Welkom op de Hoofdplaatsite


Nieuw op de site:


Kijk voor alle Hoofdplaatse activiteiten (en de info daarover) op de Activiteiten agenda (Onder Informatie Hoofdplaat) of klik: Activiteiten Agenda Hoofdplaat


11 juli: Een mooi Zomerconcert van OBK / GO op Village Scaldia gisteravond. Voor een kort verslag en foto-impressie kijk je onder Nieuwsberichten of klik: Concert OBK_GO7 juli:

Goed nieuws te melden op financieel vlak. Ons project Hoofdplaat 80 jaar vrijheid ontvangt € 15.000,00 ondersteunings subsidie vanuit het Vfonds. Met dit mooie bedrag kan er heel wat moois gedaan worden tijdens het speciale weekend van 10 t/m 13 oktober.

Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranen) steunt jaarlijks meer dan 200 initiatieven. Het gaat om projecten die bijdragen aan onze sterke democratische rechtsstaat en vreedzame samenleving. Dit gebeurt vanuit lessen getrokken uit oorlog en conflict. Dit kan mede dankzij de bijdragen van diverse loterijen en bijdragen van particulieren.
80 jaar vrijheid logo parade
Met vriendelijke groet
Rene Verstraete
Voorzitter dorpsraad Hoofdplaat


2 juli: De Kermis zit er weer op….Voor de liefhebbers, die nog even willen terugkijken een (klein) aantal sfeerfoto’s onder Nieuwsberichten of je klikt: KERMIS15 juni: Een mooie bevestiging binnengekregen en weer een fraaie toevoeging aan ons toch al prima zaterdagprogramma van 12 oktober: Het Percussie Ensemble Ritmiek Ardooi.Voor het complete programma Klik: Programma 80 Jr Vrijheid


1 juni: Zoals beloofd: vanaf vandaag is de algemene inschrijving voor het concert van de Marinierskapel open. Kijk op de flyer hoe je in kan schrijven:30 april:

In oktober zal Hoofdplaat het startpunt zijn van 80 Jaar Vrijheid in West-Zeeuws-Vlaanderen. Dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Er wordt volop gewerkt om van 10 t/m 13 oktober een prachtig programma op te zetten.

Via deze website en de speciale Facebookpagina (Fb Pagina) zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Het begin, inclusief het voorlopig programma, is er en nu te zien via het Hoofdmenu (Hoofdplaat 80 Jaar Vrijheid) of je klikt: Hoofdplaat 80 Jaar Vrijheid