Pagina 17: Wist u dat…?

… het traject tussen Nummer Een en Hoofdplaat is aangewezen als  een heuse hardlooproute? Men noemt het een tactische route omdat grotendeels buitendijks wordt gelopen: de wind is van belang bij het kiezen van de looprichting en men waarschuwt zelfs voor natte voeten bij hoog water! Meer info vind je op www.goruna.nl

… de naam van de Pastoor J.A.M. van den Muijsenbergstraat foutief geschreven staat op alle straatnaambordjes? Overal wordt het vermeld met dubbel S en dat klopt helemaal niet! Navraag leert dat dit al lange tijd bekend is bij de gemeente maar vervangen worden de bordjes niet.

… inmiddels meerdere inwoners van onze dorpskernen getroffen werden door het coronavirus? Zij kregen te maken met symptomen,teststraat, wattenstaafjes, quarantaine en ga zo maar door. Wij hopen dat u en de mensen in uw omgeving gezond worden of blijven!

… er vanaf januari j.l. iedere maand op zaterdag een pizzawagen op de Spuikom te vinden is? Elianne en Fred bakken de heerlijkste pizza’s voor u! Zij hopen op een geslaagd experiment zodat ze na de  proefperiode kunnen blijven terugkomen. Wat zou het mooi zijn als ook andere ondernemende kooplieden een Hoofdplaats gat in de markt zien en hun voorbeeld volgen.  

… iemand bloedserieus zat te vertellen over het plaatsen van een prostaat in een knie? Deze verspreking had hij pas door toen anderen de slappe lach kregen; hij bedoelde natuurlijk een prothese!

… dit soort versprekingen vaker voorkomen dan je denkt? Nog zo één: Het woord ‘letter’ is vrij eenvoudig zou je denken, maar wat doe je als je er niet op kunt komen? Dan noem je het toch gewoon een uuuhhh… alfabetnummer!

… sommigen in huilen uitbarsten als wij aanbellen voor de verkoop van onze steunkaarten? Moeder wilde gepast betalen en had geen kleingeld in haar portemonnee. Ach, dan leen je even € 3,00 in muntgeld van je zoon, en je geeft er direct een briefje van € 5,00 voor terug. Mooie deal zou je zeggen! Zoonlief was het daar echter niet mee eens en zette het op een brullen: ze pakte zijn klinkende muntjes van hem af en hij wilde dat stomme briefje helemaal niet!