Canadese Bevrijdingsmars 2021

7-11-2021: Na een gedwongen Corona pauze kon de traditionele Canadese Bevrijdingsmars van Hoofdplaat naar Knokke gelukkig weer doorgaan. Vele honderden wandelaars hadden zich al vooraf ingeschreven of, kochten alsnog hun kaartje bij de bus op de Hoofdplaatse Spuikom. Hoewel veel wandelaars na hun eerste stempel gelijk vertrokken bleef deze keer toch een heel groot deel wachten tot de plechtigheden voorbij waren om vervolgens aan te sluiten bij de afmarcherende Pipes and Drums en de Groep Canadese soldaten.

Voor de eerste keer werd de herdenking ditmaal begonnen met klokgelui uit de nieuwe klokkentoren. De speech met daarna de Last Post en de minuut stilte werd gevolgd door de diverse kransleggingen, waarna de plechtigheid in Hoofdplaat werd afgesloten met de drie volksliederen.

Een kleine groep vertrok toen naar het monument bij de Paulinahaven om ook daar de bevrijders te herdenken. Na de koffie in het Dorpshuis was de rust weer terug in ons dorp, dat met veel vrijwilligers opnieuw aantoonde een goede gastheer te zijn voor alle genodigden, bezoekers en wandelaars.

Hieronder een uitgebreide fotoreportage.

Klik op een foto om de Galerij te openen