Pagina 11: Krulbolweekend 10-11 juli

Zoals jullie hebben gehoord is er een krulbolbaan op het dorpsplein.

In het weekend van 10 en 11 juli hadden we ons eerste toernooitje. Het regende die zaterdagmiddag veel, het kwam met bakken uit de lucht. Maar gelukkig bleef de baan droog want er stond een grote mooie tent over, geschonken aan Hoofdplaat door Stichting Leefbaar.

Wat zijn we daar blij mee; We mochten de maat van de tent doorgeven dus zo konden we zorgen dat ook de mensen náást de baan droog kunnen zitten en supporteren.

Gelukkig was het op de zondag een stuk aangenamer met een lekker zonnetje. Zaterdag waren er 18 deelnemers en werden er 6 potjes gespeeld. Zondag waren er 20 deelnemers en was er tijd voor 5 potjes.

Winnaars zaterdag: 1. Adri Voogdt 2. Rudi Scherbeijn en 3. Linda Temmerman

Winnaars zondag: 1. Ad de Koster 2. Eddy Steijaert en 3. Anja Simpelaer

Er werd veel goede raad gegeven en gemeten en vooral veel gelachen, daardoor werd het een echt geslaagd gebeuren.

Je kunt je nog steeds opgeven voor de bol-app, er is niks verplicht en je kunt via de app aansluiten of uitnodigen als je zin hebt om een potje te bollen. Je kunt een bol gebruiken van de club en als je denkt dat kan ik niet, kun je altijd als er mensen bezig zijn aansluiten om het eens te proberen.

Tot ziens op de baan, François, Linda en Netty.

=============================================================================

Met 18 deelnemende bollers was de inschrijving voor de eerste dag (zaterdag) mooi gevuld. Om 13.00 uur begon de strijd met een prima sfeer en veel onderling (leed-)vermaak. Hoe verder de middag vorderde, hoe meer publiek kwam om de sportieve topprestaties te bewonderen en om van een consumptie te genieten.

Zelfs een forse regenbui kon de pret niet drukken en hier bewees de grote nieuwe tent al direct zijn diensten. Zo rond 18.00 uur mochten de winnaars hun prijzen komen ophalen en er werd nu al gepraat over

de tweede dag en hopelijk een vervolg in de toekomst.

Kortom een zeer geslaagde eerste dag, met dank aan de organisatoren voor een fijne middag.  Adri Voogdt

=============================================================================

Uit het Advertentieblad

Hoofdplaat heeft een rijk verenigingsleven met onder meer een voetbalvereniging, muziekvereniging, vrouwenvereniging, hengel-, dart- en sjoelclub. Er is ook nog een warme bakker. De horecazaken genieten bekendheid tot ver buiten Hoofdplaat. Er zijn tevens over-nachtingsmogelijkheden. Het dorp aan de Schelde, dat zevenhonderd inwoners telt (met inbegrip van de buurtschappen), lééft, concludeert dorps- raadvoorzitter René Verstraete.

HOOFDPLAAT – Het dorpshuis, gevestigd in een oude school, vormt sinds jaar en dag een populaire ontmoetingsplaats voor de dorps-bewoners. Met de aanleg van een ‘open’ krulbolbaan op het voorplein krijgt het dorpsleven een extra boost. Gebold wordt er al vele jaren in Hoofdplaat, een dorp waar ze houden van tradities. Als het kermis is kunnen Hoofdplaatenaren zich bij ’t Krikje, het café van Linda Temmerman, vermaken met de eeuwenoude volkssport. De bolbaan wordt ter plekke in elkaar gezet. In lustrumjaren, in 2018 vierde Hoofdplaat het 240-jarig bestaan, kunnen de krulbollers hun hart ophalen in een aparte tent op de Spuikom.

Tot nu toe moesten de liefhebbers in Hoofdplaat een vaste baan ontberen. Dankzij François de Maillie, Linda Temmerman en Netty Lockefeer, met ondersteuning van de dorpsraad, kunnen inwoners nu het hele jaar door krulbollen. In de wintermaanden zal de animo naar verwachting wel wat minder zijn. Het is tenslotte een openluchtbaan.

A group of men holding musical instruments

Description automatically generated with low confidence

V.l.n.r.

François de Maillie, Linda Temmerman, Netty Lockefeer en René Verstraete

op de nieuwe krulbolbaan.

Foto: Peter Verdurmen

Aanleg

De gemeente werkte vlot mee: de benodigde vergunning was in

een mum van tijd rond. Op de plek van de krulbolbaan stond vroeger een tuinhuis dat gebruikt werd voor opslag (de spullen worden nu opgeslagen op de zolder van het dorpshuis).

De aanleg nam een week of drie, vier in beslag. François de Maillie had daarbij de leiding. Aan vrijwilligers geen gebrek. René Verstraete: ‘Je doet een oproep en je hebt zo zes, zeven man bij elkaar die de handen uit de mouwen willen steken.’ Met zijn timmermanservaring was het hekwerk rond de baan een uitgelezen klus voor de dorpsraadvoorzitter.

WhatsApp groep

Als je wedstrijd wil bollen, dat kan al met z’n vieren, met z’n zessen is nog leuker, moet je een appje sturen naar de WhatsApp-groep Zin in bollen. ‘Er is belangstelling. Al een twintigtal dorpsgenoten heeft zich reeds aangemeld’, zegt Netty. De kist met alle benodigde spullen (krulbollen, scorebord, krijtjes, enzovoort) bevindt zich in het dorpshuis. ‘Met de app kunnen we er oog op houden wie er speelt.’ Met de seniorensoos als vaste gebruiker van het dorpshuis heeft men al flink wat potentiële krulbollers. Maar ook de andere dorpsbewoners zijn welkom om regelmatig een partijtje mee te spelen, zo wordt benadrukt. Bollen met de kermis bij ‘t Krikje en op de lustrumviering

op de Spuikom? Die traditie blijft, verzekert René Verstraete.