Pagina 8: Onvergetelijke stage

Hoi allemaal,

Ik ben gevraagd een klein stukje te schrijven over de stage die ik heb gelopen in het Dolfinarium Harderwijk. Voor de mensen die me niet kennen en weten wat ik doe: mijn naam is Maartje en ik studeer in Barneveld voor Paraveterinair (dierenarts assistent).

Als ik deze stage met een woord maar mag omschrijven? Geweldig! Het was een kans die je eens in je leven krijgt. Ik heb in de periode van 8 februari tot 11 maart 2021 daar stage mogen lopen.

Het dolfinarium heeft verschillende afdelingen en ik mocht meelopen op de Delta. De Delta is het grote bassin met Tuimelaar dolfijnen.
Het mooie van de Delta is dat het zeewater dat in het bassin zit ook echt uit de zee komt en het een zo natuurlijk als mogelijke omgeving creëert voor de dieren.
In de Delta heb ik voor het eerst van dichtbij kennis mogen maken met de dieren, wat een ontzettend gave ervaring was!

Naarmate ik langer daar liep leerde ik ook de dieren te herkennen en mocht ik veel helpen met de sessies die ze hadden,. Helaas bestond het grootste deel van de taken toch uit schoonmaken en vis klaarzetten, uiteraard hoort het er bij en vond ik het niet erg. Ondanks het koude weer die periode, was het een onvergetelijke ervaring!