgemeester kort verwelkomd had, werd door Johnny de klok in de klokkentoren een aantal minuten geluid. Hierna volgde een kranslegging bij het monument door Burgemeester Marga Vermue en door Dorpsraadvoorzitter René.

De Burgemeester stond in een korte toespraak nog even stil bij de bevrijding en de grote problemen die mensen toen ondervonden. Niet te vergelijken met onze huidige beperkingen door het virus, omdat de oorlogsslachtoffers in vergelijking met onze situatie met veel dreigender en moeilijker omstandigheden te maken hadden, aldus de burgemeester. Door de huidige maatregelen was het helaas onmogelijk om bijvoorbeeld ook de bevrijdingsmars door te laten gaan, anders hadden er misschien met het mooie weer enige duizenden mensen op de Spuikom gestaan. Dat was nu helaas niet mogelijk. Verder bedankte ze de organisatoren, met tevens een gelukwens betreffende de nieuwe klokkentoren en moedigde ze iedereen aan om vooral dit soort herdenkingen te blijven organiseren.

Hieronder een fotoreportage. KLIK op een foto om de Galerij te openen

Dorpsraad:Onderzoek Gezondheid

2 november: Binnengekregen via de Dorpsraad:

Beste stads- en dorpsraden van de gemeente Sluis,

Momenteel voert de GGD Zeeland in opdracht van de Zeeuwse gemeenten een grootschalig vragenlijstonderzoek over gezondheid uit onder Zeeuwen van 18 jaar en ouder. Dit onderzoek heet de ‘GGD Gezondheidsmeter 2020’. Ook een willekeurige selectie (steekproef) van inwoners van de gemeente Sluis is gevraagd om de vragenlijst in te vullen. Dit kan zowel online als schriftelijk. Vandaag (donderdag 29 oktober) valt de laatste herinneringsbrief op de mat.

Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter het beeld is van onze gezondheid en hoe beter de gemeente Sluis beleid kan maken en activiteiten kan uitvoeren om de gezondheid en leefbaarheid van de inwoners uit Sluis te verbeteren. Wij willen jullie daarom als stads- en dorpsraden vragen om onderstaand bericht actief te delen op social media:

Help ons erachter te komen hoe het staat met de gezondheid in de gemeente Sluis! Doe mee aan de GGD Gezondheidsmeter en maak kans op een VVV-bon. 
 
De GGD Zeeland beschermt en bevordert de gezondheid van alle Zeeuwen. Door elke vier jaar aan een grote groep mensen te vragen hoe het met ze gaat, krijgen we een goed beeld van ‘onze’ gezondheid. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe meer inzicht wij hierin krijgen. Bovendien maak je kans op een VVV-cadeaubon van 10 euro als je de vragenlijst online invult. Elke 10e invuller ontvangt een bon. Ga naar
www.ggdgezondheidsmeter.nl en vul direct de vragenlijst in. 

Ingebruikname Klokkentoren

1 november 2020: Ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding werden in alle West-Zeeuwsvlaamse kernen de klokken geluid. Voor het eerst kon dat ook in Hoofdplaat door de klok in de nieuwe klokkentoren aan de Spuikom te luiden. Dat was gelijk ook de ingebruikname van deze Hoofdplaatse aanwinst. Drie leden van de Projectgroep (Johnny, Herbert en Arnold) lieten om beurten het mooie geluid van de de bel horen.

Helaas kon er nu i.v.m. alle Corona voorschriften slechts kort worden stilgestaan bij zowel de ingebruikname als de reden van het luiden (bevrijding). Begin volgend jaar wordt nog een officiële ingebruikname verwacht

Waar anders op deze dag de Bevrijdingsmars zou starten met duizenden mensen op de been, waren nu een zestigtal bezoekers toch naar de Spuikom gekomen om de ingebruikname van de klok mee te maken.

In de ochtenduren was Thuur met nog twee andere doedelzakspelers al om 10.00 uur aan zijn ronde langs de bekende routepunten begonnen (foto’s Marc-bedankt)

Als je de klok even wilt horen kun je op de volgende link klikken

Hieronder een aantal foto’s. Klik op een foto om de galerij te openen

Oud papier schema

Klik voor PDF file: Oud papier schema Hoofdplaat

Klik voor PDF file: Oud papier schema Nummer Eén

Schema ophalen oud papier 2020 Hoofdplaat door O.B.K.

3e zaterdag van de maand vanaf 09.00 uur

Zaterdag   18 januari           

Zaterdag   15 februari          

Zaterdag   21 maart             

Zaterdag   18 april  (uitgesteld ivm Corona)      

Zaterdag   16 mei                

Zaterdag   20 juni          

Zaterdag   11 juli     (2e zaterdag !!!)

Zaterdag   15 augustus 

Zaterdag   19 september     

Zaterdag   17 oktober          

Zaterdag   21 november      

Zaterdag   19 december

Nummer Een ophaalschema oud papier 2020 door O.B.K.

3e vrijdag van de maand na 18.00 uur

Vrijdag   17 januari 

Vrijdag   14 februari      

Vrijdag   20 maart

Vrijdag   17 april       (uitgesteld ivm Corona)     

Vrijdag   15 mei             

Vrijdag   19 juni

Vrijdag   10 juli  (2e Vrijdag !!!)

Vrijdag   14 augustus    

Vrijdag   18 september

Vrijdag   16 oktober

Vrijdag   20 november  

Vrijdag   18 december