Pagina 15: Zomerspelen 2021

Ons Hoofdplaat was 24 augustus 2021 weer het toneel van een drukke, roerige, zonnige en gezellige Zomerspelen 2021.

De dag begon vroeg op het plein van ons dorpshuis. Om 09.00 uur was reporter Eva van der Weele van Omroep Zeeland al aanwezig waar ze verrast was over de grote groep aangemelde vrijwilligers die haar zouden helpen met het uitvoeren van diverse opdrachten. 

Om Hoofdplaat zo mooi en goed mogelijk aan de rest van Zeeland te laten zien en horen werd er met man/vrouw en macht alles uit de kast gehaald. De opdrachten waren deels al bekend dus er kon voor bepaalde onderwerpen snel beslist worden.

Opdracht 1 was het mooiste en lelijkste stukje Hoofdplaat laten zien.

Het geweldig uitzicht boven op de dijk leverde natuurlijk gelijk een flink aantal punten op. Het lelijkste stukje, een doorn in het oog van veel dorpelingen, was ook snel gevonden in de Mr. W. Schorerstraat waar het verval van de oude schuurloods geen fraai gezicht is.

Opdracht 2 om een speciaal toilet ten toon te stellen werd bij Silvia ingelost. Wonend in de ludieke molen, is het toilet een apart plekje toebedeeld en dit werd ook door Eva zo bevonden. Onderweg werd nog een van de toeristen geïnterviewd, zo werd ook opdracht 3 vervuld en kon worden afgewacht wat de verrassingsopdracht zou zijn.

Deze verrassingsopdracht zorgde even voor verwarring. Zo veel mogelijk foto’s van hoofden van Hoofdplaat of Hoofdplatenaren verzamelen.

Na wat denkwerk kon uit o.a. de archieven van Linda’s kermisfoto’s een dermate grote hoeveelheid foto’s worden tentoongesteld.

In combinatie met allerlei andere koppen en hoofden (van boekkaften tot speelgoedberen en tekeningen, creaties van diverse deelnemers, tot hoofdkaas, paalhoofd, poppenhoofd, kappershoofd…) was het zelfs voor Omroep Zeeland een nieuw record waardoor de eerste plaats van Aardenburg in het geding kwam.

Als laatste was er de groepsfoto, die wederom veel punten opleverde. Deze werd op de facebookpagina van Omroep Zeeland geplaatst zodat iedereen kon liken.

Het vooruitzicht dat we heel hoog konden eindigen gaf ons allemaal een flinke boost, maar we moesten nog een 10-tal dagen wachten op de uiteindelijke uitslag.

We kregen op vrijdag 3 september de mededeling dat we de derde plek hadden behaald en we werden uitgenodigd voor een stukje taart in Aardenburg, die Netty en Linda met veel smaak hebben genuttigd.

Wat als een gezellige dag begon werd als een superleuke warme dag afgesloten.

Met veel genoegen en trots dat wij als klein dorpje zo hoog geëindigd zijn, dankzij alle vrijwilligers, hebben we Hoofdplaat weer wat extra bekendheid gegeven.

Atleta