Pagina 10: Dartvereniging

Zaterdag 27 januari was het weer zover. De dartvereniging organiseerde weer het jaarlijkse open darttoernooi in het dorpshuis.

De vrijdagavond was de grote zaal weer omgetoverd tot een ware dart arena. Ook dit jaar hadden we weer een mooi deelnemersaantal. 34 spelers gingen de strijd aan om deze felbegeerde titel op zijn of haar naam proberen te schrijven.

Vanaf 14.00 uur was de zaal open en begon de inschrijving. Nadat iedereen zich had ingeschreven kon om 15.00 uur het toernooi van start gaan. De deelnemers waren onderverdeeld in 8 poules. Er werd gegooid van 501-0 dubbel uit, best van 3 legs. Het was weer genieten en gelachen geblazen tijdens de voorrondes. Daar staat dit toernooi immers ook om bekend. Ook al gooien we puur voor het plezier én de gezelligheid, dit jaar kon er een heuse 180-score genoteerd worden. Rudy Scherbeijn kon deze score achter zijn naam noteren.

Nadat alle wedstrijden waren gegooid kon de jury zich buigen over de wedstrijden van de tweede ronde. De beste twee spelers van elke poule moesten in de 2e ronde gooien. De “knock-out” ronde…oftewel… wedstrijd verliezen is einde toernooi.  Na de tweede ronde bleven er nog acht spelers over die onderling gingen uitmaken wie de titel dit jaar op zijn of haar naam mocht schrijven: Paul Cornelis, Marco van Waes, Tamara Waebeke, Wilco Beerens, Mike Vermeere, Mario Maes, Sam de Vilder en Jeffrey van de Velde.

De zenuwen begonnen bij enkele spelers al parten te spelen. Maar dit mocht de pret niet drukken.

Uiteindelijk waren het Paul Cornelis en Jeffrey van de Velde die de grote finale mochten spelen. Na een spannende wedstrijd was het Paul Cornelis die voor het eerst de titel op zijn naam mocht schrijven. Jeffrey van de Velde  mocht de 2e trede van het podium betreden. De 3e plaats ging naar Tamara Waebeke.

Ook dit jaar weer een zeer geslaagd toernooi mede dankzij de inbreng van onze bevriende dartclub uit Biervliet, De Blauwe Draak. Op zaterdag 23 december organiseerden zij een toernooi, waar we met onze vereniging met een grote delegatie aan hebben deelgenomen.  Het waren twee leden van onze vereniging die daar de finale mochten spelen. Mike Cornelis en Rudi Scherbeijn. Het was Mike die de langste adem had en zich als winnaar mocht bekronen. De competitie is momenteel ook al 4 maanden bezig. We mochten drie nieuwe leden verwelkomen: Mike Cornelis, Jordy Versprille en Rudy Scherbeijn.

Van grote verschillen is er nog geen sprake. Het kan nog alle kanten uit wie zich dit jaar tot kampioen mag bekronen. De gezelligheid staat voorop maar toch is het kampioenschap wel erg aantrekkelijk om te spelen…

Marco van Waes