Pagina 2: HSV De Scheldehaven

Ons digitale evenement DE GROOTSTE 3 op 18 april is door alle 19 deelnemers als heel positief ontvangen. Lekker vissen in de openlucht, midden in de polder, op verschillende wateren en onder een heerlijk zonnetje. Met het in acht nemen van de coronaregels.

Zelf had ik wel te maken met een opstandige voorbijrijder die mij herkende als bestuurslid en besloot uit te stappen. Die vond het niet echt kunnen wat wij hier deden en dat liet hij wat taalgebruik betreft goed merken. Mijn zoon van 10 jaar en zijn vriendje waren hier toch behoorlijk van geschrokken, jammer genoeg.

Niels Patijn wist als enige deze dag 1 Karper, 1 Brasem en 1 Giebel te vangen, samen goed voor 164 cm.

Jens Patijn wist ook deze dag 3 verschillende soorten te vangen:   1 Karper, 1 Brasem en 1 Kolblei. Alleen had de laatste dus een Giebel moeten zijn. Jens wist wel de grootste brasem te vangen van 50 cm.

Gast-visser Laurent Legrand uit Middelburg wist al heel vroeg de grootste Karper te vangen 73 cm. En op het einde van de dag wist hij ook nog de grootste Giebel 46 cm te vangen. Laurent besloot om zijn prijs aan de jeugd te schenken, zodat alle 5 jeugdleden een zak lokvoer tegemoet kunnen zien. Hiermee kunnen ze op het zoetwater vissen.

Onze jeugdleden weten inmiddels weer de weg richting de Brandput te vinden. Daar wordt de Karper alweer goed gevangen.

Fien Helen is een nieuw jeugdlid bij onze visclub, zij showt hier een mooie Spiegelkarper gevangen in de Brandput.

Hoe de rest van het jaar gaat verlopen, is nog onzeker op dit moment.

We hebben wel al een kalender klaar liggen maar wat daar van terecht gaat komen zullen we vanzelf zien.

Echter wat we wel weten is, dat het concept van 18 april j.l. zeker voor herhaling vatbaar is!

Met vriendelijke groet, Dennis Waebeke