Pagina 16: Kinderburgemeester

De redactie van de dorpskrant volgt Liam,

onze kinderburgemeester van de gemeente Sluis.

De maand januari stond in het teken van uitrusten en uitbuiken van de feestdagen.

Op 26 februari was het, samen met onze burgemeester Marga en wethouder Marianne, verzamelen in Aardenburg. De traditionele sleutel-overdracht voor carnaval stond op het programma.

Met een vrolijke doch officiële plechtigheid dragen Marga en Liam het bestuur van de stad over aan prins der Nachtuuln en kinderprins der Nachtuuln. Aardenburg wordt gedurende 5 dagen omgetoverd naar Uulehat.

Het carnaval kan beginnen.

Woensdag 16 maart stond in het teken van de natuur. Op de begraaf-plaats in Oostburg werd er een boom geplant die door een bewoner van de gemeente Sluis is gedoneerd aan de gemeente. Omdat de boom in zijn oude tuin te weinig licht kreeg is er een mooie plaatsje gevonden nabij het strooiveld. Hier is alle ruimte en veel licht. Tevens een mooie gelegenheid om door middel van een gevuld flesje een tijdcapsule mee te begraven.

Op zaterdag 19 maart werd de vijfde landelijke dag van Kinder-burgemeesters in Madurodam georganiseerd. Gedurende deze dag was Liam in de gelegenheid zijn ideeën, en die van de kinderen uit zijn omgeving, mee te nemen naar Madurodam en daarover in gesprek te gaan met collega kinderburgemeesters, raadsleden, ambtenaren, wethouders en vertegenwoordigers van organisaties die voor en met kinderen werken. Tevens werd het programma van deze dag samengesteld op basis van de nieuwjaarswensen van de kinder-burgemeesters.

Na het ontvangst door Henriëtte, burgemeester van Madurodam en Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag kon de dag van start gaan. Het grootste deel van de dag werd besteed aan het volgen van workshops zoals:

  • Samen Spelen, Samen Leven en het Gehandicapte Kind.
  • Ik wil veilig naar school fietsen!
  • Hoe zorg ik in mijn omgeving voor de aarde?
  • Gelijkwaardige kansen voor kinderen.
  • Actie tegen pesten.

Ook was er tijd voor muziek, een groepsfoto en natuurlijk veel lekkers om de kinderbuikjes te vullen.

Moe maar voldaan en met een gevulde goodiebag werd er weer huiswaarts gekeerd. Liam kan terug kijken op een geslaagde dag.

Esther