Pagina 14: VVH

Een terugblik op het afgelopen seizoen is helaas een korte terugblik. Tijdens de zomer van 2020 had de KNVB op het allerlaatste moment besloten om een 4e klasse te vormen met enkel ploegen uit Zeeuws- Vlaanderen en de 5e klasse, waar ons eerste elftal tot dan toe in speelde, op te heffen.

Dit omdat de 5e klasse voornamelijk bestond uit Brabantse ploegen met voor de paar Zeeuwse clubs zoals Hoofdplaat hoge reiskosten tot gevolg.

De start van de competitie verliep boven alle verwachting. De eerste 3 wedstrijden tegen Vogelwaarde, IJzendijke en SDO werden allemaal gewonnen. Hierna werd zoals bekend het amateurvoetbal stil gelegd vanwege de coronamaatregelen.

Sindsdien was er weinig activiteit op de velden en in de kantine.

Er werd wel zoveel als mogelijk door getraind, soms in groepjes van 2 spelers en soms met meer, afhankelijk van de maatregelen.

Er was nog enige hoop op het spelen van de KNVB Regiocup als alternatief voor de competities die niet meer konden worden hervat. Voor de senioren kwamen de versoepelingen te laat, onze jeugdelftallen kregen in juni wel groen licht voor het spelen van nog 4 speelronden:

Wedstrijden JO15-1:Wedstrijden JO12-1
HVV/Graauw – Hpl/Biervliet 2-5Hpl/Biervliet – Kloetinge 4-5
Hpl/Biervliet – Zaamslag/Vogelwaarde 3-2Tern.Boys – Hpl/Biervliet  3-1
Breskens/Schoondijke – Hpl/Biervliet 3-6Hpl/Biervliet – Kruiningen/Waarde 3-5
Hpl/Biervliet – FC Axel 2-1Sluis – Hpl/Biervliet 5-9

Onze vereniging is opgericht op 31 juli 1931. Dit betekent dat we dit jaar ons 90-jarig jubileum vieren. Maar vanwege alle beperkingen heeft het bestuur besloten dit uit te stellen. Een nieuwe datum is nu nog niet bekend, binnenkort hopen we hier meer over te kunnen meedelen als we starten met de voorbereidingen voor het feest.

Meer informatie hierover zult u in de komende maanden zeker nog voorbij zien komen.

Ook voor het aankomend seizoen speelt het eerste elftal weer in de 4e klasse zondag samen met Biervliet, Breskens, Corn Boys, Graauw, Groede, Hontenisse, Hulsterloo, IJzendijke, Koewacht, Oostburg, RIA Westdorpe, SDO’63, Sluis en Vogelwaarde.

Veel mooie derby’s dus!

Laten we hopen dat er in september weer gevoetbald wordt en we elkaar op zaterdag of zondag langs de lijn of in de kantine kunnen treffen.

Bestuur vv Hoofdplaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *