Klokkentoren betonstort

Na maanden van voorbereiding (begonnen nog tijdens Switchback 75 jaar) kon vandaag het beton worden gestort voor de voet van de klokkentoren bij het Monument aan de Spuikom. Voorafgaand daaraan waren diverse vrijwilligers al bezig geweest fundering en bekisting klaar te zetten.

Op initiatief van o.a. de Dorpsraad is een team bezig geweest om belangrijke zaken als vergunningen, tekeningen, bestellingen en financiering rond te krijgen om deze klok en toren te kunnen realiseren. Een principe tekening door Johnny van Voren is verder uitgewerkt en de daarbij behorende technische tekeningen zijn ingediend om de benodigde vergunningen en medewerking van o.a. de Gemeente te verkrijgen. Het pakket voor de constructie is uitgegeven evenals de tekening voor de te maken nieuwe klok. Na het storten van de beton hoopt de DR en het vrijwilligersteam begin november (Bevrijdingsmars??) de toren met klok klaar te hebben. Vanaf dat moment kan er weer klokgelui in Hoofdplaat klinken. Een mooi stukje samenwerking en vrijwilligerswerk !!!!

Hieronder een fotoreportage van de betonstorting. Klik op een foto om de Galerij te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *