Pagina 9: Seniorensoos

4 oktober was de aanvang van het “officiële” seizoen 2022/2023 van de Seniorensoos. Hoewel er nooit gestopt wordt in de zomermaanden
 is er voor de liefhebbers altijd gelegenheid  om te kaarten en biljarten op dinsdag- en donderdagmiddag Toch is er altijd een datum dat er officieel gestart wordt. Met de aanwezigheid van 55 personen was de zaal goed gevuld.

Na het welkomstwoord van Fons en enkele mededelingen werd er genoten van een heerlijke lunch. De lunch werd verzorgd door ‘Het Klinket´ en was weer ruim voldoende zodat het toetje nog even op zich moest laten wachten.  

Nadat iedereen voldaan aan tafel zat, werd er bingo gespeeld. Na de eerste ronde bingo kwam dan toch nog het toetje op tafel. Onder het genot van enkele drankjes werd de tweede ronde bingo gespeeld. De prijzen waren deze keer allemaal in de vorm van boodschappen die in deze dure tijd goed gebruikt kunnen worden. Dit werd door iedereen  zeer op prijs gesteld. Na de laatste bingoronde volgde een verloting met nu eens geen opschik maar prijzen die een ieder kan gebruiken. Na een gezellige middag ging iedereen voldaan en tevreden naar huis.

===========================================================================

Busreis Seniorensoos

Na een lange hete en droge zomer vertrokken we 14 september op een regenachtige dag met de Seniorensoos Hoofdplaat op reis. De laatste reis was in 2019. Zo lang geleden vanwege de ons allen bekende corona- perikelen.

Met ’ n groep van 22 personen vertrokken we stipt om 10.00 uur vanuit Hoofdplaat richting IJzendijke, daar stapten ook nog 3 personen op. We waren dus in totaal met 25 personen, wat toch een mooi aantal was. Via Watervliet ging de reis verder naar Lembeke waar onze 1e koffie-stop was gepland. De locatie was de Burchgraeve, we genoten daar van een lekker bakje koffie met zelf gemaakte Belgse appeltaart. Hierna ging de route verder via Lievegem en St. Martens-Latem naar kasteel Ooidonk. Op de weg hier naartoe, moesten we eerst nog een obstakel overwinnen. Chapeau voor de buschauffeur en onze verkeersleider Fons. Het kasteel kon helaas niet worden bezocht, want dat was alleen in het weekend geopend. Vanwege de regen konden we ook niet uitstappen voor een wandeling rondom het kasteel. Een enkeling trotseerde de regen om foto’s te maken.

Onze chauffeur was Adriën, hij vertelde heel boeiend over het kasteel, de verschillende plaatsen en de streek. We vervolgden de reis naar Deinze waar de lunch in het Fermetje gereed stond. Ook hier genoten we weer van een lekker gevuld bordje en een drankje.

Via Nevele, Lotenhulle kwamen we aan bij het kasteel van Poeke. Ook dit kasteel was weer heel mooi om te zien, maar wederom zijn we hier niet uitgestapt. De regen was onze grootste spelbreker. Ook hier weer de diehards die de regen trotseerden voor de foto’s. Via verschillende wegversperringen kwamen we via Beernem in Ruiselede langs de boerderij gevangenis.

Het laatste jaar dat de gevangenen moeten zitten, kunnen en mogen ze werken op de boerderij en het land. Bang voor ontsnapping is er niet, want geen van de gevangenen riskeert het om in het laatste jaar gevangenschap gesnapt te worden met het risico op verlenging.

Aangekomen in Damme was het droog. Toch verkoos iedereen een versnapering bij Tante Marie boven een wandeling door Damme. Na ook hier weer voorzien te zijn van een natje en/of droogje, ging het richting Het Klinket.

Onze laatste stop richting Hoofdplaat. Na een aperitiefje werd er een soepje geserveerd. Daarna was er een warm buffet en om de magen helemaal te vullen nog een toetje. Dat hierna niemand meer pap kon zeggen, hoeft niet vermeld te worden. Om 21.00 uur stopte de bus voor het Dorpshuis waar 22 man uitstapten, en hij reed dan door naar IJzendijke om de laatste 3 personen af te zetten. Ondanks het slechte weer was de stemming opperbest en kunnen we zeggen dat ook deze reis weer zeer geslaagd was!

Het Bestuur.