Reportage Opening Liberation bank en Tentoonstelling

Op 10 oktober werd onder toeziend oog van vele tientallen mensen de nieuwe Liberation Bank bij het monument aan de Spuikom geopend door Burgemeester Vermue van de Gemeente Sluis. Haar volledige toespraak vind je in een PDF file. Klik: Toespraak Burgemeester

Na de onthulling van de “Vrijheidsbank”, waarin een QR code komt, waarin je de bevrijdingsgeschiedenis via smartphone kan beluisteren, werd ook het eerste kunstwerk onthuld door Thuur de Smit en Ton Koops bij de eerste steen op de route van de Bevrijdingsmars. Op de rest van de route staat (op Nederlands grondgebied) ook een kunstwerk. Thuur werd door de burgemeester in het zonnetje gezet (Speld Gemeente Sluis) voor het jarenlang onderhouden van het monument en de gedenkstenen.

Daarna werd iedereen uitgenodigd om naar het Dorpshuis te komen, waar de tentoonstelling “Switchback Hoofdplaat” ook werd opengesteld voor de bezoekers. Burgemeester Vermue overhandigde hier nog een blijk van waardering aan René, Glenn en Ton. Dorpsraadvoorzitter René nodigde vervolgens de deelnemers aan de video-interviews (ooggetuigen van de bevrijding) uit om als eerste naar binnen te gaan om de bezichtiging te starten.

Hieronder een uitgebreide fotoreportage. Klik op een foto om de “Galerij” te openen.