Pagina 14: VVH

V..V.Hoofdplaat 90 jaar

Op 31 juli 1931 zag de VV Hoofdplaat, na een fusie tussen VV de Hogeweg en de Hoofdplaats Hernieuwde Krachten, het levenslicht.

In 2021 was dit alweer 90 jaar geleden, een gebeurtenis waar niet zonder reuhring aan voorbij gegaan mag worden. En toch is dát precies wat er vorig jaar is gebeurd. Zoals zoveel festiviteiten kon ook dit heugelijke feit niet gevierd worden. Gelukkig, en hoe kan het ook anders, bestaat de VV Hoofdplaat dit jaar nog steeds. Hierdoor willen we bij deze aankondigen dat we dit jaar ons 90-jarige bestaan gaan vieren nu alle seinen weer voorzichtig op groen lijken te gaan.

Ondanks alle onzekerheden die er nu nog zijn willen we middels dit schrijven jullie alvast informeren en enthousiasmeren om het 90-jarig bestaan van onze plaatselijke voetbalvereniging te komen vieren. Uiteraard kunnen we op dit moment nog niet alles uit de doeken doen, omdat bij moment van schrijven nog niet eens duidelijk is wanneer de reguliere competitie ten einde loopt, maar als alles volgens plan verloopt zouden eind juni de festiviteiten plaats kunnen vinden.

De precieze invulling is dan ook nog niet bekend en hier hopen we in de volgende editie meer info over te kunnen geven, maar waar het zeker niet aan zal ontbreken is de oeroude gezelligheid met heel veel oude koeien en straffe verhalen over toen en nu. Het reeds opgestelde conceptprogramma belooft voor elk wat wils en zal normaliter op vrijdagavond en zaterdag plaatsvinden. Versnaperingen zullen rijkelijk aanwezig zijn en ook voor de muzikale ambiance zal worden gezorgd. Plaatselijke krakers als In ’t Turp achter de dîk, Hass op die boiler, Hoofdplaat is onze glorie, He’s here he’s there he is F*cking everywhere Pascal Pijcke en het aloude geel en zwart olé olé zullen zeker tot de playlist behoren. 

Bij deze wil ik jullie alvast vragen de laatste twee weekenden in juni voorzichtig met potlood in de agenda te zetten en iedereen die een band heeft met de VVH attent te maken op de festiviteiten, zodat eenieder die de lokale geel/zwarte trots een warm hart toedraagt hierbij aanwezig kan zijn. Hopelijk kunnen we met zijn allen toeleven naar een mooi       90-jarig jubileum waar we achteraf nog 9 jaar over gaan praten, om vervolgens met groots vertoon ons 100-jarig bestaan te gaan vieren.

Ruben Thomaes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.