Pagina 13: Het FIFA19 toernooi

Op 22 juni was het dan zover. Het FIFA19 toernooi ging van start.

Het aantal opgegeven deelnemers viel wat tegen maar de sfeer was er niet minder om. Een zeer professionele begeleider en enthousiaste deelnemers. Onder al het mannengeweld was een vrouwelijke deelnemer. Daniella Poissonnier nam het op tegen de mannen. Compliment hoor Daniella, zeer moedig.

De deelnemers werden opgedeeld in twee groepen en speelde allen 3 wedstrijden in de groep face en daarna was het tijd voor de knock-out face.

Hier begon het echte vuurwerk en er werd op het scherpst van de snede gevochten voor wat men waard was. Verrassend was te zien hoe goed ook de jongeren (10/11 jaar) zich weerden tegen de ouderen. Sommige duels werden dan ook maar met een minimum verschil in de verlenging gewonnen of verloren.

Hierna was er een pauze en werden de deelnemers met een broodje hotdog (gesponsord door Café Het Krikje) getrakteerd.

De halve finalen werden gespeeld met als uiteindelijk winnaars Tim Dubbeldam en Yannick de Bie die doorgingen naar de Finale.

De verliezers mochten strijden om de 3e plaats en deze werd gewonnen door Marco van Waes. De finale werd op een groot scherm gespeeld zodat die voor iedereen goed te volgen was. De winnaar is Yannick de Bie en hij mag daardoor naar het jaarlijkse Masterstoernooi.

Het was een heel gezellige dag met een lach en een traan, maar zeker de moeite waard het nog eens te doen.

Lucien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *