Contact

Let op:  Even geen reactie mogelijk i.v.m. grote hoeveelheid SPAM via deze Contactpagina

Stel onder aan de pagina in de reactiemogelijkheid je vraag en laat uw contactgegevens (e-mail adres) achter.

Gewoon een reactie achterlaten mag natuurlijk ook…

Er wordt daarna (indien gewenst) contact met je opgenomen.

Let op: Tussen uploaden en zichtbaar worden van de reactie zit enige tijd i.v.m. controle op SPAM

4 reacties op “Contact

 1. Ik ben al zo’n 38 jaar bezig met genealogie, niet alleen naar mijn eigen achternaam Sijnesael, maar naar al mijn voorouderlijke families, zoals Geernaert, Hoogerwerf enz.
  Bij mijn onderzoek ben ik veel met Hoofdplaat bezig. Daarbij werd al snel duidelijk dat de oorspronkelijke Hoofdplaatse families, dus die eind 18e en in de loop van de 19e eeuw naar Hoofdplaat kwamen, vaak met elkaar verbonden zijn door huwelijken.
  Ik heb enkele grote Hoofdplaatse families, zoals Sijnesael, Geernaert, Hoogerwerf, Scherbeijn, Temmerman, De Poorter enz.enz. zoveel mogelijk in kaart gebracht en ook hun herkomst (vrijwel altijd Vlaams) uitgezocht.
  Deze informatie heb ik inmiddels in een grote database met meer dan 60.000 personen staan. Het lijkt me leuk af en toe wat genealogische informatie over de oude Hoofdplaatse families te publiceren, uiteraard alles met inachtneming van privacy, er komen sowieso geen gegevens van nog levende personen in voor.
  Is het wellicht een idee om een rubriek op de Hoofdplaat-site te starten waar ik deze informatie kan plaatsen? Het is een fraaie aanvulling op de historische informatie van Hoofdplaat.

 2. Genealogische informatie bij de foto van café Hornick, 24 juni 2020.

  Eigenaren waren Franciscus Alphonsus Hornick, geboren Oordeghem (B) ca 1889, overleden Hoofdplaat 12-06-1922, 33 jaar oud, van beroep wever en caféhouder,
  zoon van Charles Ludovicus Hornick, hoofd der weversschool en Maria Ludovica Rasschaert.
  Franciscus trouwt te Hoofdplaat 21-06-1917 Louisa Sophia Buijck, geboren Hoofdplaat 25-9-1887, overleden Terneuzen 6-1-1966, 78 jaar oud en 44 jaar weduwe,
  dochter van Petrus Bernardus Buijck en Maria Theresia Brakke.

  Bij het huwelijk was er reeds één dochter geboren, Maria Louisa, geboren Hoofdplaat 2-11-1916. Het dochtertje werd bij het huwelijk door de vader Franciscus erkend.

  1. Ik ben een kleindochter van deze Frans en Louise Hornick. De genealogie is niet volledig. Mocht André meer willen weten, dan wil ik die hem wel verstrekken.

   1. Hallo Mia,
    De gegevens zijn inderdaad niet volledig, het was een snelle scan van deze familie. Uiteraard ben ik altijd geïnteresseerd in aanvullingen!

    Mvg
    André Sijnesael

Reacties zijn gesloten.