Pagina 2: HSV De Scheldehaven

De afgelopen periode kreeg ik regelmatig de opmerking te horen. Toch wel bijzonder: Eerst spoelt er een dode vinvis aan bij Westkapelle, en enkele weken daarna strandt er een zieke orka bij Cadzand. Is dit gewoon toeval, zijn de water temperaturen aan het veranderen of is er iets anders aan de hand ?!?!?

Zelf moest ik gelijk denken aan onze derde zoutwaterwedstrijd van het seizoen. Daar wisten Luc en Roan elk 1 goudharder te vangen. Zelf kende ik deze soort nog niet en heb deze ook nog nooit eerder gezien hier.

Diklipharders zie je regelmatig bij de uitwatering aan de Plaskreek bij laagwater zwemmen (vangen gaat iets moeilijker). Verder waren er tijdens de drie zeeviswedstrijden die we deze periode hebben gehad slechts enkele botjes en veel zeebaars gevangen.

Dagwinnaars waren Luc Bertram, Niels Patijn en Jens Patijn bij de senioren, en Roan Waebeke bij de junioren. De competitie  van het zoetwater zit er inmiddels op.

Na zes wedstrijden te hebben gevist is Eric van Regenmortel (4 punten) de terechte kampioen. Hij wist vier van deze wedstrijden te winnen. Net de eerste wedstrijd van het seizoen (Niels Patijn) en de laatste wedstrijd van het seizoen (Dennis Waebeke) werden gewonnen door iemand anders.

Spannender was het voor de tweede plaats; Luc Bertram (11 punten) wist die uiteindelijk te bemachtigen voor Koos Zijlstra die derde werd met 12 punten. De gebroeders Patijn zijn geëindigd op plek 4 en 5 met Niels op 13 punten en Jens op 15 punten. Kortom de laatste wedstrijd was heel spannend en het kon alle kanten op.

Bij de junioren wist Roan Waebeke alle wedstrijden te winnen waaraan hij deelnam, elke keer weer gevolgd door Denny de Lijser.

Op 18 september was er nog een losse koppelwedstrijd georganiseerd op gewicht aan de Nieuwkerksekreek.

Roan wist op deze dag 17 visjes te vangen maar dit was maar goed voor 0,92 kg. Niels wist veel minder vissen te vangen maar deze waren wel goed voor 2,13 kg. Hij was dus samen met zijn koppelmaat Bart Goethals de winnaar van deze dag.

Op een tweede plek Diederik Roels en Marty den Dekker met 2,04 kg, en derde Roan Waebeke en Jeff Salt 0,92 kg.

Opvallend was wel dat zowel Bart, Marty en Jeff zelf geen vis wisten te vangen. Nog 2 zeevis-wedstrijden te gaan en het seizoen 2022 zit er weer op.

Dennis Waebeke