Pagina 7: Kevin-Ossenwei

 Zaterdag 8 september.. een heugelijke dag voor Kevin de Ruijsscher. De magische leeftijd van 30 jaar werd immers bereikt.

En als vrijgezel zijnde kan dat maar één ding betekenen:

Denossewei in! Kevin had al paar keer geïnformeerd bij vrienden of er hem iets te wachten stond. Telkens werd alles stellig ontkend. Nietsvermoedend was Kevin die dag op visite bij zijn ouders samen met andere familie leden, die allemaal in het complot zaten. Echter.. de laatste weken was er al druk gepuzzeld om Kevin een knalfeest te geven.. en terugkijkend… dit is meer dan gelukt.

Rond de klok van vijf uur werden alle genodigden verwacht bij café ’t Krikje. Hier werd de dag gezellig begonnen onder het genot van een drankje. Tegen de klok van zes uur vertrok er een hele stoet met vrienden, voorafgegaan door een oude brandweerwagen én de dweilband “Leute Boven Alles”. Voor het huis van zijn ouders werden er twee harde knallers tot ontploffing gebracht, waarna de brandweerwagen met toeters en bellen richting zijn ouderlijk huis reed. De dweilband blies zijn deuntje en alle vrienden ontstaken Bengaalse vuurwerkfakkels, waardoor de gehele straat prachtig werd verlicht.

Het zicht werd toch wel behoorlijk ontnomen door de rookontwikkeling.

Zeer verbaasd deed Kevin de voordeur open en verbaasd was hij inderdaad want toen hij op de kar werd meegenomen had hij nog niet eens in de gaten dat hij zijn schoenen aan moest doen! Gelukkig stond Anne-Marie al gereed met zijn schoenen in haar handen. Nadat de dorpsomroeper van dienst, Peter Aspelagh, zijn rede had voorgelezen kon Kevin niet anders dan schuld bekennen dat er momenteel geen liefde in zijn leven was. Nadat Tinus hem de sleutel van Dwofploate had overhandigd, kon de rondgang door het turp beginnen. De brandweerwagen voorop, daarachter de dweilband gevolgd door de tractor met boerenkar die geheel voor Kevin was bestemd. Een grote ronde door het dorp volgde met een tussenstop aan de dijk, waar Kevin dus echt de Ossenweide werd ingestuurd.

Na de optocht vertrok heel het gezelschap terug naar café ’t Krikje waar een tent voor de deur was gezet. Na het nuttigen van een broodje worst kon de avond in alle hevigheid losbarsten. Eerst was het de dweilband die voor de nodige ambiance zorgde. Na de dweilband was er een bandje geregeld door de organisatie. Deze kregen al vrij snel alle voetjes van de vloer. En deze bleven van de vloer tot ze stopten met spelen.

Hierna werd er nog eens met de pot rondgegaan om Kevin zo nog een leuk zakcentje te bezorgen. De eerste feestvierders zochten op het gemakje de weg naar huis terug… De echte plakkers bleven nog gezellig na kletsen in het café. Terugkijkend zal iedereen het er wel mee eens zijn dat het een knalfeest was, wat van A t/m Z prima geregeld was (door Tinus van den Adel en Peter Aspelagh). Petje af voor deze mannen. Ook bijna alle genodigden waren aanwezig, zodat het een leuke en gezellige dag werd. De vele foto’s en de mooie drone beelden (van Maikel Verdonck) waren een dag later te zien op het internet. Hiermee werd de gezelligheid van deze dag nogmaals bevestigd….

Marco van Waes