Categoriearchief: Algemeen

Zomerspelen Omroep Zld. in Hplt

3 augustus: Oproep Zeeland was te gast in Hoofdplaat voor hun onderdeel Zomerspelen. Live op de radio. Atleta (van de Dorpsraad) was de gastvrouw voor Simone van Omroep Zeeland en een vijftiental vrijwilligers deden mee om de punten voor Hoofdplaat te verzamelen. Doel: winnen van een taart. Van pannenkoek bakken tot het maken van een soort Hoofdplaatse vlag, de opdrachten werden allemaal netjes uitgevoerd.

Om nog meer punten te verzamelen wordt gevraagd om de desbetreffende Facebookpagina te “liken”…. Zeker doen 🙂 . —-> https://www.facebook.com/goedemorgenzeeland/videos/295346331538058

Hieronder een foto impressie van vandaag( let wel: niet alle deelnemers waren op dat moment aanwezig). Klik op een foto om de galerij te openen

Klokkentoren betonstort

Na maanden van voorbereiding (begonnen nog tijdens Switchback 75 jaar) kon vandaag het beton worden gestort voor de voet van de klokkentoren bij het Monument aan de Spuikom. Voorafgaand daaraan waren diverse vrijwilligers al bezig geweest fundering en bekisting klaar te zetten.

Op initiatief van o.a. de Dorpsraad is een team bezig geweest om belangrijke zaken als vergunningen, tekeningen, bestellingen en financiering rond te krijgen om deze klok en toren te kunnen realiseren. Een principe tekening door Johnny van Voren is verder uitgewerkt en de daarbij behorende technische tekeningen zijn ingediend om de benodigde vergunningen en medewerking van o.a. de Gemeente te verkrijgen. Het pakket voor de constructie is uitgegeven evenals de tekening voor de te maken nieuwe klok. Na het storten van de beton hoopt de DR en het vrijwilligersteam begin november (Bevrijdingsmars??) de toren met klok klaar te hebben. Vanaf dat moment kan er weer klokgelui in Hoofdplaat klinken. Een mooi stukje samenwerking en vrijwilligerswerk !!!!

Hieronder een fotoreportage van de betonstorting. Klik op een foto om de Galerij te openen.

Dorpsraad-AED bijeenkomst

Op dinsdag 14 juli heeft, op initiatief van de dorpsraad, een 1e bijeenkomst plaatsgevonden voor de aed / hulpverleners van Hoofdplaat.

De gedachte hierachter is om alle vrijwilligers op de hoogte te brengen van de 2 aed’s binnen ons dorp en de speciale zaken daarom heen.

Zo is er door alle aanwezigen getest om de aed kast op het dorpsplein te openen, iets wat in een stress situatie al enkele keren voor wat problemen heeft gezorgd.

Ook het beademen in Corona tijd is ter sprake gekomen. De dorpsraad gaat hier enkele mondmaskers voor aanschaffen.

Helaas bleek, door omstandigheden, de opkomst wat tegen te vallen.

Desalniettemin willen we na de verdiende vakantie nogmaals een sessie inplannen.

Heeft u interesse in een ehbo cursus, meldt het ons dan even. Wellicht kunnen we ook dit gaan organiseren in ons dorpshuis.

Met vriendelijke groet

Rene Verstraete

Voorzitter dorpsraad Hoofdplaat

Historische foto’s

In 1956 heeft dhr J.A. de Nooijer uit Breskens in en rond Hoofdplaat (waarschijnlijk tijdens werkzaamheden aan de wegen) diverse foto’s gemaakt. Het zijn nu historische plaatjes geworden. Dochter Annelies Oosterlee-de Nooijer was zo vriendelijk de originelen uit te lenen. Zie hieronder de verzameling.

Klik op een foto om de galerij te openen

Oud papier schema

Klik voor PDF file: Oud papier schema Hoofdplaat

Klik voor PDF file: Oud papier schema Nummer Eén

Schema ophalen oud papier 2020 Hoofdplaat door O.B.K.

3e zaterdag van de maand vanaf 09.00 uur

Zaterdag   18 januari           

Zaterdag   15 februari          

Zaterdag   21 maart             

Zaterdag   18 april  (uitgesteld ivm Corona)      

Zaterdag   16 mei                

Zaterdag   20 juni          

Zaterdag   11 juli     (2e zaterdag !!!)

Zaterdag   15 augustus 

Zaterdag   19 september     

Zaterdag   17 oktober          

Zaterdag   21 november      

Zaterdag   19 december

Nummer Een ophaalschema oud papier 2020 door O.B.K.

3e vrijdag van de maand na 18.00 uur

Vrijdag   17 januari 

Vrijdag   14 februari      

Vrijdag   20 maart

Vrijdag   17 april       (uitgesteld ivm Corona)     

Vrijdag   15 mei             

Vrijdag   19 juni

Vrijdag   10 juli  (2e Vrijdag !!!)

Vrijdag   14 augustus    

Vrijdag   18 september

Vrijdag   16 oktober

Vrijdag   20 november  

Vrijdag   18 december