Pagina 14: Kerstpuzzeltocht

Op zondag 20 december werd er een fiets-/wandeltocht georganiseerd door Mike Vermeere, Linda Temmerman en Madeleine Scherbeijn.

Men kon starten vanaf 10 uur voor de 30 km lange fietstocht of wandeltocht van 10 of 15 kilometer. Er verschenen 28 deelnemers aan de start, bij droog maar koud en winderig weer.

Iedereen kreeg een routebeschrijving met daarin een aantal in te vullen vragen. Vanaf de Spuikom moest rechtsaf de Nummer Zevendijk worden gevolgd om op het eind weer rechtsaf de Oostlangeweg in te slaan. Daarna via de Kaaidijk (fam. Ph. Thomaes) naar de Konijnenberg om halverwege linksaf via de Paspoortdreef aan de Olmendijk aan te komen bij het kraampje van Mike en Maddy. Hier genoten we van glühwein, koffie of thee met een heerlijke oliebol van de Plus, speciaal die morgen hiervoor gebakken. In het kraampje stond een pot met kurken waarvan de hoeveelheid moest worden geraden.

Na de welkome opkikker leidde de tocht via de Olmendijk (fam. M. Thomaes) naar de Scheldedijk waar we rechtsaf de Paulinahaven in moesten, en dan linksaf waar we constructiebedrijf Pladdet passeerden. Door de vele regens was een behoorlijke modderweg ontstaan. Via de Stelleweg reden we naar de Groenestraat om linksaf via de Nummer Zevenweg en de Wittestraat langs transportbedrijf Van den Hemel op de Stelleweg te komen. Hiervan liep de tocht verder via de Stellendijkweg naar de Baarsekreekweg, waarna we op het eind naar rechts moesten de Konijnenbergweg in. Toen via de Helenaweg langs Kaasboerderij de Vos naar Driewegen om vervolgens via Polderstraat en Bosdijk aan te komen op de Rooie Hoek’. Hogewegdijk volgen, Westlangeweg oversteken en via de Inlaag voorbij Village Scaldia, Hoofdplaat weer binnen te rijden. De vragenlijsten werden weer ingeleverd bij het startpunt. Na een gezellige tocht keerde iedereen weer terug naar zijn eigen warme nestje.

De vragen:

Hoeveel ezels telt u op de route?                       2

Laatste weg links, hoe heet deze weg?                Paspoortdreef

Geschatte aantal kurken?                                  191

Hoe heet de dijk aan einde van de weg rechts?   Scheldedijk

Hoe heet monument 1e weg rechts?                   Coupure

Waar wordt grote metalen toren voor gebruikt? Schieting staande wip

Hoe heet de kaasboerderij/                          De Vos

Hoe heette Village scaldia vroeger?                Voskaoie

Hoe lang zit Linda in ’T Krikje?                      28 jaar

Wanneer is het gemeentehuis gebouwd?        1913

Winnaars bij de wandelaars: Adrie en Marjan Voogdt.

Winnaars bij de fietsers: Tonny Fremouw en Nicole.

Marie de Pooter

In deze saaie coronatijd was de uitnodiging voor een puzzeltocht in Hoofdplaat een zeer welkome verrassing. Met z’n tweeën op de zondagmorgen naar de start. Met een routebeschrijving in de hand gingen wij de polder in. Aan de hand van vele vragen werd onze aandacht op zaken gevestigd, waar je normaal voorbij fietst.

Het was winderig maar droog en koud, dus waren wij blij toen het rustpunt in zicht kwam. Madeleine moest alle zeilen bijzetten, om de tent in die harde wind overeind te houden. We werden verwend met een warm drankje en allerlei lekkers!

Bij de Wittestraat waren wij de routebeschrijving verloren. Zonder die, werd het wel erg moeilijk. Echter na een belletje met Linda werd ons

in korte tijd een nieuwe bezorgd. Wat een service, wat een organisatie, top! Al puzzelend waren wij na 34 km fietsen terug bij Linda, waar we wederom werden getrakteerd op een warme ontvangst met een drankje. Het was een geweldig leuke fietszondag.

Bedankt, Karel en Bep

Zondag 20 december stond er een wandel/fiets puzzeltocht op het programma georganiseerd. Sommigen kozen voor de benenwagen (10 of 15 km) anderen maakten liever een tochtje op de fiets (30 km). Eén geluk, het weer werkte gelukkig mee.

Wij kozen ervoor om de puzzeltocht van 10 km te wandelen. Na ons papier met de route en de vragen te hebben opgehaald bij ’t Krikje gingen we van start. Het was een mooie route met leuke vragen, hoewel we nog steeds het antwoord niet weten op de vraag: wanneer werd het Jagershof gebouwd?….. wat is Hoofdplaat en omstreken dan eigenlijk toch mooi! We gingen van start met een stuk lopen langs de zee, dan een stuk door de polder, terug langs de grote weg en nog een stukje turpbos tot besluit.

Onderweg werd er gezorgd voor een drankje en een lekkere oliebol die er bij velen goed in ging. Met een voldaan gevoel en ietwat vermoeide benen, kwamen we weer aan bij ons beginpunt. Ook hier stond er weer een drankje voor ons klaar. Mooi dat er in deze rare tijd toch zoiets leuks georganiseerd mag en kan worden. Ook een dikke pluim voor de organisatie, en wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Femke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *