Pagina 12: Muziekver.OBK

OBK en Geduld Overwint

Net als vele andere verenigingen zijn ook wij weer opgestart na de zoveelste corona beperkingen en we gaan er weer met volle moed tegenaan.

Ons eerste optreden hebben we inmiddels al gehad en dat was voor onze Thuur. Op zaterdag 12 februari was Thuur de Smit precies 65 jaar muzikant van onze vereniging. Dat was reden om hem te verrassen met een serenade. Gelukkig konden veel leden aanwezig zijn. Vanuit onze kant ook zeker een manier om onze waardering te uiten; Thuur heeft in de afgelopen jaren al erg veel gedaan en betekend voor de vereniging. Proficiat Thuur!

De samenwerking met Geduld Overwint uit IJzendijke is inmiddels officieel en bij het verschijnen van deze dorpskrant hebben wij als het goed is ons eerste samenwerkingsconcert er opzitten. Als u dit concert heeft gemist, geen paniek, op 16 juli a.s. is ons volgende concert en wel op de Folkloristische Dag in IJzendijke om 13.00 uur in de NH kerk, Kerkstraat 2. Dus noteer deze alvast in uw agenda.

Dit is voor IJzendijke een concert wat alvast op de agenda staat. Jenny Clauws, de dirigente van IJzendijke, zal dit concert dirigeren. Tevens is dit haar afscheidsconcert.

Omdat 2 dirigenten wat veel is voor de twee verenigingen is in goed  overleg besloten dat Joop de Pooter na de zomer onze dirigent zal worden. Jenny zal ons als muzikant blijven versterken.

Voor de muzikanten blijft samen muziek maken toch het leukst en we zijn blij dat deze samenwerking verder wordt voortgezet.

We repeteren de ene week op maandag in Hoofdplaat en de andere week  op donderdag in IJzendijke. Lijkt het u ook leuk om samen muziek te maken, kom dan eens langs! Of stuur een berichtje naar secretaris.obk@gmail.com

Veel muzikale groeten van OBK en Geduld Overwint