Pagina 5: Koningsdag 2021

Dinsdag 27 april 2021 – wederom een Koningsdag zonder feestelijkheden? Nee, gelukkig dacht een groepje vrijwilligers hier anders over. Na een paar korte vergaderingen was er voor de kinderen van 0 t/m 12 jaar een leuke familie speurtocht op touw gezet. Na het rondbrengen van de flyers waren er uiteindelijk 14 kinderen die zich hadden opgegeven. Samen met hun ouders konden ze een leuke speurtocht tegemoet zien door het dorp.

De start was om 14.00 uur vanaf het Dorpsplein. De route werd aangegeven met bordjes en zo kwamen ze al snel bij het 1e spelletje terecht in de Eurostraat: het waterspel. Hierna mochten ze richting Village Scaldia lopen. Net voor de Village was het volgende spel opgesteld, het welbekende koekhappen. Vervolgens liep de route via Village Scaldia naar de speeltuin. Hier konden de kinderen graven in de zandbak, waar een aantal voorwerpen waren begraven. Hierna konden ze nog een spelletje jeu de boules spelen.

Vervolgens ging de route via de zeedijk naar het strand. Hier konden de kinderen een lekkere marshmallow maken boven het kampvuur. Nadat de versnapering op was, stond op de Spuikom het volgende spel opgesteld: de Kruiwagenrace. Na de kruiwagenrace ging de route verder via de Haven- en Dorpsstraat.

In de Dorpsstraat stond het laatste spelletje van deze middag: sjoelen. Vervolgens kon iedereen met de scorekaart terug richting het Dorpshuis.

De verdiende punten werden allemaal bij elkaar opgeteld om zo tot een eindscore te komen. Tevens was er nog een bonusvraag tijdens de speurtocht. Bij elke stop hingen oranje vlaggetjes. Deze moesten allemaal bij elkaar worden opgeteld en genoteerd worden op het score- formulier.

Op één groepje na had iedereen het aantal goed geraden. Na een zakje chips en een bekertje limonade kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaan. De organisatie en de vrijwilligers kregen nog enkele complimentjes dat er toch iets is georganiseerd in deze tijd. Hopelijk dat we volgend jaar het weer op de “normale” manier kunnen vieren…

Marco van Waes

===========================================================================

Wat een leuke Koningsdag hadden wij! Het dorp organiseerde een speurtocht met allerlei opdrachten voor groot en klein!

Van lopen met bekertjes tot koekhappen, marshmallows op een stokje, sjoelen enzovoort! Ook de papa’s hadden lol want die mochten natuurlijk de kleintjes helpen met de opdrachten.

Een mooie wandelroute door het dorp en aan de zeedijk, heerlijk met de zon op onze snoet. Na 2 uur wandelen en alle opdrachten voldaan te hebben leverden we ons formulier met de behaalde resultaten in en gingen we terug richting huis.

BEDANKT aan iedereen die dit organiseerde! We hebben een enorm gezellige en leuke middag gehad met ons gezinnetje!

Naomi, Elroy en kids