Pagina 16: Dart en VVH

Dartvereniging “ ’t Krikje”

Het seizoen zit er weer op voor onze dartvereniging. Wederom een seizoen waarin er veel werd gelachen, veel hoge scores werden gegooid én zelfs een paar keer de maximale score van 180. Vrijdag 15 juni vond de prijsuitreiking plaats met daaraan gekoppeld de jaarlijkse barbecue. Ook dit jaar was de eindstrijd weer spannend. Het was Tamara die de laatste wedstrijden de ranglijst aanvoerde. Paul Cornelis en Jim Vermeere waren haar naaste concurrenten. Yannick de Bie stond wel op enige afstand, maar moest nog een flink aantal wedstrijden inhalen en kon ook zo nog aanspraak maken op de befaamde titel.

Nadat Tamara al haar wedstrijden had gespeeld, waren het Jim Vermeere en Yannick de Bie die haar nog van de eerste plaats konden stoten. De zenuwen werden in de laatste wedstrijden voor deze beide mannen teveel, zodat Tamara zich mocht bekronen tot kampioen van het seizoen 2017/2018. De tweede plaats was voor Jim Vermeere. Paul Cornelis, die eerder dit jaar het open darttoernooi op zijn naam wist te schrijven, nam de 3e plaats voor zijn rekening. En waar de overige deelnemers zijn geëindigd… dat werd goed door Linda verwoord tijdens de barbecue:  “Er doen twee dames mee, ééntje is er vanboven geëindigd, ééntje vanonder…. en de rest…. de rest die bungelt daar ergens tussen.. “

Nadat iedereen eerst had genoten van de heerlijke barbecue én nadat de prijsuitreiking voorbij was, werd de avond op een gezellige manier voortgezet zoals men dat alleen in Hoofdplaat kanJ..  Het nieuwe seizoen zal weer ergens in september starten met zoals het er nu naar uitziet hetzelfde aantal deelnemers. Nu eerst genieten van een welverdiende vakantie, de darts goed in het vet zetten… zodat deze in september weer volle bak hun werk kunnen doen…

MarcoCombi VV Biervliet-VV Hoofdplaat JO-15

De vv Hoofdplaat en vv Biervliet hebben al een jarenlange samenwerking met de jeugd. Op deze manier zijn alle jeugdelftallen goed bezet en kan er zonder problemen gevoetbald worden.

In de JO-15 voetbalt er echter maar ééntje uit Hoofdplaat: Xander van Waes. Hij voetbalt al jarenlang met hetzelfde team, dus dat is wel leuk natuurlijk. Het begin van seizoen 2017/2018 was het echter even passen en meten met de ploegen.  Uiteindelijk is er besloten om alle teams één leeftijdsklasse hoger in te delen. Op deze manier kan iedereen bij hetzelfde team blijven voetballen. Een nadeel waar we wel erg bang voor waren, is dat er misschien wel eens tegen hele “grote” tegenstanders gevoetbald moest worden. In de JO-15 zijn bijna alle spelertjes 12-13 jaar. Dit kon betekenen dat we tegen jongens van 15 jaar moesten voetballen.

We werden ingedeeld in de 6e klasse, het laagste niveau dus. De jongens hebben zich in de najaars competitie uitstekend staande weten te houden. In een competitie met 12 ploegen zijn we op een prima 5e plaats geëindigd. In de voorjaarscompetitie hebben we zelfs tot op de voorlaatste speeldag meegedaan om het kampioenschap. Helaas verloren we uit tegen HPC met 3-0 waardoor deze kansen waren verkeken. Uiteindelijk zijn we op een mooie 3e plaats geëindigd. Alhoewel het een combinatie elftal is tussen Hoofdplaat en Biervliet spelen wij in de rood-witte kleuren van Biervliet. Tijd om eens wat mooie kleuren aan dit elftal toe te voegen. Wij hebben een sponsor gevonden die bereid was om ons prachtige geel-zwarte voetbaltassen te schenken:  TANKSTATION LIPPENS / CAFÉ DE NIEUWLANDSE MOLEN uit Driewegen.

Namens de begeleiding én alle spelers nogmaals hartstikke bedankt voor deze mooie tassen. Voor volgend seizoen blijft iedereen in hetzelfde team voetballen. Helaas hebben we de JO17 moeten terugtrekken. Deze jongens zullen doorstromen naar de senioren.  Richting de toekomst geen leuke, maar wel een bewuste keuze gemaakt. Hopen dat zo over een aantal jaren de Hoofdplaatse talenten weer in de Oesterput zijn te bewonderen… en dat iedereen weer met knikkende knieën naar ut Turp komt….

Marco