Pagina 11: Garage verkoop Slijkplaat, Nummer Een en Sasput

Zaterdag 14 augustus werd er door de organisatoren en belanghebbenden mooi weer besteld en verkregen!

Toch weer een en ander moeten regelen met de gemeente, maar dan heb je het toch maar mooi voor elkaar gekregen om een gezellige verkoop in deze kernen te realiseren, want animo was er genoeg!

Bij ’t voormalig café (natuurlijk op Nummer Een) was de aanvang van de route, aldaar beginnende gelijk even bi gekletst. Als eerste stuitte

ik op het kraampje van Herreberre, Herbert bij z’n ma, hij stond lekker in ‘t zonnetje in de voortuin. Een aantal kraampjes verder al gescoord, te weten 3 items voor een zeldzame verzameling van een familielid, wat (?) zeg ik lekker niet, want dan weet ze dit al.

Wat heerlijk om hier sowieso te lopen, wat is Nummer Een mooi en inmiddels best uitgebreid.

Op naar Slijkplaat met de fiets, want ook daar weer genoeg deelnemers. Een mooie emaille emmer gekocht, heel blij mee. Op Sasput was een aantal dames bezig met steenbewerking, toevallig, maar wel leuk om te zien. En ook daar best wat deelnemers.

Waar vind je nog 3 sjaaltjes voor 0,50 per stuk? Hier dus… 

Mooie plekjes hoor, gezellig om te doen, volgende x ook weer Hoofdplaat, hoop ik. Want een babbeltje maken hier en daar, is ook weer meegenomen.      

Paulina

================================================================

Zaterdagmorgen 14 augustus, een mooie morgen om lekker op de fiets te stappen richting Nummer Een, Slijkplaat en Sasput om de jaarlijkse zwaluwentelling te doen. Richting Slijkplaat zagen we auto’s staan, drukker dan normaal, ja……….want er was een garage sale georganiseerd. Leuke spullen stonden overal te koop, van puzzels, kleding een hondenbench en nog zoveel meer.

Iedereen was goed gezind, mooi weer een leuke wandeling om van Sasput naar Slijkplaat en daarna naar Nummer Een te lopen of te fietsen.

Je zag en merkte dat het veel mensen goed deed “allí, bluuf nog un bitje, tis zwo gezellig nao zwo u lange tid bina gjen mens te zie tên” kreeg je vaak te horen. En veel oude bekenden die je jarenlang niet gezien had, het leek wel een reünie.

De organisatie was top, overal pijlen waar je kon parkeren voor auto’s en fietsen, het was heel gezellig. En ja hoor de zwaluwnesten zijn ook nog geteld, ‘s middags nog wat koopjes opgehaald, en lekker koffie gedronken (want ja “allí, drink nog een bak mee” hoorde ook bij die dag). Na een mooie, bijna hele dag, tevreden en met veel verhalen weer richting huiswaarts.

Hopelijk volgend jaar weer zo’n leuke dag, laat het weten en we komen weer!

Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn!

Twee passanten uit Hoofdplaat

================================================================

Zooi is mooi en meuk is leuk. Op iniatief van Leuntje van Weert en Marian van de Velde werd het moment aangegrepen om de buurtschappen in het middelpunt te plaatsen. Afgelopen donderdag kwam de ultieme vergunning binnen en kon men de garageverkoop verder uitwerken. Het weer werkte mee en iedereen had er zin in. De sociale media had zijn uitwerking niet gemist. Verder waren er bordjes geplaatst op campings en affiches opgehangen in diverse winkels in de regio. Mensen uit de gehele streek hadden fietstochten gecombineerd om de gezellige buurtschappen te bezoeken. Uit de reacties van velen wist men eigenlijk niet hoeveel leuke huisjes er in de buurtschappen staan, aldus Leuntje. Buurtschap Nummer Een wordt steeds meer ontdekt voor permanente bewoning. Als bezorger van de dorpskrant ontdek ik steeds meer veranderingen in de opbouw van de bevolking.  Niet onlogisch als je een kleine anderhalve kilometer woont van een woonkern met voorzieningen.

Op zoek naar wat puzzels kwam ik bij Twan Timmermans terecht.

Aan de overzijde stond een bord waarop beschreven staat dat je yogalessen kunt volgen op het strand. Naast het huis van Twan komt binnenkort een vaste bewoner. Weer een vakantiewoning minder.

Foto: Tanja, Sandra Timmermans en Linda (Sijnesael)

met de fraai ingelijste vlinders op de voorgrond zichtbaar

Het werd in de loop van de dag een reünie van vele oud-inwoners van de buurtschappen.

Bij Mina Versluijs (zie foto), een van de oudere inwoners, was het een komen en gaan. Zoon Herbert had aan de voorzijde mooie antieke spullen verzameld. De familie aan de overzijde kon niet ontbreken.

De nieuwe bewoonster van hiernaast met moeder en kroost Stan op de foto. De fraaie tuin met een diversiteit van spulletjes verdient een mooi plaats in deze krant. Het zonnetje werkte mee om het nog gezelliger te maken. Al lopend richting het achtergebied kwam ik terecht bij Gerda Muizenbelt (zie foto).

Deze kunstenares had een aantal fraaie schilderijen uitgestald. In een fraaie folder werd een en ander beschreven. Het huis waar Gerda met Don woont is een juweeltje. Naar verluidt heeft er vroeger een baron gewoond. Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal hierachter.

Een paar huizen verder werd het tijd om een bezoek te brengen aan Wim van Luijck. Mijn vaste koffieadres gedurende de bezorging van de dorpskrant.

Buurman Martijn (zie foto) had de hele familie van de overkant opgetrommeld om er een gezellige boel van te maken. Voor 2 keer niks kon ik 4 puzzels scoren. Martijn mag niet ontbreken op de foto.

Het hoekje om en je komt in een gebied waar volop wordt gebouwd

en verbouwd. Jonge mensen die kiezen om hier te wonen. Familie Castelijn is helemaal over. In het huisje van Nicole de Vrijer komt de familie de Vrijer-van de Velde wonen. Van nummer 53 naar 46. Kleinzoon Wessel trekt in op nummer 53.

Daarna ben ik nog even naar Slijkplaat gereden. Aan de Westelijke Dwarsweg tegenover de uitrit van Angelé heb ik kennis gemaakt met de bewoners van deze mooie opgeknapte buitenwoning. Van een opknapper heb ik het zien groeien naar een mooie woning.

De familie Scheele (zie foto) met Schoondijkse roots woont hier al een ruime tijd. Wie wil deze servieskast kopen?

Op Sasput waren op diverse plekjes allerlei snuisterijen te bewonderen.

Tot slot: Terugkijkend kan men spreken van een zeer geslaagde dag.

Ongetwijfeld krijgt dit een vervolg. Augustus 2022 ??

Willy Spinnewijn.