Pagina 16: Kinderburgemeester

De redactie van de dorpskrant volgt Liam, de kinderburgemeester van de gemeente Sluis. In deze editie zijn ervaringen, hoogtepunten en tevens het afscheid van zijn ambtstermijn.

Het afgelopen jaar was ik de eerste kinderburgemeester van de gemeente Sluis. Ik heb veel leuke dingen meegemaakt in dit jaar, maar helaas is het bijna voorbij. Op donderdag 10 november draag ik het stokje over aan mijn opvolger.

Het toppunt van de leuke dingen was toch wel de landelijke kinder-burgemeester dag in Madurodam. Hier heb ik andere kinder-
burgemeesters leren kennen, de workshops waren erg leuk en ook de speurtocht in Madurodam was geslaagd.

De nieuwjaarsvideo maken was ook erg leuk om te doen. Er is heel veel gelachen tijdens de opnames, jammer genoeg waren de bloopers niet te zien… haha.

Ook de sleuteloverdracht tijdens de Carnaval aan de jeugdprins van Uulehat (collega van de kinderraad) was erg leuk. De stemming zat er goed in.

Samen met de kinderraad zijn we een aantal keer samengekomen. We hebben verbeterpunten, wensen en ideeën besproken. Er zijn al mooie dingen uit voort gekomen en we hopen dat we voor de volgende kinderraad een opzet gemaakt hebben, zodat zij hier nog meer mee kunnen.

Ik vond het een hele eer om elke keer als kinderburgemeester in de Dorpskrant te mogen komen. Bedankt voor alle leuke reacties uit ons mooie dorp!

Veel groeten, Liam 😎😎

Namens de redactie bedanken we Liam en wensen hem heel veel succes toe voor zijn toekomst. En wie weet komen we hem over een aantal jaren weer tegen bij de Gemeente Sluis als burgemeester.