Pagina 10: Kerstconcert OBK

Na een periode van repeteren was het zaterdag 21 december 2019 zover. Onder leiding van dirigent Joop de Pooter gaven de muzikanten van OBK een sfeervol kerstconcert in ons plaatselijke dorpshuis.

De heren gekleed in de welbekende outfit, de dames gingen voor deze gelegenheid extra feestelijk gekleed. In combinatie met de prachtige kerstversiering in het dorpshuis zorgde dit meteen voor een op-en-top kerststemming!

Het samengestelde programma was best pittig, de muzikanten moesten flink aan de bak. Dit geldt zeker niet alleen voor de volwassen leden; de jeugdmuzikanten deden met een aantal nummers ook mee. Onder andere in het nummer “Kling Klokje Klingelingeling’ lieten zij horen dat ze hun partij geweldig goed mee kunnen blazen.

De nummers die werden gespeeld waren erg gevarieerd; alom bekende klassiekers zoals ‘We Wish You A Merry Christmas’ (wie kent hem niet!) werden afgewisseld met meer eigentijdse nummers. Drummer Joshua had een onmisbare solo in het nummer ‘Little Drummer Boy’.

Om het plaatje compleet te maken was hij voor de gelegenheid verkleed als kerstman!

Ook jeugdleden Jasmine en Amelie hadden een speciale rol in het geheel. In een stemmig decor van o.a. comfortabele fauteuils, gezellige kussentjes en een schemerlamp vertelden zij een aantal passende kerstverhalen. Dit werd door de toehoorders erg gewaardeerd: het was muisstil in de zaal toen iedereen aandachtig zat te luisteren.

De aanwezige muziekliefhebbers hebben volop genoten van een sfeervol kerstconcert. De avond werd gepast afgesloten met koffie, thee, fris of glühwein.

Het was nog lang gezellig in het dorpshuis!

Wist u dat:

…De foto’s van het kerstconcert gemaakt zijn door Adri Voogdt.

…Ook veel andere foto’s die in de dorpskrant verschijnen gemaakt zijn       door Adri.

…Het dorpskrantje zonder foto’s van Adri een stuk minder interessant zou worden. Dus Adri, dank je wel!