Pagina 2: HSV De Scheldehaven

Na de zomerstop zijn de laatste 2 wedstrijden van de competitie gevist.

Hier zijn telkens meters vis gevangen.

Op 18 augustus wist Eric van Regenmortel 711 cm bij elkaar te vissen, en op 1 september Niels Patijn 418 cm bij de senioren.

Na de wedstrijd op 1 september werd er nog een leuke maar vooral lekkere barbecue gehouden voor alle leden plus aanhang en is de uitslag alvast bekendgemaakt (maar hierover later meer als het seizoen geheel ten einde is).

Het zoetwater stond dit jaar ook vooral in de teken van de jeugd.

Er zijn dit seizoen maar liefst 19 jeugdvergunningen verkocht (tegenover 1 in 2018). Niet alleen jeugd uit Biervliet wist de Brandput te vinden; ook veel Hoofdplaatse jongeren gingen op de fiets of werden gebracht door hun ouders om een leuke vismorgen of -middag te beleven in de Brandput. Dit vinden wij als visclub natuurlijk heel leuk.

Maar het blijft naar onze mening heel triest dat er in Hoofdplaat zulk mooi viswater is en geen enkele inwoner van Hoofdplaat hier welkom is om te vissen.

Ons clublid Roan Waebeke wist op 7 september een mooie 2de plek te behalen op het Federatief kampioenschap jeugd vaste hengel Zuidwest Nederland (Zuid-Holland, Brabant en Zeeland) dat gehouden werd in Terneuzen.

Ook de zoutwaterwedstrijden weten de jeugd goed te vinden, het is nog heel spannend in het kop van het klassement.

Met nog 2 wedstrijden te gaan staat Damian Creusen 1ste met 279 cm, gevolgd door Gavin Buijk 277 cm en Roan Waebeke 275 cm.

Verder vinden we het ook heel leuk dat er een nieuwe controleur is aangesteld voor het meten van de vis tijdens de zoutwaterwedstrijden.

Nu de dagen korter beginnen te worden en de bladeren van de bomen vallen betekent dat ook dat ons zoetwaterseizoen er op zit.

En hopelijk krijgt Marcel Achterberg het nog behoorlijk druk de laatste 2 wedstrijden van het seizoen.

M.v.g.  Dennis Waebeke