Pagina 11: Even kennismaken met …..

Beste dorpsgenoten, 

Wij zijn Yvonne (48) en Sjoerd (52) van Helmond. Sinds maart wonen wij in de voormalige kleuter- en basisschool aan de Deltastraat. Daar wonen we met onze drie honden Norah, Snowy en Juno en met onze kat Broertje.

Oorspronkelijk komen we uit Brabant, maar 16 jaar geleden zijn we neergestreken in Ossenisse in de gemeente Hulst. In 2020 hebben wij ons huis in Ossenisse verkocht omdat we de school hadden gekocht. Vanwege het bestaande bestemmingsplan, duurde het nog wel even voordat we er werkelijk konden gaan wonen. We waren op zoek naar een woning, waar we voldoende ruimte hadden voor onze hobby’s. Die vonden we in de school in Hoofdplaat. Yvonne tuiniert en kookt graag. Bovendien is ze veel met de honden bezig en schrijft ze jeugdverhalen. Een grote woonkeuken en een kamer voor de honden stonden hoog op haar verlanglijstje. Sjoerd zijn grote passie is muziek. Niet alleen luisteren naar muziek, maar ook zelf muziek maken als bassist en zanger. Sjoerd droomde altijd al van een eigen geluidsstudio en die hebben we inmiddels kunnen realiseren. Onze achtergrond ligt in het theater. We hebben elkaar leren kennen op de toneelschool. Na een aantal decennia in het vak gewerkt te hebben, besloten we beiden een andere weg in te slaan.

En nu, als we niet bezig zijn met onze hobby’s, zijn we aan het werk als hoofd-conciërge en conciërge op het Lodewijk College in Terneuzen. Bovendien is Sjoerd sinds de zomer van 2021 trouwambtenaar bij de gemeente Sluis.  

We hopen snel aan de slag te kunnen om de school van binnen en buiten volledig op te knappen en te transformeren tot woonhuis. Nu genieten we vooral van de natuur, de rust en de wandelingen langs het water met de honden.

Groeten van Yvonne en Sjoerd