Inloopavond project Hoofdplaat Noord.

Goed bezochte inloopavond project Hoofdplaat Noord.

Maandagavond 20 juni was de lang verwachte inloopavond georganiseerd door gemeente Sluis.
Hierin werd uitleg gegeven over de plannen met betrekking tot wateroverlast, extra groen, extra parkeren en niet te vergeten een nieuw riool.
4 werknemers van de gemeente hadden alles goed voorbereid en kwamen met grote tekeningen, per straat, naar het dorpshuis.
Iedereen kon dus gedetailleerd zien hoe de huidige plannen eruit zien.
Bedoeling van deze avond was dat de inwoners mee gingen denken, tips hadden, en hun zegje konden doen.
En dat is gebeurd😀
Goede discussies, aandachtspunten, twijfelgevallen, alles is aan bod gekomen.
Iedereen die zich heeft ingeschreven zal een berichtje ontvangen vanuit gemeente (na de vakantieperiode).
Dorpsraad houdt de vinger aan de pols dat de getoonde grofplanning ook nageleefd gaat worden.

Met vriendelijke groet

Rene Verstraete
Voorzitter dorpsraad Hoofdplaat

Garage Sale

11 juni: Een zonovergoten dag, dus beter konden de deelnemers aan de Hoofdplaatse Garage Sale zich niet wensen.

Een vlug rondje rond een aantal verkopers leerde, dat er hier en daar best goed verkocht werd. Ook het aantal kopers viel niet tegen, al zag je dat door de grote spreiding van de verkoopadressen niet direct terug. Kortom weer een geslaagd evenementje in het dorp met dank aan de organisatoren en deelnemers.

Een kort fotorondje, en daardoor helaas niet alle deelnemers op de foto kunnen zetten….

Klik op een foto om de galerij te openen

Concert OBK en GO

14 mei: Het eerste grote Samenwerkingsconcert Tussen het Hoofdplaatse “Oefening Baart Kunst” en het IJzendijkse “Geduld Overwint” is een feit. In een met meer dan 120 toeschouwers overvolle gymzaal konden de muzikanten voor het eerst na Corona laten horen, dat het gezamenlijke Geduld en Oefening inderdaad een succes kan worden. In haar eerste aankondiging kon Vivian dan ook mededelen, dat de samenwerking tussen de beide verenigingen een officieel vervolg zal krijgen eind dit jaar. Benieuwd of er ook een nieuwe naam zal komen…… wordt het “Oefening Overwint” of “Oefening Kunst en Geduld”…. we zijn benieuwd.

Met een meer dan verdienstelijk optreden van de jeugdige leden van het gezelschap onder leiding van dirigente Jenny werd het concert geopend. De aankondigingen werden op een originele manier door de jonge muzikanten zelf gedaan. Met een paar mooie solo’s en fijn samenspel kregen ze na het laatste nummer dan ook een welverdiend applaus.

Vervolgens nam Joop het stokje over van Jenny om voor het nu 30 muzikanten tellende gezelschap te beginnen aan het eerste grote samenwerkingsconcert. Mooie en ook bekende nummers, die met veel enthousiasme werden uitgevoerd. De pauze gaf de bezoekers en muzikanten de mogelijkheid om met een drankje in de hand even wat verkoeling te zoeken in de buitenlucht, want in de zaal was het best warm geworden… Na de pauze was de leiding over de licht aangepaste muzikantengroep weer aan Jenny, die het laatste deel van het concert voor haar rekening nam. Een groot applaus van een dankbaar publiek, dat genoten had van een mooi concert. Dit smaakt zeker naar meer…..

Na afloop van het concert werden een drietal leden van OBK door Vivian in verband met hun jubileum als muzikant in het figuurlijke zonnetje gezet. Helaas kon Thuur, reeds 65 jaar muzikant bij OBK, er wegens ziekte niet bij zijn. Wel mochten Monique (40 jarig jubileum) en Judy (25 jaar muzikante) de bijbehorende oorkondes, speldjes, bloemen en uiteraard de waardering van het publiek in ontvangst nemen. Tot slot nog bloemen voor de beide dirigenten.

Hieronder een uitgebreide fotoreportage met wat extra aandacht voor de jeugdige toekomst van de muziek…

Klik op een foto om de Galerij te openen

Dodenherdenking 2022

4 mei: Deze keer was na twee jaar wel publiek toegestaan tijdens de traditionele Dodenherdenking bij het monument aan de Spuikom.

Ons muziekkorps OBK (met medewerking van enige gastmuzikanten uit IJzendijke) was “met stille trom” richting de Spuikom gelopen. Daar was intussen een tiental minuten lang de klok geluid

Vervolgens kon Dorpsraadvoorzitter René iedereen welkom heten waarna na een korte toespraak door Monique de Last Post werd geblazen gevolgd door het Wilhelmus door OBK. Daarna 2 minuten stilte.

Tijdens de kransleggingen door Ies (namens de bewoners van Hoofdplaat) en Philip (Gemeente Sluis) werden door Kinderburgemeester Liam alle namen van de omgekomen Hoofdplatenaren opgenoemd.

Philip sloot het officiële gedeelte af met een toespraak namens de gemeente Sluis, waarna Rene iedereen uitnodigde om een kop koffie in het Dorpshuis te gebruiken.

Hieronder een fotoreportage (Klik op een foto om de Galerij te openen):

Koningsdagviering 2022

Het Hoofdplaatse EVC had ook deze keer weer iets leuks bedacht voor de kinderen. Aan een grote tafel mochten heerlijke pannenkoeken worden versierd en natuurlijk opgegeten. ’s Middags was de zaal bijna te klein voor de grote Bingo met veel prijzen en gezelligheid.

Onderstaande foto’s met dank aan het EVC. Klik op een foto om de Galerij te openen.