Pagina 18: Sjoelclub

Een keer in de twee weken op dinsdagavond vanaf half acht staan er
5 sjoelbakken klaar in cafe ’t Krikje. De Sjoelclub, bestaande uit bijna tien leden, komt dan bijeen om onder het genot van een praatje en een drankje wat wetenswaardigheden door te spreken en de sjoel-vaardigheden op te krikken. Ieder in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier gaat dan met zijn of haar maatje van die avond van bak tot bak. Het doel is om boven je eigen gemiddelde uit te komen. Degene die dat het beste lukt, wint die avond.

Ik, als beginner zijnde, heb ontdekt dat ervaring geen vereiste is om op een avond te kunnen winnen. Zelfs beginners kunnen week na week de hoofdprijs pakken. Als dan na een aantal weken je gemiddelde wordt aangepast dan wordt het meer zwoegen om die befaamde envelop aan het eind van de avond mee naar huis te mogen nemen.

Gelukkig is er na afloop voor degenen die een lootje willen kopen een loterij met leuke prijzen. Waarbij vooral de kaas erg in trek is. Ik zou willen schrijven dat een ieder gelijke kansen bij zo’n loterij heeft, maar het schijnt toch wel een voordeel te zijn als je in een bepaald deel van het dorp woont. De leden van twee erg op elkaar lijkende straatnamen worden bijzonder vaak in de nachtelijke uren met loterijprijzen slepend naar huis gespot.

Mocht je een keer kennis willen maken met de Sjoelclub, loop dan vooral eens binnen. Of kom gezellig mee doen met de loterij na afloop van het sjoelen, zo rond een uurtje of 9, half 10.

Mocht je liever eerst een keertje los van de club sjoelen, kom dan naar onze sjoelstand op Hoofdplaat245 op 2 juni 2023.

De Sjoelclub is een warme, gezellige en toch ook wel fanatieke club. Word jij ons tiende lid?

Tot snel, vele groeten namens de Sjoelclub, 

Diana de Bont