Pagina 4: Dorpsraad- Even voorstellen

Omdat ik pas ben toegetreden tot de dorpsraad van Hoofdplaat is mij gevraagd een voorstelling te doen.
Ik ben Rene Verstraete, bouwjaar 1964, getrouwd met Esther Cornelis (van de regiobank) en sinds 1999 woonachtig in Hoofdplaat.

Ik typeer mezelf altijd als Bressiaander met Hoofdplaats bloed. Mijn opa, Vic Verstraete, had hier een aannemingsbedrijf in de meester Willem Schorerstraat. Daar is ook mijn vader, Willem Verstraete, geboren. Van oudsher dus met Hoofdplaat opgegroeid. Als je dan ook nog een Hoofdplaatse schone aan de haak slaat weet je waar je uiteindelijk terecht komt.
Afkomstig uit een aannemingsfamilie is het niet gek dat ik, na wat rond zwerven, terecht ben gekomen op het hoofdkantoor van De Hoop in Terneuzen.
Waarom de dorpsraad?
Voor de kleine kernen wordt een spreekbuis richting gemeente maar ook richting woningbouwverenigingen steeds belangrijker. Juist om op te komen voor de belangen van een kleine kern als Hoofdplaat is een brede en sterke dorpsraad essentieel. De oproep van Vivian, enige tijd geleden in dit blad, gaf mij een duwtje in de rug.
Wat valt me nu al op?
Dat er geen 1 rasechte Durpenaar in de dorpsraad zit en dat we inbreng missen vanuit de leeftijdscategorie 20-40 jaar.
Wat vind ik belangrijk?
De vergrijzing slaat hard toe. Daarom heel belangrijk om de jeugd in “ t Durp” te houden.  Huisvesting voor, met name, deze doelgroep is voor mij een van de speerpunten. Mooi voorbeeld is de Eurostraat. De gemiddelde leeftijd is daar de afgelopen 2 jaar flink omlaag gegaan.
Maar ook voor onze oudere generatie zijn er vragen. Voldoen de huidige senioren woningen in de Muyssenbergstraat nog wel aan de eisen van deze tijd? Is grote renovatie noodzakelijk of zijn deze oude woningen afgeschreven en is het tijd voor nieuwbouw senioren woningen.
Maar ook zaken als: wat doen we met de school, hoe kunnen we door middel van bv subsidies verpaupering en leegstand tegen gaan.
Ander aandachtspunt is hoe we de bewoners van Hoofdplaat blijven bereiken en natuurlijk ook andersom.  Uitdagingen genoeg maar dat kunnen we niet met het huidige hele kleine groepje.
Kom, net als ik heb gedaan, gewoon eens geheel vrijblijvend meekijken bij een vergadering van de dorpsraad, misschien wordt je dan net zo enthousiast als ik.
Rene