Pagina 17: Reis Vrouwenvereniging

Woensdag 17 april om 08.00 uur vertrokken we met 33 dames en1 heer.

We reden rechtstreeks naar Vlezenbeek waar we een bezoek brachten aan chocoladefabriek Neuhaus.

Ik had in de bus de groep al in twee gesplitst omdat we met te veel personen waren voor de rondleiding in de fabriek. Mijn groep mocht eerst in de winkel kijken waar je mocht proeven zoveel je wilde (of totdat je misselijk was), en waar je natuurlijk kon kopen. Daarna kregen we koffie of thee in een zaaltje waar we wat over de geschiedenis hoorden.

Toen moesten we allemaal een schort, mutsje en hoesjes over de schoenen doen voordat we de rondleiding in de fabriek begonnen. Wat was dat groot, en mooi om te zien hoe dat gemaakt wordt.

Om 12.00 uur reden we naar restaurant Casy in dezelfde plaats, waar ons een lekker driegangenmenu stond te wachten. Daarna reden we naar Gooik, daar brachten we een bezoek aan de Geuzestekerij. We konden verschillende bieren proeven die eerlijk gezegd niet allemaal even lekker waren.

Er tegenover was een instrumentenmuseum waar je op eigen gelegenheid rond kon kijken.

Van hieruit reden we naar Halle – wat allemaal op korte afstand was – naar het streekproductencentrum. Hier maakten ze zelf wijn en jenevers wat we ook weer moesten proeven. Als je had gewild ging je dronken naar huis, zeker als je anders nooit alcohol drinkt!

In het winkeltje was van alles uit de streek te koop zoals jam, advocaat, kaasjes, ham, koekjes, chocolade, bier, en natuurlijk hun eigen wijn en jenevers. Intussen werden de tafels klaargemaakt waarna we belegde broodjes kregen met koffie of thee.

Om 19.00 uur gingen we weer naar de bus om huiswaarts te keren.

Al met al een mooie en leerzame en lekkere dag.

Hopelijk lukt het ons volgend jaar weer en gaan jullie ook weer allemaal mee.

Namens het bestuur,  Anita