Pagina 13: Zonnebloem

Zonnebloem IJzendijke/Waterlandkerkje/Hoofdplaat

Onze lotenverkoop was weer een groot succes. Dank aan allen die ons steunden door één of meerder loten te kopen. In IJzendijke, Waterlandkerkje, Hoofdplaat en de omliggende polders werden maar liefst 1690 loten verkocht.

Op de folkloristische dag waren we weer aanwezig met een kraam met ‘enveloppe trekken’. Het was even wennen, want na jaren in de Landpoortstraat te hebben gestaan kregen we nu een plaatsje in de Koninginnestraat (wat prima is bevallen). Al moesten vele trouwe klanten ons toch even zoeken. Hartelijk dank aan alle ondernemers die ons  steunden met een prijsje/bon of geld en de sponsoring voor het kraam. Zonder u zou dit ons niet lukken. Alle 1600 enveloppen gingen grif van de hand.

Op 21 juni werd een rolstoelwandeling gehouden in Breskens. Zo konden onze gasten eens zien wat daar allemaal was veranderd. Tussendoor lekker om een ijsje en bij terugkomst in IJzendijke koffie met gebak en een drankje in het Mauritshof. Fijn dat we ook weer extra mensen bereid hebben gevonden een gast te duwen. Lijkt u dat ook leuk, dan kunt u zich aanmelden bij het secretariaat.

Een rolstoelwandeling rondom IJzendijke werd op 31 augustus gehouden. In de ouderensoos werd gezorgd voor koffie/thee met een muffin, een drankje en een hapje.

Op 9 september organiseerden we een rondrit met een treintje richting de kust. Via polderwegen en de Panoramaweg tuften we naar de Afslag in Breskens voor koffie met poffertjes. Onderweg vertelde de gids van alles over de route.

Naar Chinees restaurant Roos Garden in Aardenburg gaan we op 14 oktober.
In november staat nog een bezoek van de Valkenier op het programma en in december een kerstbingo en workshop kerst bloemschikken.


Ook zijn we al weer bezig met de jaarplanning 2023.

Behoort  u tot de doelgroep, en wilt u eens een activiteit bijwonen? Dan kunt u contact opnemen met het secretariaat, tel. 0117-301866. Molenstraat 15 in IJzendijke.

Namens de Zonnebloem, Carla Termont-van Houte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *