Pagina 7: Bibliotheek

Beste mensen,                                                      

Wij, Marian van Megen en ik, ondergetekende, zijn de dames van de bibliotheek in het dorpshuis. Regelmatig  zijn we enorm verbaasd om de dozen met boeken die wij in het dorpshuis vinden, of alle boeken die in de kast worden toegevoegd, voor de boeken die er al staan. Helaas zijn veel van deze boeken ook veel te oud om nog in de kast te zetten, ze worden niet gelezen. Jammer van alle moeite, want we hebben meer dan genoeg boeken om de kast geregeld bij te vullen.

In de wachtkamer van de dokter hebben we ook nog een hele kast propvol met boeken die we nog gebruiken om de kasten in de gang mee bij te vullen. Alle boeken worden altijd nagekeken op vlekken, stofbeestjes, krullen en ezelsoren en of ze niet te oud of vergeeld zijn, en zo ja dan gaan ze direct in de papierbak.

Dus beste inwoners,  we willen u vragen om geen boeken meer zomaar neer te leggen in het dorpshuis. Bewaar eventueel uw gelezen, nieuwe boeken zelf nog even bij u thuis, er komt zeker weer een periode dat we uw boeken weer kunnen gebruiken. U kunt ook altijd even contact met ons opnemen. Heeft u nog veel oude boeken, verkoop ze dan op een rommelmarkt of gooi ze in de papierkliko.

Op dinsdag- en donderdagmiddag kunt u bij de bibliotheek terecht van 14.00 uur tot 16.00 uur, als de soos dan aanwezig is.

Er zijn boeken voor ieder wat wils dus ook voor kinderen. Zo staan er zelfs schoolboeken in, die op de lagere school werden gebruikt om te leren lezen. Deze boeken kunnen ook uw Nederlands of uw leesniveau  verbeteren.

En mensen, u weet het; lezen brengt de nodige ontspanning, wijsheid en rust. In deze tegenwoordige tijd is dat broodnodig en een goed en nuttig tijdverdrijf.

Met vriendelijke groet, Lia Brekelmans