Pagina 14: Kerkhofploeg Hplt

Zaterdag 19 januari was het weer zover. Het jaarlijks uitstapje van de kerkhofploeg Hoofdplaat.

Door vakantie en ziekte kon niet iedereen aanwezig zijn. De zieken wensen we beterschap, vooral Toon (de oudste vrijwilliger) die in het ziekenhuis ligt.

Een positief puntje was dat er weer 2 nieuwe vrijwilligers bijgekomen zijn. Philip de buurman van Eddie en Emmie en Ronald Thomaes. 2 “jongere” mannen die hard nodig zijn.

Na het nuttigen van een heerlijk koud en warm buffet, werden de ploegen weer ingedeeld. Er was een groepje van 4 dames om te kaarten. En 18 dames/heren om te krulbollen.

Er werd op 2 banen 4 tegen 4 gespeeld zodat er iedere keer 2 aan de kant zaten. Nadat elke deelnemer 4 keer gespeeld had, was het tijd voor de puntentelling.

Als winnaar kwam uit de bus: Piet de Volder uit Breskens.

Deze was ingevallen voor de nieuwe man Philip die wegens werkzaamheden eerder weg moest. Omdat hij een “professional” is die elke week in Breskens bolt en geen lid is van de kerkhofploeg, zag hij af van de prijs.

De 1e prijs was voor Martin Thomaes die dan de meeste punten had.

Ook bij de joker dames was er een winnaar. Rosa Scherbeijn-de Poorter mocht als 1van de dames haar prijs in ontvangst nemen.

Na de uitbaters van de Arjaon bolbaan bedankt te hebben en natuurlijk Eddie en Emmie voor de organisatie en traktatie (50-jarig huwelijk), kon ieder zijn autoruiten ijsvrij maken en huiswaarts keren.

P.S.: Een minder leuk gegeven is: Verschillende keren is al gezien dat er jonge jongens rondlopen op het kerkhof. Deze jongens zijn weggestuurd. Ook is er geconstateerd dat er vernielingen waren.

Dit is een slechte zaak. Een kerkhof dient gerespecteerd te worden!!!

Namens de kerkhofploeg:

Marie Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *