Pagina 18: Diversen artikeltjes

Nieuw ontwerp cover

Het mag gezegd worden: uw dorpskrant met de knalgele omslag valt op als deze op uw deurmat ligt. De huidige cover bestaat al enige jaren uit een ‘samengestelde skyline’ van de kernen Hoofdplaat, Nummer Een en Slijkplaat.

De redactie vindt nu dat het tijd is voor vernieuwing. In eerdere uitgaven hebben wij u als trouwe lezer gevraagd om uw creatieve kant te laten zien en ons te verrassen met een eigentijds ontwerp. Er was slechts één voorwaarde: er moet een duidelijke verwijzing zijn naar onze drie kernen.

We waren blij met de respons op deze oproep. Natuurlijk willen wij iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om met ons mee te denken over een nieuwe cover die weer een aantal jaren mee kan.

U heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt om een keuze te maken uit de ontvangen inzendingen. Maar het is gelukt: De maker van het winnende ontwerp is Mark van de Velde! Mark, zoals beloofd ontvang je van ons binnenkort een mooie prijs!

Deze vertrouwde cover wordt vernieuwd!

Vanaf de eerstvolgende uitgave siert het nieuwe ontwerp de voorpagina van uw dorpskrant.

De redactie.
Oproep vrijwilligers kerkhofploeg

Zoals bij iedereen in Hoofdplaat wel bekend is, hebben wij een groep vrijwilligers die het katholieke kerkhof onderhouden. De groep (ongeveer 12 personen) doet dit altijd op een vrijdagmorgen en ongeveer 5 a 6 keer per jaar. Tussendoor wordt er bij café ‘t Krikje koffie gedronken, met iets lekkers, en na gedane arbeid wordt daar ook de morgen afgesloten. De groep start om 8.30 uur en rond 11.30 uur (of eerder als het werk klaar is) vertrekt men voor de laatste ronde naar café ’t Krikje.

Zoals u zult begrijpen vragen wij nu om wat extra handjes om deze werkzaamheden te verrichten. De groep wordt langzaam wat kleiner ivm ouderdom van de vrijwilligers. Ook hebben de meeste vrijwilligers wat “mankementen” waardoor zij niet alle arbeid kunnen verrichten.  Dus meer werk met minder handen.

Dus het gaat er niet om dat je alles moet kunnen: alle hulp wordt op prijs gesteld om toch alles in een morgen klaar te krijgen. Zo blijven alle werkzaamheden voor de vrijwilligers te behappen en kunnen zij trots zijn op hun werk en “ons kerkhof”.

Het zou jammer zijn als over een paar jaar deze groep vrijwilligers moet stoppen omdat er te weinig vrijwilligers zijn.