Pagina 6: Ontspannen in de voormalige St. Eligius kerk

Sinds juni dit jaar heeft de voormalige St. Eligius kerk haar deuren geopend voor gasten die willen ontspannen en genieten in deze boetiek B&B. Met vier stijlvol ingerichte kamers, een gezellige lounge en ontbijtruimte inclusief koffiebar, en de heraangelegde kerktuin is Eglizen een stukje hemel op aarde.

Veronique en Ignaas zijn de trotse eigenaren en oorspronkelijk afkomstig uit West-Vlaanderen. De afgelopen 21 jaar woonden ze in Den Haag, waar ze op beperkte schaal al ervaring op hebben gedaan met het B&B concept.

“We wilden hier vooral een plek van rust en ontspanning creëren, waar onze gasten de hele dag door kunnen genieten.” Na de verbouwing voor het B&B deel in het voorjaar zijn de deuren sinds juni geopend.

“We hebben nog een maand alles uitgetest en sinds juli zijn we bijna continu volzet geweest. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. We werken zoveel mogelijk met lokale en regionale producten. Zo verwennen we onze gasten met de heerlijke vegan patisserie van Veggies, de pistolets van Verdonck en het lekkere fruit van Coppoolse.”

Sinds de opening hebben hier ook al meerdere yoga retraites plaatsgehad. “Deze plek van harmonie en bezinning leent zich daar uitstekend toe en op deze manier maken we ook een link tussen heden en verleden.”

De naam Eglizen is dan ook niet toevallig gekozen. Deze combineert église, het Franse woord voor kerk, met het woord zen.