Pagina 6: Even kennismaken met …

Wat is jullie naam?
Familie Maertens, bestaande uit Amor, Corinne, Emma en Jens.

Waar en wanneer zijn jullie geboren?
We zijn met z’n allen jarig in 2 weken tijd:
Amor geboren in Brugge op 20 november 1978.
Corinne geboren in Breskens op 3 december 1979.
Emma en Jens geboren in Knokke op 27 november 2006.

Waar hebben jullie gewoond?
We zijn ooit samen begonnen in Ghistelkerke in Breskens. Al gauw kochten we ons eerste huis in de Scheepvaartstraat in Breskens. Omdat we graag zelf een huis wilden bouwen, hebben we na wat wikken en wegen besloten om in de Roode Polder in Breskens een kavel te kopen en daarop een nieuw huis te bouwen. En nu zijn we neergestreken in Nummer Een op een fantastisch en heerlijk rustig plekje.       

Waar en hoelang wonen jullie in Hoofdplaat?
Toen we hadden besloten om de kavel in Nummer Een te kopen, hebben we ons huis in Breskens te koop gezet. Dit was binnen 2 weken verkocht dus moesten we op zoek naar een tijdelijke woonruimte. We konden toen een huisje huren in Nummer Een zelf met uitzicht op de bouw, dus dat was ideaal. We zijn toen in november 2017 verhuisd naar Nummer Een en sinds 1 april 2019 wonen we nu in ons nieuwe huis.  

Wat heeft jullie doen besluiten in Hoofdplaat te komen wonen? Is dit een bewuste keuze geweest?
Goh, alle puzzelstukjes vielen op z’n plek. Vanuit m’n werk kwam ik elke dag voorbij Nummer Een en zag telkens het bord staan met “bouwkavels te koop”. Het begon toch weer te kriebelen om zelf nog eens te bouwen en de rust en de ruimte sprak echt enorm aan. Na toch wel wat overleg want we waren het niet direct eens, hebben we toch de knoop doorgehakt. Tot op heden nog geen seconde spijt.

Hebben jullie een leuke anekdote over de eerste kennismaking met Hoofdplaat (dialect, gebeurtenis)?
Wat ik wel leuk vond was dat we van de achterbuurvrouw van ons huurhuisje een doosje eieren kregen van haar kippen ter compensatie voor de “herrie” die ze zouden maken. We hebben zelf ook kippen dus we zijn wel wat gewend gelukkig J. Maar het gebaar was wel heel leuk.   

Wat doen jullie in het dagelijks leven?
Amor geeft full-time les in de houtbewerking op het PTI in Eeklo. Ik werk zelf op de ICT afdeling bij de Syndus Group in Terneuzen. Dit is in de volksmond meer bekend als Arentis wat een onderdeel is van de Sydus Group. Emma zit op het Zwin en is net gestart in de brugklas. Jens zit ook in het eerste jaar en doet dit op het PTI in Eeklo.

Hebben jullie veel contacten in Hoofdplaat? Voelen jullie je inmiddels echt thuis hier?
In Hoofdplaat niet maar in Nummer Een kennen we toch wel wat mensen. We voelen ons hier prima thuis en hebben ons ook nooit niet welkom gevoeld. We zeggen altijd vriendelijk goedendag en maken hier en daar eens een praatje.

Hebben jullie hobby’s waarover je ons iets wilt vertellen, zijn/worden jullie lid van een of meerdere verenigingen?
We zijn allemaal lid van Atletiekvereniging De Wielingen en doen daar actief of minder actief in mee. Zelf geef ik op donderdag training aan de pupillen en probeer ik zelf 2x in de week hard te lopen. Amor kan je ook hardlopend tegenkomen in de polder of langs de kust. Emma doet ook nog Acro-gymnastiek bij DIO in Breskens en Jens gaat elke zaterdag naar de scouting in Oostburg samen met Daan en Jelle die ook in Nummer Een wonen.

Wat was de grootste verandering/aanpassing in Hoofdplaat?
Eigenlijk geen grote veranderingen of aanpassingen. Het enige wat we een beetje missen is het kunnen hardlopen op het strand, dat was vanuit Breskens iets makkelijker maar verder dan dat valt er niks te klagen.

Wat missen jullie van de oude woonplaats/omgeving?
Helemaal niks. We komen er nog regelmatig dus er valt weinig te missen 😉

Denken jullie ooit nog eens terug te gaan of is het blijvend?
Zeg nooit nooit maar voorlopig zijn we wel gesettled. We hebben het huis ook zo ingericht dat we er op onze oude dag nog prima kunnen blijven wonen. En nog een keer zelf een huis bouwen, ik denk niet dat we dat nog een keer gaan doen. Maar goed, zeg nooit nooit J    

Wat willen jullie nog kwijt aan jullie dorpsgenoten, de inwoners van Hoofdplaat?
Niks specifieks eigenlijk….