Categorie archief: Nieuws

School Hoofdplaat plannen

15 mei: Via de Dorpsraad onderstaand bericht binnengekregen:

School Hoofdplaat

Een tentoonstelling, een workshop, een concert op zondagmiddag of een voorstelling gemaakt door en voor kinderen. Vanaf september willen we deze activiteiten in de leegstaande school in het dorp organiseren. Met een beetje geluk komen kunstenaars en muzikanten bij ons voor een korte tijd logeren en sluiten ze hun creatieve periode af met een expositie of workshop voor iedereen die nieuwsgierig is of belangstelling heeft.
We willen door het beheer van de school en het organiseren van activiteiten mee de leefbaarheid en het plezier van het wonen en werken in een kleine gemeenschap vergroten.
Het zal gaan om kleinschalige activiteiten en akoestische concerten. Mocht u belangstelling hebben om mee te doen of vragen hebben? Het zou super zijn als u dan contact opneemt met Miranda Dieleman en Ries de Vuijst. Telefoonnummer 06 53650964 of firmapatat@gmail.com of riesdev@gmail.com
We kijken enorm uit om samen te werken.
p.s.:
Voor de allereerste tentoonstelling hebben we ook al een idee: “De mooiste dag van je leven”.
Daarvoor zouden we graag een expositie inrichten met de trouwfoto’s van alle inwoners van Hoofdplaat. Muzikanten zullen de liefde in al zijn facetten bezingen. Voor wie nog een keertje op de foto wil met de liefde van zijn leven ( van dit moment;-) staat een deftige fotograaf klaar.  Elsje van Ree, voormalig inwoonster van Hoofdplaat is in elk geval al van plan om haar atelier in de school in te richten. Wie weet neemt ze haar fototoestel die dag wel mee!

Lintjes Mia en Ceciel

9 mei:
Na het uitreiken en opspelden van een speld van verdienste van de Zonnebloem door een Bestuursvertegenwoordigster van die organisatie kwam er nog een grote verrassing voor Mia en Ceciel bij het binnenkomen van Burgemeester Marga Vermue. Die had bij het uitreiken van de Koninklijke onderscheidingen veel lovende woorden voor het jarenlange vrijwilligerswerk van Mia en Ceciel. In het bijzijn van naaste familie , Zonnebloemvrijwilligers en enige genodigden was het soms emotioneel, maar was er  toch vooral veel blijdschap en trots op deze onderscheidingen. Daarna was er nog een receptie waar de gasten Ceciel en Mia konden feliciteren
Burgemeester Marga Vermue reikte vanmiddag, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander twee Koninklijke onderscheidingen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan mevrouw M.L.E. Bleijenbergh – Sijnesael en mevrouw C.M.M. Puijenbroek – Pielaet tijdens het 40-jarig bestaan van Nationale Vereniging de Zonnebloem Zuidwest Zeeuws-Vlaanderen, afdeling Hoofdplaat waarvoor de twee decorandi zich reeds 40 jaar inzetten.

Voor het hele Gemeentelijke verslag klik: Speech Burgemeester

Hieronder een korte fotoreportage; klik op een foto om de galerij te openen:

 

Dodenherdenking 4 mei 2018

4 mei:
Traditiegetrouw ook dit jaar de Dodenherdenking bij het monument aan de Spuikom.
Voorafgegaan door O.B.K. met stille trom wisten veel Hoofdplatenaren en andere belangstellenden de weg naar de Spuikom te vinden.Een respectvol gebaar ook van de voetballers, die hun training onderbroken om de plechtigheid bij te wonen.
Na het blazen van de Last Post werden de twee minuten stilte in acht genomen, waarna OBK het Wilhelmus speelde. De kranslegging gebeurde dit jaar door Mevr. Thea Langeraert. Vervolgens werden door Vivian alle namen van de gevallenen voorgelezen. Namens de Gemeente Sluis werd de toespraak verzorgd door Dhr. Jack Werkman. Het slotakkoord was weer voor OBK, met Thuur als solist op de doedelzak
Klik op een foto om de galerij te openen: