Pagina 17: AED en Adverteerdersoproep

Richtlijnen bediening AED !!!

In Hoofdplaat (dorpshuis en receptie vakantiepark) en Nummer Een hebben we een buurt-AED tot onze beschikking wat natuurlijk een veilig gevoel geeft. We kunnen tijdens een reanimatie altijd gebruik maken van de AED in afwachting van een ambulance. Zo kunnen er gelukkig heel wat levens worden gered.

Maar…  we zijn er ook achter gekomen dat er maar heel weinig jonge mensen, burgerhulpverleners bekend zijn in Hoofdplaat die deze AED kunnen bedienen. We zijn gezegend met de 50+’ers die zich hiervoor inzetten. En in principe mag iedereen de AED hanteren natuurlijk want een mensenleven gaat nu eenmaal voor op regels.

Toch zou het fijn zijn als we hier wat meer inzicht zouden krijgen in het aantal jongere BHV’ers in het dorp en omstreken.

Daarom vragen we om op deze oproep te reageren als je BHV’er bent of interesse hebt om BHV’er te worden als :

  • Je jonger bent dan 45 jaar
  • Je woonachtig bent in Hoofdplaat, Slijkplaat of Nummer Een
  • Je bereid bent om wat tijd te steken in mogelijke cursussen
  • Je een warm hart hebt voor je medemens
  • Laat het ons weten via mail dorpsraad : dorpsraadhoofdplaat@gmail.com, melding Facebook Dorpsraad Hoofdplaat of spreek een van ons er op aan.

Voorlopig zijn de richtlijnen voor het gebruik van de AED (tijdens de Corona crisis) zodanig aangepast dat niemand er gebruik van mag maken en dat direct 112 gebeld wordt. Deze zullen verder telefonisch begeleiden totdat er een ambulance is gearriveerd. Denk met je hart, leef met je hart !!!

_________________________________________________________________________

Oproep aan onze adverteerders

Zonder de steun van onze adverteerders zijn wij nergens. Het zou voor ons onmogelijk zijn om de dorpskrant in stand te houden zonder de financiële steun van ondernemers in en om ons dorp. Dit wordt enorm gewaardeerd door zowel de redactie als door de lezers.

Bent u één van de vaste adverteerders in onze dorpskrant?

Dan hebben wij een aanbod voor u!

Bevindt uw bedrijf zich op een steenworp afstand, maar weten zelfs de mensen in uw nabije omgeving niet precies voor welke producten en/of diensten zij bij u terecht kunnen?

Wij bieden u graag eenmalig de mogelijkheid om uw bedrijf in de spotlights te zetten. Maak gebruik van deze kans om uw onderneming meer bekendheid te geven binnen uw eigen regio.

Heeft u interesse om een stukje tekst en leuke foto’s te plaatsen in één van de volgende uitgaven van de dorpskrant? Laat het ons weten!

De redactie