Pagina 7: Dartvereniging  ’t Krikje

Zaterdag 20 april vond het jaarlijks terugkerende open darttoernooi weer plaats in het dorpshuis. De vrijdagavond was de grote zaal weer omgetoverd tot een ware dart arena. De zaterdagmiddag kon er vanaf half 1 worden ingeschreven en ingegooid. Dit jaar waren er 35 deelnemers, weer een mooi aantal. Naast onze vaste vrienden van De Blauwe Draak uit Driewegen was er dit jaar ook een delegatie aanwezig van de dartvereniging ‘t Harinkje uit Biervliet. Om half twee kon de strijd losbarsten. Alle deelnemers waren onderverdeeld in poules, waardoor iedereen zeker drie- of vier keer mocht gooien. De poulefase werd afgewerkt volgens het ‘best van drie’ principe.

Er werden drie legs gegooid van 501-0 dubbel uit. Per gewonnen leg was er een punt te verdienen.

De poulefase was in vergelijking met andere jaren al vrij snel klaar. Tijd voor de verloting en een versnapering. De volgende ronde werd gespeeld volgens het knock-out systeem. Wederom werden er drie legs gegooid van 501-0 dubbel uit. Alleen diegene die zijn partij verloor was uitgeschakeld in het toernooi. Enkele spannende partijen waren er te bewonderen waarbij sommige spelers voor de zekerheid toch maar een frisje ter hand namen voordat ze moesten gooien. Ook dit jaar wisten twee spelers van onze vereniging weer door te dringen tot de laatste vier. Paul Cornelis, die vorig jaar het toernooi nog op zijn naam wist te schrijven, en Tamara Waebeke. Tamara wist haar halve finale niet te winnen, waardoor zij de strijd aan moest gaan voor de 4e– en 3e plaats. Paul Cornelis wist zijn halve finale wel te winnen, waardoor hij dus de kans kreeg om zijn titel van vorig jaar te prolongeren. Na een spannende strijd om de 3e en de 4e plaats was het Tamara die de 3e plaats van deze editie veilig stelde. De finale ging tussen Paul Cornelis en John van Kraaij. De finale ging over best van 5 legs, ook volgens het systeem van 501-0 dubbel uit.

Het was John die direct liet zien het darten nog niet te zijn verleerd en hij won de finale met 3-0. Al met al kunnen we weer terug kijken op een geslaagd, maar vooral gezellig darttoernooi. Dat laatste is voor ons het belangrijkste, iedereen kan dit toernooi winnen omdat iedereen aan elkaar gewaagd is. Dat maakt het elk jaar voor ons een leuke maar vooral gezellige happening. In de reguliere competitie begint het einde ook in zicht te komen. De strijd om het kampioenschap zal dit seizoen tussen Paul en Tamara worden uitgevochten. Voor de derde plaats zijn er nog diverse kandidaten, spannend dus….

Een paar weken voorafgaand aan het darttoernooi hebben we ook onze jaarlijkse wafelactie weer gehouden. De voorbestellingen kwamen in grote getale binnen (zowel aantal bestellingen máár ook aantal wafels per bestelling!) Om 05:00 uur ’s morgens werden de voorbereidingen getroffen. Rond 05:15 uur ging het eerste beslag de wafelijzers in. Na wat overleg werd er toch maar besloten om nog een paar kilo extra beslag te maken gezien de vele voorbestellingen die er waren gedaan. En gelukkig maar ook, want nadat de rondgang in Hoofdplaat was gedaan en nog een stukje van Village Scaldia was alles op. Wij als vereniging willen iedereen hartelijk bedanken voor het kopen en daarmee het steunen van onze vereniging.

Marco van Waes