Pagina 12: Muziekver.OBK

West-Zeeuws-Vlaams Muziekfestival

Na twee dagen volle bak feesten met alles erop en eraan, was zondag 3 juni het muziekfestival aan de beurt. Dit ter afsluiting van het meer dan geslaagde dorpsfeest Hoofdplaat 240 en als opener van het jubileumjaar: OBK 120 jaar!

Zondagochtend om 08.00 uur waren de eerste vrijwilligers al present om met de voorbereidingen te starten. Als eerste werd de festivaltent open gegooid, om de boel eens lekker te laten luchten. Hier en daar rook men nog een zweem van bier, wijn en andere zaligheden. Gelukkig was het toen al duidelijk dat de weergoden ons prima gezind zouden zijn. Er werd nog een podium opgebouwd, tafels en stoelen werden op de juiste plaatsen gezet, er werd voor aankleding gezorgd, lessenaars uitgevouwen, slagwerk opgezet, enzovoort. Druk, druk, druk en dan maar hopen op veel volk ’s middags.

Aan het eind van de ochtend was er nog een journalist van de PZC aanwezig om enkele artiesten van OBK te interviewen. Niet te lang, want onze dirigent Joop wilde stipt om 11.00 uur starten met inspelen. Als organiserende partij moest men natuurlijk goed beslagen ten podium verschijnen.

Voorzitter John had voor deze middag een heuse festivalspeaker weten te strikken, namelijk Piet Scheerders van volksmuziekgroep Ambras. Met zijn nodige gevoel voor humor is Piet er in geslaagd om de concerten aan elkaar te praten.

12.00 uur: Het festival begint. Vanzelfsprekend mocht thuisspeler OBK de spits afbijten.

Achtereenvolgens hebben opgetreden:

Harmonie Oostburg, Harmonie Biervliet, OKK Groede-Schoondijke, Geduld Overwint IJzendijke en het festival werd afgesloten door Excelsior Cadzand. Het is een zeer gevarieerde middag geworden met een afwisselend repertoire.

 

Naarmate het festival vorderde, kwamen er ook meer en meer toeschouwers. Daar waren we uiteraard heel blij mee, want iedereen speelt toch het liefst voor een (bijna) uitverkocht huis!

Rond 17.00 uur was het festival afgelopen. Helaas hadden op het laatste moment nog twee korpsen zich moeten afmelden. Gelukkig is dat niet van invloed geweest op de sfeer tijdens het festival. Elk korps kon op het gemakje opbouwen en afbreken en ze konden zitten op de manier die ze zelf wilden.

Tenslotte willen we alle korpsen en vrijwilligers bedanken voor hun inzet en voor het mogelijk maken van deze mooie, muzikale middag. Oh ja, komend najaar volgt er nog een jubileumconcert van OBK! Datum volgt zo snel mogelijk, dus graag de diverse media in de gaten houden!

Martijn