Concert OBK en GO

14 mei: Het eerste grote Samenwerkingsconcert Tussen het Hoofdplaatse “Oefening Baart Kunst” en het IJzendijkse “Geduld Overwint” is een feit. In een met meer dan 120 toeschouwers overvolle gymzaal konden de muzikanten voor het eerst na Corona laten horen, dat het gezamenlijke Geduld en Oefening inderdaad een succes kan worden. In haar eerste aankondiging kon Vivian dan ook mededelen, dat de samenwerking tussen de beide verenigingen een officieel vervolg zal krijgen eind dit jaar. Benieuwd of er ook een nieuwe naam zal komen…… wordt het “Oefening Overwint” of “Oefening Kunst en Geduld”…. we zijn benieuwd.

Met een meer dan verdienstelijk optreden van de jeugdige leden van het gezelschap onder leiding van dirigente Jenny werd het concert geopend. De aankondigingen werden op een originele manier door de jonge muzikanten zelf gedaan. Met een paar mooie solo’s en fijn samenspel kregen ze na het laatste nummer dan ook een welverdiend applaus.

Vervolgens nam Joop het stokje over van Jenny om voor het nu 30 muzikanten tellende gezelschap te beginnen aan het eerste grote samenwerkingsconcert. Mooie en ook bekende nummers, die met veel enthousiasme werden uitgevoerd. De pauze gaf de bezoekers en muzikanten de mogelijkheid om met een drankje in de hand even wat verkoeling te zoeken in de buitenlucht, want in de zaal was het best warm geworden… Na de pauze was de leiding over de licht aangepaste muzikantengroep weer aan Jenny, die het laatste deel van het concert voor haar rekening nam. Een groot applaus van een dankbaar publiek, dat genoten had van een mooi concert. Dit smaakt zeker naar meer…..

Na afloop van het concert werden een drietal leden van OBK door Vivian in verband met hun jubileum als muzikant in het figuurlijke zonnetje gezet. Helaas kon Thuur, reeds 65 jaar muzikant bij OBK, er wegens ziekte niet bij zijn. Wel mochten Monique (40 jarig jubileum) en Judy (25 jaar muzikante) de bijbehorende oorkondes, speldjes, bloemen en uiteraard de waardering van het publiek in ontvangst nemen. Tot slot nog bloemen voor de beide dirigenten.

Hieronder een uitgebreide fotoreportage met wat extra aandacht voor de jeugdige toekomst van de muziek…

Klik op een foto om de Galerij te openen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.