Pagina 7: Terugblik: Bram en Sary

Hi mensen van Hoofdplaat,

Ik ben Bram de Ruijsscher en ben getrouwd met Sary Roelse. Ik ben geboren in 1938, in de Havenstraat op nummer 126, en heb ook nog in de Mr. W. Schorerstraat gewoond. Sary is in 1940 geboren in de Oostlangeweg op nummer 19.

We zijn in 1962 getrouwd en woonden op Eurostraat 3. Na 10 jaar verhuisden we naar de Past. J.A.M. van den Muijsenbergstraat 2.

Als aannemer zag ík niet voldoende mogelijkhed-en en toekomst voor mijzelf en de kinderen (we hebben 1 meisje en 3 jongens).

In 1982 zijn we naar Australië vertrokken naar Burkdale; ongeveer 25 km van Brisbane dit is aan de Oostkant van Australië. Het is een  subtropisch climate, de temperatuur in de winter is gemiddeld 20-25 ˚C en in de zomer 30-36 ˚C.

Eerst hebben we een huis gehuurd voor 2 jaar en intussen land gekocht en een huis gebouwd in St. James Park. Na ongeveer 10 jaar verkocht en een ander huis gebouwd in een plaats Cleveland, we wonen hier wel leuk, ongeveer 1 km van de zee.

Natuurlijk zijn we hier niet op vakantie. Eerst ben ik begonnen om een paar huizen te bouwen (je moet ergens starten en ervaring op doen in een vreemde omgeving).

Als je dit niet op grote schaal doet is het winstpercentage niet voldoende, dus ben ik begonnen met industriële gebouwen. Dat heb ik gedaan tot ik met pensioen ben gegaan!

Cor is onze oudste zoon, hij is na een poosje in de meubel-industrie terecht gekomen en heeft de zaak enkele jaren geleden verkocht.

Leen, de tweede, is ook in de meubels begonnen en maakt nu keukens! Adrie is de jongste van de jongens, hij is begonnen als timmerman en is nu projectmanager bij een groot building bedrijf! Jeanette, de jongste, heeft na haar school een poos gewerkt bij een notaris. Sinds ze getrouwd is werkt ze op het kantoor thuis, samen hebben ze een eigen zaak.

We zijn al vaak terug geweest naar Nederland en een gedeelte van Europa, op vakantie en natuurlijk voor familiebezoek. Ook zijn we terug geweest voor de reünie van het protestantse schooltje. We hebben nog contacten in Hoofdplaat, zomaar een paar: Adrie Puijenbroek, Theo Cornelis en Ies Jacobse.

Wat we missen van Hoofdplaat?

De gezelligheid, iedereen kent elkaar.  

Terugkeer naar Hoofdplaat? JA, op vacantie!

Advies aan de inwoners van Hoofdplaat: Probeer de GEMEENTE te over halen om bouwland te creëren zodat er huizen gebouwd kunnen worden, anders STERFT Hoofdplaat UIT? Toen ik jong was waren er 7 of 8 bakkers, er waren 3 slagers, 5 cafés, 2 scholen, 2 kerken! Wat is er nog over: één bakker?

Groetjes vanuit een voor ons, fantastisch Australië.

BRAM EN SARY