Pagina 2: HSV De Scheldehaven

De vakantie periode ligt weer achter ons. Het weer had misschien wel wat beter gekund. Voor het vissen zelf maakt het niet zo heel veel uit, al is het natuurlijk prettiger vissen met een T-shirt aan dan dat je een regenjas aan moet doen.

Er hebben inmiddels al veel activiteiten plaatsgevonden die gelukkig zijn gebeurd zonder nat te worden. Zo is het zoetwaterseizoen inmiddels afgesloten.

Johan Saccacijn wist de winst te pakken tijdens de wedstrijden op 28 augustus (onze eerste wedstrijd ooit aan de Gaternissekreek) en zondag 12 september kampioen zoetwater 2021 te worden met een totaal van 1652 cm.

Op 12 september wist hij 921 cm bij elkaar te vissen, een unieke prestatie. Drie uur vissen en in totaal 63 vissen, dat is gewoon elke 3 minuten één vis gemiddeld. Hoezo is vissen geen topsport!

Luc Bertram werd 2de met 1123 cm en op een 3de plek Eric Van Regenmortel met 992 cm.

Spannender was het bij de junioren.

Nieuw lid Roy Achterberg, met zijn eerste zeebaarsjes tijdens een wedstrijd.

Jody Goethals wist op 28 augustus dagwinnaar te worden en Roan Waebeke was dagwinnaar op 12 september.

Kampioen 2021 is geworden Jordy Goethals met 338 cm. 2de plek Roan Waebeke met 326 cm en een 3de plek voor Jasper Harte met 36 cm.

In het zoutwater zijn er tijdens de afgelopen twee wedstrijden redelijk wat zeebaarsjes gevangen. Zowel bij de senioren en junioren was er tweemaal dezelfde winnaar Luc Bertram en Jordy Goethals. Maar we hebben nog 2 wedstrijden voor de boeg. Met de te verwachten wijting die hopelijk op ons parcours zal terugkeren is hier nog alles mogelijk.

Op 9 en 10 oktober is er een echt karper weekend gehouden met als doel de meeste aantal centimeters van je 3 grootste karpers samen. Je kon starten op zaterdag vanaf 08.00 uur en op zondag om 20.00 uur stipt moesten je vissen zijn doorgegeven.

Gavin Buijck won deze wedstrijd met 4 karpers waarvan de grootste 3189 cm waren.

Roan Waebeke op de 2de plek met 7 karpers waarvan de grootste 3171 cm waren.

Niels Patijn behaalde een 3de plek met 5 karpers waarvan de grootste 3167 cm waren.

Vooraf werd door sommigen gedacht ‘zie er eerst maar eens 3 te vangen’: Dit is toch redelijk gelukt!

Gavin Buijck met karper.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg en tweemaal bootvissen (de Discovery) op 21 en 28 november -waarvan 21 november al volzet is-hebben we in 2021 nog iets leuks in het vooruitzicht.

Met vriendelijke groet, Dennis Waebeke