Herdenking 4 mei 2021

Aan de oproep van de Dorpsraad om de Corona-regels te respecteren werd door de Hoofdplaatse bevolking gehoor gegeven. Voor de tweede achtereenvolgende maal werd de Herdenking op de Spuikom dan ook door een klein aantal mensen gevolgd. Daar waar in andere jaren tientallen dorpelingen de herdenking bijwoonden waren nu nagenoeg alleen de mensen die in de organisatie zitten bij het monument aanwezig.

Nadat door Johnny en Hannie de nieuwe klok een tiental minuten was geluid, werd door Rene een korte toespraak gehouden, memorerend aan de vreselijke gevolgen van de oorlog en verwijzend naar de vrijheden die nu wel enigszins beperkt zijn maar in geen verhouding staan met de problemen die er in oorlogstijd waren. Daarom blijft het noodzaak om herdenkingen als deze te blijven doen en er zeker ook de jongeren bij te blijven betrekken.

Na het blazen van de taptoe door Monique en Bianca werd twee minuten stilte in acht genomen, waarna het Wilhelmus werd gespeeld.

Tijdens het voorlezen van de namen van alle Hoofdplaatse oorlogsslachtoffers door Ine, werden kransen gelegd bij het monument. De krans namens de Hoofdplaatse bevolking werd door Glen gelegd en de krans van de Gemeente Sluis door Atleta.

Met de wens en de goede hoop dat volgend jaar de bevolking weer aanwezig mag zijn werd de korte en sobere plechtigheid afgesloten.

De herdenking is ook gefilmd door Maikel; Klik op de volgende link om de beelden te bekijken: Herdenking 4 mei-video

Hieronder een korte fotoreportage; klik op een foto om de Galerij te openen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *