Welkom op de Hoofdplaatsite


Nieuw op de site:


Kijk voor alle Hoofdplaatse activiteiten (en de info daarover) op de Activiteiten agenda (Onder Informatie Hoofdplaat) of klik: Activiteiten Agenda Hoofdplaat


23 juli: Weliswaar nog 11 weken (!!) te gaan, maar met enige trots kan het team “Hoofdplaat 80 Jaar Vrijheid” nu al zeggen, dat er vanaf 10 oktober een prachtig vierdaags programma klaar ligt.

Met de laatste aanvullingen (o.a. een groep Parachutespringers zal boven Hoofdplaat gedropt worden) konden nu ook alle aanvangstijden worden ingevuld.

Via deze website (Hplt 80 Jr Vrijheid) en de speciale Facebookpagina (Fb Pagina) zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Kijk vooral nog eens naar het mooie programma. Klik: Programma

Een plaatje van de Gele Rijders, die zaterdagmiddag 12 oktober hun demonstratie geven:
Korps Rijdende Artillerie

23 juli:  Ook de rest van West-Zeeuwsvlaanderen begint aan de herdenkingen. Binnenkort het boekje ook in Hoofdplaat verkrijgbaar:


7 juli:

Goed nieuws te melden op financieel vlak. Ons project Hoofdplaat 80 jaar vrijheid ontvangt € 15.000,00 ondersteunings subsidie vanuit het Vfonds. Met dit mooie bedrag kan er heel wat moois gedaan worden tijdens het speciale weekend van 10 t/m 13 oktober.

Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranen) steunt jaarlijks meer dan 200 initiatieven. Het gaat om projecten die bijdragen aan onze sterke democratische rechtsstaat en vreedzame samenleving. Dit gebeurt vanuit lessen getrokken uit oorlog en conflict. Dit kan mede dankzij de bijdragen van diverse loterijen en bijdragen van particulieren.
80 jaar vrijheid logo parade
Met vriendelijke groet
Rene Verstraete
Voorzitter dorpsraad Hoofdplaat


1 juni: Zoals beloofd: vanaf vandaag is de algemene inschrijving voor het concert van de Marinierskapel open. Kijk op de flyer hoe je in kan schrijven: