Pagina 2: HSV De Scheldehaven

 Zaterdag 7 maart tijdens onze jaarlijkse feestavond bij restaurant De Vriendschap werden niet alleen onze kampioenen gehuldigd, maar werd ook al een deel van de plannen voor 2020 bekend gemaakt.

De avond begon met een heerlijk diner, gevolgd door de huldiging van onze kampioenen van 2019: Eric van Regenmortel, Roan Waebeke, Luc Bertram en Gavin Buijck. Zij waren elk de beste in hun competitie.

Zoals gezegd de plannen voor 2020 :

  • Een dag forelvissen in Oostburg bij de Henricushoeve op 18 april
  • Een jeugddag in de Brandput te Biervliet op 2 mei
  • En op de Bresjes 29 een middag garnaalvissen op 5 september

Dit waren de extra activiteiten die georganiseerd zouden worden naast de wedstrijden.

Iets meer dan een week later ziet alles er compleet anders uit.

Ik weet het nog goed: ik zat aan de bar in ons clublokaal te kijken naar een extra uitzending over het coronavirus die gehouden wordt door premier mark Rutte. De mededeling ‘over 30 minuten moet alles dicht’ voelt erg raar aan, waar zijn we nu in beland!!!!

Terug naar onze wedstrijden/activiteiten: Al snel is er besloten in de maand april alles af te gelasten. Hoe het er nu uit gaat zien weten we nog niet. Maar zodra er meer duidelijkheid komt maken we dit snel bekend op onze Facebookpagina en via e-mail.

Wij als club merken heel goed dat er in Nederland wel gevist mag worden als men de door het kabinet opgelegde regels goed opvolgt.

De jeugd is vaker dan in 2019 te vinden aan de Brandput in Biervliet, en ook de senioren halen de hengel weer uit de schuur. Er zijn dan ook al meer vergunningen verkocht dan in 2019.

Belangrijk is toch om te weten:

Een vergunning van HSV De Scheldehaven kost voor de jeugd € 5,00 en voor senioren € 10,00. Er mag dan alleen gevist worden in de Brandput en het Dorpsbos in Biervliet.

Mocht je naar de Plaskreek, de Gaternissekreek, de Nieuwkerksekreek, de Passageule of de Molenkreek willen gaan vissen dan heb je een vispas nodig van HSV Ons Genoegen waar we een samenwerking verband mee hebben. Meer info vind je hierover op www.onsgenoegenbreskens.nl

Zorg goed voor jullie zelf en hopelijk kunnen we elkaar weer snel zien onder betere omstandigheden.

Dennis Waebeke