Jaarvergadering DR 2023

Op 19 september heeft de Dorpsraad Hoofdplaat hun jaarvergadering gehouden.

Na de opening door René kwam het verrassingsbezoek van burgemeester Vermue.

In de goed bezochte bijeenkomst was iedereen er getuige van dat Jeannette en Glenn, die na deze vergadering afscheid namen van de dorpsraad, in het zonnetje zijn gezet door de burgemeester.

Naast de bloemen en oorkonde ontvingen beiden het speldje “Sluise kanjer”. De dorpsraad had ook enkele attenties paraat die door Atleta werden overhandigd.

Hierna kon er een start gemaakt worden met de drukke agenda. Fysiotherapeut Bas Wiersum beet de spits af met een duidelijke uitleg over de noodzaak van sporten ( en niet alleen voor ouderen). Martien sloot, na Bas, aan met een update over het project “Hoofdplaat beweegt” waar de dorpsraad mee bezig is. Daar zijn nog wat (flinke) hobbels te nemen.

Hierna kwamen gemeente Sluis en Energiebank Sluis uitleg geven hoe men, met simpele maatregelen, de energierekening omlaag kan brengen. Gemeente Sluis heeft ook een eenmalige subsidie beschikbaar voor de minima.

Na de koffie kwam de nieuwe wijkagent zich voorstellen. Bjorn Pijcke gaf een overzicht over het huidige team wat in Sluis operationeel is en noemde Hoofdplaat het veiligste dorp binnen de gemeente Sluis (uiteraard onderbouwd met cijfers). Tijdens de presentatie van de politie was ook buurtbemiddeling Sluis aanwezig.

Na deze externe sprekers gaf Ine een toelichting op de jaarcijfers 2022, die vooraf aan iedereen waren uitgedeeld. Nadat iedereen het erover eens was dat er geen bijzonderheden waren op financieel gebied nam Martien weer het woord om iedereen mee te nemen in de aanvliegroute voor de kernvisie. Een erg belangrijk document waar we ieders hulp bij nodig hebben. Gezien de interactie die tijdens, en na de vergadering, ontstond snapt iedereen dat “ niets doen” geen optie meer is. We hopen derhalve dat we een groep fanatieke vrijwilligers bijeen kunnen brengen die hier hun schouders onder gaan zetten. Enkele aanmeldingen zijn reeds binnen.

Na afloop van dit interessante onderwerp ging René nog even wat dieper in op de huidige situatie van het dorpshuis  en van de gymzaal.

Vervolgens stond de werkwijze en bezetting van de dorpsraad op de agenda. Na het vertrek van Jeannette en Glenn heeft (gelukkig) Ignaas Carijn zich aangemeld bij de dorpsraad. Ignaas (voor velen bekend vanuit de b&b) stelde zich kort aan de aanwezigen voor.

Na enkele vragen te hebben beantwoord tijdens de rondvraag sloot de voorzitter rond 22.10 uur de vergadering, en was het tijd om even bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje.

Hieronder een foto-impressie. Klik op een foto om de galerij te openen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *