Pagina 2: HSV De Scheldehaven

Eindelijk is het zover!

“Flink meer water beschikbaar voor sportvissers in West Zeeuws-Vlaanderen”.

Hengelsportvereniging Ons Genoegen (Breskens/Groede) en HSV De Schelde Haven (Biervliet/Hoofdplaat) zijn blij te mogen melden dat er vanaf dit jaar ruim 85 hectare viswater beschikbaar komt voor sportvissers.

Het nieuwe viswater beslaat (delen van) 11 verschillende kreken en kanalen in West-Zeeuws-Vlaanderen, te weten: Nieuwkerksekreek, Zwartegatsekreek, Gaternissekreek, Tragel, Molenkreek, Passageule, Blontrok, Plaskreek, Boschkreek, Uitwateringskanaal Nol Zeven en Uitwateringskanaal Nieuwe Sluis.

Deze wateren bieden de sportvisser een hoop mogelijkheden.

Het overzicht van de nieuwe viswateren is te zien op www.visplanner.nl.

De uitbreiding van het viswater komt onder andere voort uit de samenwerking tussen beide HSV’s. Deze samenwerking wordt namelijk nog verder gebundeld, hierbij zal HSV Ons Genoegen zich op alle activiteiten van het binnenwater richten en HSV De Schelde Haven vooral op het zeevissen.

Dit betekent dat vanaf heden een Vispas van Ons Genoegen nodig is voor de wateren die hier benoemd worden. Beide verenigingen zien de laatste paar jaar het ledenaantal stijgen. Ook de jeugd is steeds meer aan de waterkant te zien. Het vangen van zo’n grote karper of snoek is vaak een ‘jongensdroom’.

De ledentoename sluit aan bij de landelijke trend, ook hier wordt een lichte stijging waargenomen. In 2019 is Sportvisserij Nederland zelfs de op een na grootste sportbond geworden. Groter dan de KNLTB, (tennis) maar voetbal blijft vanzelfsprekend nog het meest in trek.

De uitbreiding van het viswater is mede tot stand gekomen met ondersteuning van Sportvisserij Zuidwest Nederland en Waterschap Scheldestromen, waarvoor ook onze dank.

De Vispas van HSV Ons Genoegen is te bestellen via www.vispas.nl en verkrijgbaar onder andere bij Dierenwinkel Breskens en Hengelsport Kees Hamelink te Biervliet.

Een groot deel van het water is ook ingebracht in de landelijke lijst van viswateren en is voor iedereen met een Vispas te bevissen.

Voor inlichtingen:

Secretaris Hengelsportvereniging De Schelde Haven,

Niels Patijn: 06-33747413.

Met vriendelijke groet, Dennis Waebeke