Pagina 6: Beiderhuis

Beiderhuis

In 2019 verhuisden wij met ons gezin naar onze boerderij in Hoofdplaat. De boerderij met de rode beuken aan de oprijlaan, gelegen tussen Slijkplaat en Sasput.

Toen wij in 2011 in Zeeland kwamen wonen met onze oudste dochter Isabel, was ons eerste huisje in de Deltastraat in Hoofdplaat. We        hebben daar een jaar of 2 met plezier gewoond. Jora onze 2e dochter werd daar geboren.

Het begon allemaal met het idee om met de tijd een biologisch akkerbouwbedrijf over te kunnen nemen. Dat is een zeer ingewikkeld proces. Halewijn is als ZZP-er bij een boel boeren uit de buurt gaan werken. Zo bouwden we een fijn netwerk op.

Vanuit de Deltastraat verhuisden we via Groede naar Oostburg. Daar werden ook Elia en Floren geboren. Ondertussen groeide onze droom om boer te worden door. En hebben we via een heel fijn netwerk om ons heen vele stappen kunnen maken. We groeiden er al werkend in.   In 2019 kwam een grote droom in vervulling, we verhuisden naar ons Beiderhof. Vanuit deze locatie kunnen we boer zijn. Samen met onze compagnon Simon de Feijter kwam Beiderwaen landbouw CV tot stand. We verbouwen verschillende soorten biologische vollegronds groenten.

Na de verbouwing en verhuizing wonen wij daar met ontzettend veel plezier. Het is zo’n mooi stukje Zeeuws-Vlaanderen.

Onze wens om dat met mensen te kunnen delen kwam al snel. En in het voorjaar 2021 hebben we een appartementje in ons huis gemaakt. Het betreft ¼ van de benedenverdieping die we eigenlijk niet gebruiken als leefruimte.

De originele voordeur kwam er weer in, en nu  is het een fris          appartementje geworden voor 2 personen en een kindje tot 2 jaar.         Er komen veel jonge stellen uit de grote steden van Nederland en België met een klein kindje lekker genieten van de tuin, een vuurtje, de dieren en alle prachtige dingen die deze streek te bieden heeft.

Je kunt Beiderhuis volgen op Instagram en Facebook onder de naam Beiderhuis.

Leuk om na 8  jaar weer terug in Hoofdplaat te wonen!

Marijke de Smet