Herdenking bevrijding 8 november

8 november: In verband met de bekende Corona-maatregelen werd zonder verdere vooraankondiging een zeer beperkte en besloten korte herdenkingsplechtigheid t.g.v. de bevrijding (76 jaar) bij het monument aan de Spuikom gehouden.

Nadat René onze Burgemeester kort verwelkomd had, werd door Johnny de klok in de klokkentoren een aantal minuten geluid. Hierna volgde een kranslegging bij het monument door Burgemeester Marga Vermue en door Dorpsraadvoorzitter René.

De Burgemeester stond in een korte toespraak nog even stil bij de bevrijding en de grote problemen die mensen toen ondervonden. Niet te vergelijken met onze huidige beperkingen door het virus, omdat de oorlogsslachtoffers in vergelijking met onze situatie met veel dreigender en moeilijker omstandigheden te maken hadden, aldus de burgemeester. Door de huidige maatregelen was het helaas onmogelijk om bijvoorbeeld ook de bevrijdingsmars door te laten gaan, anders hadden er misschien met het mooie weer enige duizenden mensen op de Spuikom gestaan. Dat was nu helaas niet mogelijk. Verder bedankte ze de organisatoren, met tevens een gelukwens betreffende de nieuwe klokkentoren en moedigde ze iedereen aan om vooral dit soort herdenkingen te blijven organiseren.

Hieronder een fotoreportage. KLIK op een foto om de Galerij te openen