Schuldhulpmaatjes

Van de Dorpsraad:

Ook wij kunnen hierbij helpen en/of begeleiden, voor meer info kunt u ons altijd een briefje (Schoolstraat 14, 4513 AR Hoofdplaat) of digitaal berichtje sturen (dorpsraadhoofdplaat@gmail.com)

Schuldhulpmaatjes nu actief in heel Zeeuws-Vlaanderen: ‘De cijfers zijn keihard, het is echt nodig

De stichting Schuldhulpmaatjes is al een tijdje actief in Hulst, maar vanaf nu is het werkgebied uitgebreid naar heel Zeeuws-Vlaanderen. In Terneuzen en Sluis zijn de eerste maatjes begonnen met een opleiding.

schulden
De Schuldhulpmaatjes zijn nog nodig: ‘De cijfers zijn keihard’ © Canva

“Dit is geweldig. Dankzij onze vrijwilligers hebben we dit mogelijk kunnen maken”, zegt Alex Eggermont van de stichting. “De uitbreiding is ook echt nodig. Als je gaat kijken naar cijfers, die zijn echt keihard.”

‘Het is ook gewoon iemand die om de koffie komt’

De Schuldhulpmaatjes zijn vrijwilligers die naast een hulpvrager gaan staan om samen de financiële administratie aan te pakken. Ook kunnen ze een rol spelen in het contact met bijvoorbeeld de gemeente en andere schuldhulporganisaties.

Maar het is ook echt een maatje.”Het is ook gewoon iemand die eens een keer om de koffie komt”, vertelt Eggermont. “Ik zeg altijd: zie elkaar als mens en niet als probleem, dat maakt alles zo anders. Het is zo waardevol dat zo’n maatje langskomt en gewoon eens vraagt: ‘Hoe is het met je? Hoe gaat het met je gezin?'”

Sinds 2016 is Schuldhulpmaatje actief in Middelburg en Vlissingen. In 2017 is de stichting gestart in Hulst.

Grote subsidie voor Dorpsraad

Felicitaties voor de Hoofdplaatse Dorpsraad, die na veel voorbereidend werk, een grote subsidie van het Oranjefonds hebben gekregen.

Lees hieronder het persbericht of download het via deze link (Persbericht november 2021)

=====================================================================

PERSBERICHT

Hoofdplaat, 24 november 2021

Dorpsraad Hoofdplaat ontvangt 10.000 euro van Oranje Fonds

Dorpsraad Hoofdplaat ontvangt 10.000 euro van het Oranje Fonds.

Met deze mooie bijdrage gaat de dorpsraad van Hoofdplaat eenzaamheid onder de inwoners van Hoofdplaat en de buurtschappen Slijkplaat en Nummer Eén te lijf.

Eenzaamheid is een verborgen probleem in veel dorpen en steden en niet altijd makkelijk bespreekbaar. Dorpsraad Hoofdplaat zet zich daarom in om meer mensen naar het dorpshuis te trekken. Dit doet de dorpsraad enerzijds door meer activiteiten te organiseren voor de inwoners en anderzijds door de voorzieningen in het dorpshuis in Hoofdplaat op orde te brengen.

Zo kan met hulp van de subsidie nieuwe beeld- en geluidsapparatuur worden aangeschaft. Deze apparatuur komt goed van pas bij allerlei activiteiten, zoals gezellige film- en spelmiddagen.

Een grote wens is ook om de inwoners naar het dorpshuis te halen om gezamenlijk de maaltijd te nuttigen. De huidige keuken is daar niet op berekend.

De dorpsraad besteedt een deel van de subsidie dan ook aan een nieuw keukenblok.

“Onze keuken is nu nog niet voldoende geschikt om maaltijden in klaar te maken. We zijn dus heel blij met de subsidie, want met de bijdrage van het Oranje Fonds kunnen we nu ook de keuken aanpakken”, aldus René Verstraete, voorzitter van de dorpsraad.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat.

De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

-Einde persbericht-

Noot voor de redactie:

Voor informatie over het Oranjefonds neemt u contact op met Nerina Vilchez, adviseur Publiciteit, via nerina.vilchez@oranjefonds.nl (030-23 39 348)

Voor informatie over dorpsraad Hoofdplaat neemt u contact op met

René Verstraete, voorzitter, via voorzitterdorpsraadhoofdplaat@gmail.com / 06-53419126

Atleta van Boven, secretaris, via dorpsraadhoofdplaat@gmail.com / 06-13473005