Pagina 10: Halloween 2019

Zaterdagavond 2 november was Hoofdplaat weer in de Halloweenstemming. Er rustte weer voor even een vloek over het dorp met heksen, horrorclowns, witte bruidjes en allerlei vreemde personen. Het was ook echt spookweer; wind en wat zachte regen!

Om kwart voor zeven moesten de kinderen verzamelen bij Café ’t Krikje waar ze werden ingedeeld in groepjes. Hierna moesten we naar buiten waar een heerlijke soep werd gekookt door een heks. Ze was in het grote boek aan het kijken of ze alle ingrediënten had; ogen, ratten, klakkers, vliegen maar ze miste toch een en ander om haar lekkere brouwwerkje af te maken. De ontbrekende ingrediënten zaten in een grote kist welke op slot zat met een ketting. Aan de kinderen de opdracht om de code van het slot te kraken zodat de heks de soep kon afmaken. Hiervoor moesten ze het dorp in en konden ze cijfers verzamelen; de optelsom van de cijfers was de code van het slot.

Werk aan de winkel dus!

In groepjes werden we naar binnen geroepen zodat we aan het avontuur konden beginnen. De allerkleinsten kregen een bordje mee met de tekst; Stop ik vind jou eng.

Dat maakte ze wel al een beetje angstig. Ineens kwamen er langs achteren enge gemaskerde mannen binnen in ‘t Krikje die ons sommeerden om mee te komen; we werden per groepje achter in een busje geladen.

Na een behoorlijk hobbelig, donker en slinger de slinger ritje kwamen we aan bij de gymzaal waar we uit moesten stappen. Binnen werden we opgewacht door cheerleaders en een instructeur voor een echte work-out. We werden gedrild om tot 3 keer toe een parcours af te leggen wat voor sommigen best een uitdaging was. Na het goed afronden hiervan werden we gemaand snel de zaal uit te gaan om op zoek te gaan naar de cijfers.

Er was een route uitgezet door het dorp met adressen waar we konden aanbellen voor snoep. Er waren zelfs spontane snoep-uitdeel-acties door sommige bewoners. Tijdens het lopen van de route kwamen we van alles tegen; van een doodskist met heksen er rond, tot een prachtig gedekte tafel met vlees en een hakmes, enge witte bruidjes die je een terrein afjagen……  Er liepen ook twee heksen met een betoverde baby in de kinderwagen; uiteindelijk bleken deze heksen wel lief te zijn want ze hadden wat drinken mee voor de kinderen en een warm drankje voor de begeleiders.

We werden ook weer opgeschrikt door de man met de kettingzaag; traditie maar wel een hele goede. De kinderen schrokken hier toch weer behoorlijk van met sprintjes en gillen als gevolg.

Tegen het einde van de route lag een hoop zwerfvuil in grote blauwe vuilniszakken. ’t Moet niet gekker worden als je ook je vuilnis niet meer opruimt. Bij het langslopen schrokken we ons een hoedje; de vuilniszakken sprongen omhoog en er zat iemand in; geweldige actie!

We konden ook nog even opwarmen en marshmallows boven het vuur roosteren vlak voor het Krikje zodat we goed aan onze rekenopdracht konden beginnen. Na wat optelwerk kwamen we op 119 uit en dat was de juiste code om de kist te openen! Hierin lag voor alle kinderen nog een zakje chips.

Al met al kunnen we terugkijken op een prachtige enge Halloween. Figuranten, organisatie en snoepadressen; BEDANKT!!!!!!!!

Rianne van Os