Zomerspelen Omroep Zld in Hoofdplaat

24 augustus: Voor een aantal mensen in Hoofdplaat begon de dag vroeg. Om 09.00 uur meldde Omroep Zeeland zich al bij coördinator Atleta. Reporter Eva van der Weele moest met behulp van de dorpsbewoners diverse opdrachten (laten) uitvoeren. Een mooie groep vrijwilligers had zich gemeld om mee te doen om Hoofdplaat zo mooi en goed mogelijk aan de rest van Zeeland te laten zien en horen. En dat lijkt prima geslaagd.

Zo werd het mooiste stukje Hoofdplaat getoond en het geweldig uitzicht boven op de dijk leverde natuurlijk gelijk flink punten op. Het lelijkste stukje, een doorn in het oog van veel dorpelingen was ook snel gevonden in de Mr.W.Schorerstraat, waar het verval in de oude schuur geen fraai gezicht is. Vervolgens werd bij Silvia, wonend in de ludieke molen, het toilet uitgebreid bekeken en natuurlijk goedgekeurd. Onderweg werd ook nog een van de toeristen geïnterviewd en kon worden afgewacht wat de verrassingsopdracht zou zijn.

Die opdracht zorgde even voor verwarring: Zo veel mogelijk foto’s (of iets dergelijks) van Hoofdplaat of Hoofdplatenaren verzamelen. Na wat denkwerk kon uit o.a. de archieven van Linda’s kermisfoto’s een dermate grote hoeveelheid worden opgehangen, dat dit in combinatie met allerlei andere koppen en hoofden (van boekkaften tot speelgoedberen en tekeningen) zelfs voor Omroep Zeeland op een nieuw record leek.

Tenslotte de groepsfoto, die punten opleverde en natuurlijk de webpagina van Omroep Zeeland liken als Hoofdplaat hierop komt (levert veel punten op!!!) dus even doen: https://www.facebook.com/goedemorgenzeeland

Dank aan Atleta en alle vrijwilligers, die Hoofdplaat weer wat extra bekendheid hebben gegeven.

Hieronder een paar foto’s op het Dorpsplein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *