Pagina 16: Dartvereniging  ’t Krikje

Het seizoen 2018/2019 zit er weer op voor onze dartvereniging. Weer een leuk jaar om op terug te kijken met o.a. het succesvolle open dart toernooi, de wafelactie en zeker niet te vergeten ons bezoekje in Rotterdam aan de premier league darts in AHOY, waar alle wereldtoppers te zien waren in een fantastische sfeer. Zoals in de 2e editie van deze dorpskrant reeds vermeld, zou ook dit jaar het kampioenschap gaan tussen Tamara en Paul. Met nog een 16-tal wedstrijden voor de boeg, stonden ze beiden toen een behoorlijk eindje “ los” van de andere darters.

En zo is het ook geschied J…  Zowel Tamara als Paul bleven hun wedstrijden maar winnen, terwijl de overige darters regelmatig hun puntjes lieten liggen om dichterbij dit duo te kunnen kruipen. Maar dit mocht de pret natuurlijk niet drukken. Hoe meer het einde van het seizoen naderde, hoe meer Paul wederom last kreeg van de zenuwen. Regelmatig werden er puntjes verspeeld terwijl Tamara haar punten wel wist te pakken. Een aantal wedstijden voor het einde was haar voorsprong dermate gegroeid, dat Paul haar niet meer in kon halen. Voor de 2e keer op rij  mocht ze zich tot kampioen laten kronen van onze dartvereniging.

Paul verzekerde zich, zodra de spanning er af was, met een aantal sterke partijen van de 2e plaats. De strijd om de 3e plaats lag nog volledig open. Diverse darters konden hier nog aanspraak op maken. Pas op de allerlaatste dartavond viel de beslissing. Het was Marco die net een puntje meer dan Jim wist te pakken en zich zo als 3e op het podium mocht nestelen.

Ook dit seizoen werd weer afgesloten met een gezellige barbecue mét prijsuitreiking in ons clublokaal café ’t Krikje.

Tamara mocht de wisselbeker weer terug mee naar huis nemen en ontving ook nog een envelop met inhoud. Voor de nummer twee (Paul) en de nummer drie (Marco) was er ook een envelop met inhoud.

Bij het schrijven van dit stukje is iedereen nog aan het genieten van een welverdiende vakantie. Sommigen zullen de komende 2 maanden geen dartpijltjes aanraken… sommigen zullen stiekem eens een pijltje gooien om te kijken hoe het met de vorm is gesteld.

In september zal het geweld weer losbarsten. Helaas zijn een aantal leden gestopt met darten. Jordy Versprille gaat zijn geluk beproeven op 1e divisie niveau bij DT Le Garage uit Schoondijke. Ook Tamara zal hier in de competitie gaan gooien, maar blijft wel spelen bij ons.

Jeffrey vd Velde heeft ook te kennen gegeven volgend seizoen te stoppen.  Heb je zin of interesse om ook eens een pijltje te komen gooien? Schroom niet en geef jezelf op bij café ’t Krikje.

Vanaf september beginnen de wedstrijden weer. Om de twee weken gooien we onze competitiewedstrijden op de vrijdagavond. De gezelligheid staat voorop bij onze vereniging, maar toch wil stiekem iedereen wel winnen. Dat maakt het misschien ook allemaal wel zo leuk.

Ook afgelopen seizoen werden er met enige regelmaat de hoogste score van 180 gegooid. Er waren ook een aantal hoge uitgooi scores te bewonderen. We zullen zeggen…. Oefening baart kunst… Maar ja… dat mag misschien ook wel aangezien we misschien al een kleine twintig (of dikke twintig) jaar bestaan.

Die notulen zijn helaas tijdens een bestuurswissel gedeeltelijk verloren gegaan….