Pagina 10: Kermis Hoofdplaat 2021


Zoals iedereen wel weet is de kermis van 2020 aan ons voorbij gegaan i.v.m. corona. Ook voor dit jaar zag het er maar weer somber uit. Door de nog geldende maatregelen konden we dit jaar geen kermis vieren zoals we dat gewend zijn…. Een aantal exploitanten had te kennen gegeven toch Hoofdplaat aan te willen doen dit jaar. Onze dart- en krulbolvereniging hadden daarom de koppen bij elkaar gestoken, om zo te kijken of er toch iets mogelijk was om het kermis- gevoel een beetje te kunnen beleven. En gelukkig is dit gelukt. De zaterdag werd er een krulbolwedstrijd georganiseerd op het dorpsplein. Een tiental deelnemers ging de strijd met elkaar aan.

Dankzij het goede weer wisten er steeds meer mensen de weg naar het dorpsplein te vinden, zodat het een gezellige middag/avond werd. Nadat de stofwolken waren opgetrokken kon de eindbalans worden opgemaakt.

Het was Tinus van Adel die zich als koning mocht laten bekronen en met de overwinning op zak richting zijn werkgever DOW kon vertrekken 😊 ..  De overige deelnemers mengden zich tussen de toeschouwers om alles uitvoerig te evalueren. Zo werd het nog een gezellige avond… 

De zondag was het aan de dartvereniging. Aangezien de weers- omstandigheden wat minder waren werd er binnen in de grote zaal een darttoernooi georganiseerd. De 21 deelnemers werden in vier poules onderverdeeld. De eerste twee plaatsen van elke poule waren goed voor een ticket naar de knock-out ronde. Rond de klok van 15.00 uur kon het toernooi beginnen.

Ook vandaag was het een gezellige drukte, de zaal was goed gevuld in het dorpshuis. Voor de meesten (van onze dartvereniging dan toch..) was het al bijna 1,5 jaar geleden dat ze een pijltje hadden gegooid. Maar na een paar wedstrijden te hebben gegooid, was bijna iedereen weer terug op zijn of haar oude niveau. Nadat Sam alle plusjes en minnetjes had verwerkt, bleven Tamara en Theo over. Zij mochten onderling gaan uitmaken wie zich als winnaar mocht bekronen van deze ‘kermisdart’ editie.

Na een spannende strijd was het uiteindelijk Tamara die aan het langste eind trok en zich mocht laten bekronen als koningin van de dart. Uit handen van bestuurslid Marvin kreeg ze een enveloppe met inhoud.

Gelukkig was er tussen de wedstrijden door ook nog tijd om even een bezoekje te brengen aan de kermiskramen in de dorpsstraat. Het was immers maar een raar gezicht zo zonder de tent en iedereen gunde de kermis-klanten ook hun centje.

Na de prijsuitreiking kon er genoten worden van het welbekende kermismenu. De frites met stoverij of met kipfilet vonden dan ook gretig aftrek bij de deelnemers en de (vele) toeschouwers.

De nabeschouwing van de zaterdag en de zondag werd uitvoerig besproken de zondagavond. Conclusie: ondanks het feit dat de kermis dit jaar niet echt de kermis was waar iedereen op had gehoopt, waren het toch twee geslaagde maar vooral gezellige dagen. Nu maar hopen dat straks alles weer een beetje terug bij het normale is en dat volgend jaar alles weer kan doorgaan op de manier waarop we dat zo gewend zijn…..  

===========================================================

Ik, Ziva Vermeere,

ben ook op de kermis geweest met papa, mama, zus Fenne, opa Eric en oma Saskia.
Ik heb samen met opa Eric eendjes gevangen en daar mocht ik een prijs uitzoeken maar dat vond ik zo moeilijk want er was heel veel. 

Bij de schiettent hebben opa Eric en papa een Elza pop voor mij bij elkaar geschoten.

Ze moesten daarvoor de tanden van de tijger eruit schieten, ik vond het toch wel een beetje spannend en ook een beetje eng dus ik had één armpje stevig om de nek van oma Saskia. Maar ik kreeg wel een mooie pop van Elza met een blauwe jurk, waar ik heel blij mee was.

Daarna zijn we nog naar de grijpers gegaan, daar waren zoveel mooie knuffels en een mooi ei waar Elza ook op stond.  Papa en mama hebben geprobeerd om heel veel te grijpen met de grijpers en ik heb het ook nog samen met oma gedaan, en papa heeft een mooie knuffel voor me gewonnen en mama een ei en als je daarin keek zag je Elza. Dit was nog wel moeilijk voor mij om te doen met één oog dicht en dan kijken. Het was een heel leuke kermis.