Pagina 13: Zonnebloem

Helaas, de afdeling Zonnebloem Hoofdplaat bestaat niet meer. Door het wegvallen van de coördinator en geen vrijwilliger die dit op zich wilde nemen hebben ook andere vrijwilligers besloten er mee te stoppen.

De afdeling van Hoofdplaat was al enkele jaren geleden opgegaan in de afdeling Zuidwest-Zeeuws-Vlaanderen. Dit betrof de afdelingen Hoofdplaat, IJzendijke, Aardenburg/Eede en Groot Oostburg. Veel van de gasten zijn dan ook bereid gevonden gast te worden van een andere plaats. De meesten wilden gast worden in IJzendijke en ook een aantal in Biervliet en Breskens. Deze twee laatste plaatsen hebben nog een zelfstandige Zonnebloemafdeling.

De laatste gezamenlijke middag van de afdeling Hoofdplaat werd gehouden op woensdag 30 maart. ‘s Morgens werd de grote zaal van het Dorpshuis netjes aangekleed. Vanaf half twee waren alle gasten welkom. Door ziekte en andere bezigheden moesten er helaas enkele gasten afzeggen. Met een kleine groep werd het echter wel een heel gezellige middag.

Eerst was er koffie en thee met een toepasselijk gebakje en bij de 2e ronde een paasbonbon.

Na het openings-woord van Carla (secretaresse van Zuidwest Zeeuws  Vlaanderen) was er een optreden van een artiest met zang en accordeon.

Voornamelijk liedjes uit de goede oude tijd speelde hij, waarbij er volop meegezongen werd. Tijdens de pauze werd er nog een drankje en hapje geserveerd en begon het 2e deel van de middag. Het was nu tijd voor voorkeurliedjes en ook hier werd door velen gebruik van gemaakt. Maar aan alles komt een eind. De artiest dankte eenieder voor de gezellige meezingmiddag.

Carla sloot de middag af met het overhandigen van een attentie aan de vertrekkende vrijwilligers. Helaas kon Annelies Scherbeijn niet aanwezig zijn dus zij had haar attentie al eerder ontvangen.

Het goede nieuws is dat er voor Hoofdplaat nog een aantal vrijwilligers bereid gevonden zijn om hand-en-spandiensten te blijven doen voor de gasten van Hoofdplaat die opgenomen zijn in het bestand van IJzendijke. Dit zijn: Olga Soulimans, Karina Pielaet en Annelies Steijaert. Bij deze dames kunt u dus altijd terecht met vragen en/of hulp over de Zonnebloem afdeling Ijzendijke.

Marie Louise Steijaert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.