Categorie archief: Algemeen

Deuzonschole: Steve Forbert

Woensdag 13 februari 2019 om 20:30

Steve Forbert trok op zijn 21e van zijn geboortestaat Mississippi naar New York op zoek naar een platencontract en succes. Zijn debuutalbum uit 1978 “Alive On Arrival” leverde hem direct veel lof op in de media, vooral vanwege zijn catchy melodieën en lyrische stijl van spelen en zijn prettige, dromerige rauwe stem vol van emotie. Sommige journalisten vergeleken zijn songs toen met Bob Dylan en andere grote schrijvers uit die tijd. Rolling Stone schreef over hem:

”…you would have been hard pressed to find a debut effort that was simultaneously as fresh and accomplished as Alive on Arrival. It was like a great novel by a young author who somehow managed to split the difference between Mark Twain and J. D. Salinger.”

Een jaar later kwam “Jackrabbit Slim” uit. In een tijd dat de folkrock een beetje werd verdreven door de opkomst van de punk, leverde dit album desondanks Forbert’s grootste hit op met “Romeo’s Tune”

Door de jaren heen bleef de muziek van Steve Forbert geliefd. Hij liet zich nooit leiden door wat hip was, maar volgde altijd zijn eigen instinct. Op bezoeken aan de UK na, was Forbert maar weinig op de Europese podia te zien en tot aan 2016 deed hij voor het eerst in 24 jaar 3 Nederlandse shows die zeer goed werden ontvangen.  Een vervolgtour in het voorjaar van 2018 moest hij afzeggen vanwege een pittige operatie en een maandenlang herstel, maar Steve is gelukkig weer helemaal opgeknapt en superactief. Dit najaar bracht hij een nieuw album, The Magic Tree, uit  en het boek Big City Cat: My Life in Folkrock.

Tijdens zijn tour van 2019 doet hij Groningen, Amsterdam en Nijmegen aan, en natuurlijk de Deuzonschole in Hoofdplaat. De entree is 20 euro, en we gaan u vragen om kaarten via een mailbericht aan deuzonschole@gmail.com te reserveren , omdat we denken dat onze huiskamer anders te krap gaat zijn om iedereen comfortabel te laten genieten van een uniek concert van deze wereldster in Hoofdplaat.  

Ophaalschema’s Oud papier (OBK)

Hoofdplaat ophaalschema oud papier 2019  (PDF versie)

3e zaterdag van de maand vanaf 09.00 uur

Zaterdag   19 januari    

Zaterdag   16 februari   

Zaterdag   16 maart

Zaterdag   20 april        

Zaterdag   18 mei                

Zaterdag   15 juni

Zaterdag   13 juli     (2e zaterdag !!!)

Zaterdag   17 augustus 

Zaterdag   21 september

Zaterdag   19 oktober

Zaterdag   16 november      

Zaterdag   21 december

Namens Muziekvereniging O.B.K.

Allen nog hartelijk dank voor het verzamelen van het papier in 2018.

Nummer Een ophaalschema oud papier 2019  (PDF versie)

3e vrijdag van de maand na 18.00 uur

Vrijdag   18 januari 

Vrijdag   15 februari      

Vrijdag   15 maart

Vrijdag   19 april            

Vrijdag   17 mei             

Vrijdag   14 juni

Vrijdag   12 juli  (2e Vrijdag !!!)

Vrijdag   16 augustus    

Vrijdag   20 september

Vrijdag   18 oktober

Vrijdag   15 november  

Vrijdag   20 december

Namens Muziekvereniging O.B.K.

Allen nog hartelijk dank voor het verzamelen van het papier in 2018.

Brand in de Havenstraat

28 december:

Een grote uitslaande brand in een woning in de Havenstraat bezorgde de bewoners wel een erg slecht jaar-uiteinde. Hoewel de diverse brandweerkorpsen met veel manschappen en groot materieel aanwezig waren konden ze de woning niet redden. Wel lukte het om de aangrenzende woning zo goed als schadevrij te houden. De oorzaak van de brand moet nog nader worden onderzocht, maar een kacheltje op de eerste verdieping lijkt vooralsnog de boosdoener. Hopelijk dekt de verzekering de schade. Veel sterkte aan de bewoners, die gelukkig binnen het dorp een vervangende woning kregen aangeboden.

Zie hieronder een fotoverslag (met dank aan Peter en Madeleine)

Kerstfair Hplt 2018

Het Dorpshuis met aangebouwde tent was door de mensen van het EVC weer helemaal in Kerstsfeer gebracht. Ondanks de “moordende” concurrentie van alle kerstmarkten in de omliggende dorpen was de zaal en de tent goed gevuld met “markt-kooplui”. Die boden ook nog eens een leuke variëteit aan, met diverse actieve standhouders. Leuk om ook weer diverse jaarlijkse terugkerende gezichten te zien.

Na een kop snert in of een warme oliebol smaakten de consumpties daarna prima en sfeer was als vanouds weer uitstekend. Met de complimenten aan het EVC……….

Hieronder een aantal sfeerplaatjes – klik op een foto om de galerij te openen: