Ingebruikname Klokkentoren

1 november 2020: Ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding werden in alle West-Zeeuwsvlaamse kernen de klokken geluid. Voor het eerst kon dat ook in Hoofdplaat door de klok in de nieuwe klokkentoren aan de Spuikom te luiden. Dat was gelijk ook de ingebruikname van deze Hoofdplaatse aanwinst. Drie leden van de Projectgroep (Johnny, Herbert en Arnold) lieten om beurten het mooie geluid van de de bel horen.

Helaas kon er nu i.v.m. alle Corona voorschriften slechts kort worden stilgestaan bij zowel de ingebruikname als de reden van het luiden (bevrijding). Begin volgend jaar wordt nog een officiële ingebruikname verwacht

Waar anders op deze dag de Bevrijdingsmars zou starten met duizenden mensen op de been, waren nu een zestigtal bezoekers toch naar de Spuikom gekomen om de ingebruikname van de klok mee te maken.

In de ochtenduren was Thuur met nog twee andere doedelzakspelers al om 10.00 uur aan zijn ronde langs de bekende routepunten begonnen (foto’s Marc-bedankt)

Als je de klok even wilt horen kun je op de volgende link klikken

Hieronder een aantal foto’s. Klik op een foto om de galerij te openen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *