Concert OBK / GO op Village

Bevrijdings-Fietstocht een succes

Natuurlijk waren er ook winnaars van de verloting. Bijna alle prijzen konden gelijk door de winnaars worden meegenomen, waarbij de eerste prijs, twee vrijkaarten voor de Marinierskapel, door de familie Schol uit Sluis met veel plezier werden ontvangen.

De winnende lotnummers: 398 roze (opgehaald), 188 blauw (opgehaald), 599 blauw (opgehaald), 192 blauw (opgehaald) en 896 donker geel (nog niet opgehaald).

De winnaars van de vragenlijst, geloot uit de vele goede antwoorden: Heleen Jacobse, Davy van Mulken, Johnny de Ruijsscher, Anne Marie Jacobse en P.Claes.

Hieronder een kleine foto impressie. Klik op een foto om de Galerij te openen.

Cafétoernooi HBC 2024

Pubquiz 80 Jaar vrijheid

4 Mei Dodenherdenking

4 mei 2024: Dikwijls is het minder goed weer tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking. Dit jaar was het wel erg slecht met een gestaag vallende regen. De muzikanten van OBK/GO waren na afloop doorweekt, ondanks de regenjasjes. Ook de sprekers konden niet zonder paraplu, maar ondanks het slechte weer was er toch ook dit jaar een goede opkomst.

De ceremoniële opening door Dorpsraadvoorzitter Rene werd gedaan met een passend gedicht. Na het blazen van de taptoe werd twee indrukwekkende minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het Wilhelmus.

Het leggen van de kransen werd gedaan door het echtpaar Verdonck namens de inwoners van Hoofdplaat en door Gemeenteraadslid en Hoofdplatenaar Philip Thomaes namens de Gemeente Sluis. Tegelijkertijd noemde Danielle de namen van de Hoofdplaatse oorlogsslachtoffers. Voordat Rene de plechtigheid afsloot en iedereen uitnodigde voor koffie in het Dorpshuis las Philip de gemeentelijke verklaring voor de herdenking op.

Hieronder een foto-impressie. Klik op een foto om de Galerij te openen