Halloween 2021

30 oktober 2021:

Na een wat troosteloze dag met regen knapte het weer in de namiddag op. En dat was maar goed ook, want een kleine 40 figuranten lagen of zaten al van vroeg in de middag op de schminktafel.

Al ruim voor 19.00 uur druppelden de eerste kinderen binnen bij Café ’t Krikje, dikwijls nog hand in hand met hun pa of ma, vol verwachting en spanning om wat hen te wachten stond. Zo rond half acht, toen het donker genoeg was, nam de Opperheks de eerste van de vele aangemelde groepen mee voor het eerste deel van de ronde. Al snel werden ze opgewacht door een heksenkring, die hun dans opvoerden. Daarvandaan het moeras van het Dorpsbos in, waar aan het gekrijs te horen overal wel hele enge sprookjesfiguren uit het niets opdoken om dan vervolgens in de met rook gevulde kamer van Sneeuwwitje terechtgekomen

De tocht werd vervolgd langs twee lichtgevende skeletten om dan via diverse uitgebeelde sprookjes met hun toch wel vreemde spelers weer in de straten van het dorp uit te komen. Daar waren natuurlijk op veel plaatsen ook de snoepjes bij de snoepadressen te krijgen om wat van de schrik te bekomen.

Na wat erg donkere gangetjes, met hele rare figuren en geluiden kon de laatste snoepzak opgehaald worden met een laatste schrikmoment door een holbewoner met een bijl. Het drankje en de marshmallows als afsluiting smaakten prima.

Met een bedankje aan de organisatie en de vele figuranten gingen de deelnemers tevreden naar huis

Hieronder een uitgebreide fotoreportage. KLIK OP FOTO OM DE GALERIJ TE OPENEN