Pagina 2: HSV De Scheldehaven

We mogen weer. Allereerst waren het onze jeugdleden die op zaterdag 12 juni in wedstrijdverband aan de waterkant druk bezig waren en probeerden een visje te vangen. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Het was Joey Schenkelaarts met 1 brasem van 43 cm, die als enige een vis wist te vangen.

Zaterdag 26 juni sloten de seniorvissers ook aan en zat er ook vis op ons parcours De Kapitalendam. Al was dit niet overal zo; zelf ving ik niks, en 7 meter verderop zat Roan Waebeke die 21 stuks (totaal 240 cm) had. Dit bezorgde hem een eerste plek bij de jeugd. Bij de senioren was dit ook te zien: de inschrijfkaart van Johan Saccasyn stond helemaal vol (480 cm), op gepaste afstand gevolgd door Luc Bertram (335 cm).

(foto: Jasper Harte, jeugdkampioen zoutwater 2020)

(foto: Jan Langendam, Dennis Waebeke, Johan Saccasyn, Eric Van Regenmortel)

Op zaterdag 17 juli was het aan de Kapitalendam eigenlijk weer hetzelfde verhaal. Deze keer zat Johan op een plek waar de vis niet zo massaal aanwezig was, hij ving slechts 49 cm.

Wist Eric Van Regenmortel de vorige wedstrijd niet veel te vangen, dit keer viel hij wél met zijn neus in de boter. Hij ving in totaal 691 cm. Wederom Luc Bertram op de 2e plek (233 cm). Deze drie vissers hebben voorlopig een mooie voorsprong op de rest in het algemeen klassement.

Bij de jeugd was het Jordy Goethals met 111 cm die de wedstrijd won en de tussenstand in het algemeen klassement weer spannend maakt (heeft slechts 10 cm achterstand op Roan).

(foto: Luc Bertram, senioren-kampioen zoetwater 2020)

Er is één zeeviswedstrijd gevist op zondag 11 juli. De zon scheen, het water was heel helder en de vis was in hele grote getallen aanwezig. Het waren hele kleine haringen van rond de 7 cm. Die tellen niet mee want alles onder de 10 cm telt niet mee voor het klassement.

Het was Roan Waebeke met 46 cm (3 vissen) die het meeste wist te vangen. Bij de senioren was het Rob Merrelaar die met 1 zeebaars van 27 cm dagwinnaar werd.

Voor de mensen die het gemist hebben: woensdag 26 mei waren we groot nieuws. We stonden met een grote foto op de voorpagina van het advertentieblad. Hierop hebben wij veel positieve reacties ontvangen.

Voor nu een kleine zomerstop, hopelijk op 22 augustus weer een mooi vervolg van onze wedstrijden.

Dennis Waebeke