Pagina 5: Kennis maken met….

 1. Wat is je naam?
Mijn naam is Anneke Elsemulder. 
 1. Waar en wanneer ben je geboren?

Ik ben geboren in Amsterdam op 23 januari 1949.

 1. Waar heb je gewoond?

Allereerst heb ik in Zeeland in Vlissingen gewoond. Daar was ik werkzaam bij de Olau Line, als eerste zeker in Nederland vrouwelijke Groundcontroller. Tot er een einde kwam aan het bestaan van de Olau Line.
Daarna heb ik in Schoondijke als beheerder van het asielzoekers-centrum gewerkt. Omdat het reizen tussen Vlissingen en Schoondijke veel tijd kost, heb ik de knoop doorgehakt en een huis in Schoondijke gekocht. En ik heb daar met veel plezier gewoond.

 1. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik  ben nu gepensioneerd en mag alleen nog genieten en heb geen verplichtingen meer wat werken betreft.

 1. Waar en hoelang woon je in Hoofdplaat?

Ik woon sinds 1½ jaar in Hoofdplaat en het bevalt mij prima.

 1. Wat heeft je doen besluiten in Hoofdplaat te komen wonen?
  Is dit een weloverwogen keuze geweest?

Omdat mijn huis in Schoondijke heel erg snel werd verkocht moest ik genoegen nemen met een woning die ik direct kon betrekken, met de gedachte dat het voor tijdelijk zou zijn. Maar ik heb het hier zo naar mijn zin dat verhuizen geen optie meer is, ik voel me in Hoofdplaat thuis.

 1. Heb je veel contacten in Hoofdplaat? Voel je je inmiddels echt thuis hier?

Ik woon in een fijne straat met links en rechts hele fijne buren, daarmee heb ik heb het erg getroffen. Ik heb geen andere contacten in Hoofdplaat, ben niet iemand die dat snel doet.

 1. Heb je een leuke anekdote over de eerste kennismaking met Hoofdplaat?
  Vorig jaar was mijn eerste Halloween belevenis hier in Hoofdplaat. Leuk om met zoiets mee te doen, alleen had ik verwacht dat heel Hoofdplaat zou uitpakken. Achteraf bleek dat ik de enige was die de buitenboel had versierd, met mijn kinderen en kleinkinderen heb ik een hele show opgevoerd. Is dit een anekdote of niet, zal dus niet meer gebeuren.
 2. Heb je hobby’s waarover je ons iets wilt vertellen?

Mijn grootste hobby is dansen om zelf te doen maar ook om naar te kijken. En op de  BBC is nu net weer een nieuwe serie gestart, dus tot de kerstdagen is het weer volop genieten. Andere grote hobby`s zijn steps en aerobics; 20 jaar heb ik daarin les gegeven en dat is nog steeds leuk.

 1. Wat was de grootste verandering/aanpassing in Hoofdplaat?

Het is heerlijk om in een huis te wonen waar veel licht is en het heeft me dan ook geen moeite gekost om hier te wennen.

 1. Wat mis je van de oude woonplaats/omgeving?

Ik  kan oprecht zeggen dat ik niets mis van mijn oude woonplaats, en blijf met veel plezier ingezetene van Hoofdplaat.

Groetjes, Anneke Elsemulder