Pagina 11: Biljartmiddag Hulst

Een toevallige ontmoeting met oud-Hoofdplatenaar Peter Tanghe heeft een leuke middag opgeleverd voor een paar biljarters uit ’t Durp.

Peter vertelde over zijn bezigheden op oudere leeftijd, waaronder biljarten. Dat vond wel aansluiting. Een uitnodiging om een middag te biljarten in Hulst was het gevolg. Na wat telefoontjes en appjes (met de tijd meegaan!) werd op vrijdag 16 december een afspraak gepland.

Met 8, zorgvuldig geselecteerde, biljarters zijn we naar Hulst gereden. Daar aangekomen kregen we toch een beetje het Calimero gevoel. Een grote zaal met 3 biljarttafels en een elektronisch scorebord. Achterin de zaal stond een computer met printer om de standen en gemiddeldes van elke speler op te slaan. De zaal is overigens elke dag geopend van 09:00 tot 18:00 uur. Dus de Hulstenaren kunnen volop oefenen. Niet onbelangrijk: in de zaal is ook horeca aanwezig.

Eind van de middag, na 8 wedstrijden, was de eindstand in het voordeel van de Oost Zeeuws-Vlamingen. Volgens een van onze biljarters, opgegroeid in de Balkan en volledig geïntegreerd in Hoofdplaat was dit niet zo belangrijk. “Het is maar een spelletje!” sprak hij in al zijn wijsheid. Hopelijk kunnen we de senioren uit Hulst eens terug ontvangen.

Vijf jaar geleden is onze biljarttafel vervangen en recentelijk is er een nieuw laken op gedaan. Dit is synthetisch en heeft geen verwarming nodig. Daar is met het oog op de energiecrisis goed over nagedacht. Het maakt onze mogelijkheden om andere plaatsen uit te nodigen groter.

Tot slot wil ik de biljarters uit Hulst en Hoofdplaat bedanken voor de gezellige middag. Vooral Peter voor de uitnodiging en gastvrijheid.

Paul Steijaert