Pagina 11: Zorgboerderij Jodi Sintepier

“Iedereen verdient de ruimte om te leren”

Zorgboerderij Jodi Sintepier in Nieuwvliet

Op een zorgboerderij kun je veel dingen leren. Bij zorgboerderij Jodi Sintepier in Nieuwvliet heeft iedereen een eigen doel. Meestal is dat leren om voor jezelf te zorgen. Soms is dat de weg vinden naar een (betaalde) baan.

Zorgboerderij Jodi Sintepier is er voor kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ook deelnemers met de diagnoses ADHD of Autisme zijn meer dan welkom.

Marieke van Jodi Sintepier vertelt: “Op onze zorgboerderij ben je altijd op weg om iets te creëren. Hier is letterlijk de ruimte om jezelf te ontplooien. We leren onze deelnemers om voor zichzelf te zorgen en begeleiden ze zodat ze later hun leven op hun eigen niveau kunnen oppakken. En dat is voor iedereen verschillend.”

Mooi dus dat er op zorgboerderij Jodi Sintepier veel mogelijk is. Marieke: “We hebben de dieren die verzorgd moeten worden, we hebben een binnenruimte om te knutselen en te spelen. Maar ook een grote schuur waar we houtbewerken. Hier maken we bijvoorbeeld steigerhouten meubelen, kinderspeelgoed, keukenkastjes en dam- en schaakborden.

Buiten vind je een kas en moestuin en er is ook altijd werk in het groen op de boerderij. Deelnemers kunnen leren hoe ze omgaan met machines en op de tractor of minikraan rijden. Maar je kunt hier ook leren hoe het gaat in het huishouden. We koken en bakken samen en maken het gezellig voor iedereen.”

De deelnemers bij Jodi Sintepier worden door professionele zorgmedewerkers begeleid. “Er is een zorgplan op maat voor elke deelnemer die bij ons dagbesteding heeft. Zo worden de talenten en mogelijkheden ontdekt en wordt duidelijk wat mensen graag willen bereiken”, vertelt Marieke.

“Iedereen verdient de ruimte om te leren. Een mooi verhaal is een jongen die bij ons ontdekte dat hij ontzettend goed was in houtbewerking. Hij is nu betaald aan de slag bij een timmerbedrijf dat heel blij met hem is. Voor iedereen zijn er kansen. Wij begeleiden onze deelnemers in de weg er naartoe. We zoeken specifiek naar hun kansen en talenten en benutten die. Als mensen hier uitstromen, is het de bedoeling dat ze zo goed mogelijk voor zichzelf kunnen zorgen en zelfstandig of begeleid kunnen wonen.”

Jodi Sintepier is een gecertificeerde zorgboerderij en gevestigd aan Mosseldijk 15a, aan de rand van Nieuwvliet. Kinderen en (jong)volwassenen die bij Jodi Sintepier dagbesteding krijgen, komen er terecht op doorverwijzing vanuit de gezondheidszorg, gemeente, de (basis)school of via de ouders.

De zorgboerderij is van dinsdag tot en met zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers.

Rondleidingen op aanvraag. Neem gerust contact op met Marieke Temmermans op telefoonnummer 06 5195 0051.

Website: www.jodisintepier.nl