Categorie archieven: Algemeen

Update werkzaamheden Hplt

Bericht vanuit de Dorpsraad

31 mei: Hieronder een update over de werkzaamheden in Hoofdplaat vanuit de Gemeente

Het blijft maar regenen en een natte boel. Het werk in Hoofdplaat loopt hierdoor jammer genoeg vertraging op. Gisteren bouwvergadering gehad en het volgende afgestemd:

– Aansluitingen hemel- en vuilwaterriolen gerealiseerd. Net in de Molenweg moeten nog enkele kolkaansluitingen gemaakt worden;
– Bestrating Mgr. Luijpenstraat zit er eind deze week in tot en met de kruising met de Beatrixstraat. Dit is hergebruik van gebakken materiaal;
– Bestrating tweede deel Mgr. Luijpenstraat en Mr. Willem Schorerstraat start met ingang van a.s. maandag. Dit zijn nieuwe gebakken klinkers.
– Aanbrengen fundering Molenweg gebeurd gefaseerd komende dagen als e.e.a. wat droger wordt.

Verwachting is dat medio juli het complete werk afgerond kan worden.
Aanbrengen asfalt in Kersenlaan en Westlangeweg (waar vakken nu tijdelijk zijn dichtgestraat) volgt kort na de bouwvak. Hiervoor geldt dan 2-3 dagen een omleidingsroute.

Webinar over Ammoniak

Geachte heer/mevrouw,

Vanwege uw interesse in de informatiebijeenkomst over ammoniak eerder dit jaar, attendeer ik u op de webinar die we hierover gaan organiseren.

De webinar vindt plaats op woensdag 12 juni van 19.00 tot 20.30 uur en is live te bekijken; u kunt via de chat dan ook vragen stellen aan de sprekers.

De webinar is ook later terug te kijken. U kunt de webinar bekijken via deze link Webinar ammoniak (royalcast.com)

Aan de webinar nemen de volgende organisaties deel: North Sea Port, Veiligheidsregio Zeeland, ministerie van EZK, ministerie van I&W en onderzoeksbureau Antea.

Het programma vindt u in de link.

Op www.zeeland.nl/ammoniak vindt u de link naar de webinar ook, evenals nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Ilona Vette

team communicatie

Cafétoernooi HBC 2024

Pubquiz 80 Jaar vrijheid

4 Mei Dodenherdenking

4 mei 2024: Dikwijls is het minder goed weer tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking. Dit jaar was het wel erg slecht met een gestaag vallende regen. De muzikanten van OBK/GO waren na afloop doorweekt, ondanks de regenjasjes. Ook de sprekers konden niet zonder paraplu, maar ondanks het slechte weer was er toch ook dit jaar een goede opkomst.

De ceremoniële opening door Dorpsraadvoorzitter Rene werd gedaan met een passend gedicht. Na het blazen van de taptoe werd twee indrukwekkende minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het Wilhelmus.

Het leggen van de kransen werd gedaan door het echtpaar Verdonck namens de inwoners van Hoofdplaat en door Gemeenteraadslid en Hoofdplatenaar Philip Thomaes namens de Gemeente Sluis. Tegelijkertijd noemde Danielle de namen van de Hoofdplaatse oorlogsslachtoffers. Voordat Rene de plechtigheid afsloot en iedereen uitnodigde voor koffie in het Dorpshuis las Philip de gemeentelijke verklaring voor de herdenking op.

Hieronder een foto-impressie. Klik op een foto om de Galerij te openen