Pagina 8: VVH

Vrijwilligersavond
VV Hoofdplaat

Op vrijdag 5 juli bood de VV Hoofdplaat voor al hun vrijwilligers weer een gezellige avond aan. Rond de klok van 18.30 uur werden de vrijwilligers verwacht in de kantine.

Nadat iedereen aanwezig was kon er na een korte toespraak van Paul Vermue worden aangeschoven voor een heerlijke barbecue. Iedereen liet het zich goed smaken. Nadat de laatste lapjes vlees waren opgegeten en de kantine was opgeruimd, werd er even tijd gemaakt voor het serieuze gedeelte van deze avond.

Ondanks dat er veel vrijwilligers binnen de vereniging zijn, hebben er een aantal te kennen gegeven volgend seizoen niet meer inzetbaar te zijn. Petra Vermue, Carine Pielaet, Tamara Waebeke, Rachelle Soulimans en Wilfried Verstraete stoppen na jarenlange dienst bij de vereniging. Met een woordje van dank, een bloemetje en een enveloppe met inhoud werd er op gepaste wijze afscheid van hen genomen.

Na het serieuze gedeelte was het tijd voor het hoogtepunt van deze avond: het spellen parkoers. Alle vrijwilligers werden in verschillende teams ingedeeld om zo de strijd met elkaar aan te gaan. De spelletjes waar men de degens met elkaar moesten kruisen waren: touwtrekken, ballen in de broek vangen, hindernisbaan lopen in aan elkaar genaaide broeken, darten, dropshot schieten en langlaufen.

Vol overgave werd de strijd met elkaar aangegaan met de altijd fanatieke Paul Vermue voorop in de strijd, wat voor enkele hilarische momenten zorgde.

Nadat hij al vier van de vijf spelletjes had verloren was al zijn hoop gevestigd op de hindernisbaan lopen met de aan elkaar genaaide broeken. Alleen al het instappen in deze broeken was een opgave op zich voor dit team. Met vereende krachten werd zijn ploeg in de broeken gehesen, waarna de strijd kon losbarsten. Halverwege het parkoers lag het team van Paul al op een grote achterstand. Tijd om een ‘tandje bij te zetten’. Alleen was Paul vergeten dat zijn team iets minder snel was dan hij dacht. De eindsprint die hij inzette was zijn teammaten te machtig, wat een grote valpartij tot gevolg had en dit tot hilariteit van de toeschouwers. Nadat alle spelletjes waren afgewerkt was er tijd om gezellig na te borrelen in de kantine.

Terugkijkend weer een geslaagde avond. De voetbal is nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor komend seizoen. Heb je tijd of zin om eens in de paar weken te helpen achter de bar in de kantine, aarzel dan niet om contact op te nemen met de vereniging. We moeten zuinig zijn op onze verenigingen én de vrijwilligers.  Vooral de voetbal heeft ook een sociale functie in het dorp. Laten we hier dan aub ook zuinig op zijn…

Marco van Waes