Pagina 5: Terugblik…

. Wat is je naam?

Mijn naam is Tiny Timmerman-Zeegers.
Waar ben je geboren, in welke straat en in welk jaar?
 1. Ik ben geboren op de Hogeweg nummer C27 in Hoofdplaat. Dat was op 23 juli 1938. Ik heb dus afgelopen zomer m´n tachtigste verjaardag mogen vieren. Met de familie zijn we gezellig uit eten geweest.

   

 2. Waar heb je zoal in Hoofdplaat gewoond?
  Ik heb alleen op de Hogeweg gewoond.

   

   

 3. Hoe lang ben je nu weg uit Hoofdplaat en waarom ben je weggegaan?
  Ik ben 60 jaar weg uit Hoofdplaat. In 1958 ben ik getrouwd met Roger. We zijn in Oostburg gaan wonen, in de Frederik Hendrikstraat. Daar zijn onze 3 dochters opgegroeid; Lilian, Jacqueline en Nicole.

 

 1. Kun je in het kort beschrijven wat je allemaal hebt gedaan tussen het moment van vertrek en nu?
  Ik ben altijd huisvrouw geweest, daardoor was ik altijd thuis voor de meiden. Roger was vrachtwagenchauffeur en hij was dus vaak van huis. Regelmatig reden we allemaal mee met de vrachtwagen en we maakten er met ons vijven dan een leutig uitje van. In het verleden bezochten Roger en ik graag cafés/danszalen waar ouderwetse mortierorgels speelden.

   

   

 2. Waar woon je momenteel en bevalt het daar? Waarmee houd je je bezig in het dagelijkse leven?
  Sinds 1,5 jaar woon ik in appartementencomplex De Burcht.

Het bevalt me hier prima, mijn appartement is lekker ruim en ik ken hier ontzettend veel mensen om een praatje mee te maken. Als er evenementen georganiseerd worden dan ben ik van de partij; of er nu wafels gebakken worden, bingo gespeeld wordt of er een muziekgezelschap komt optreden. Verder ga ik iedere week naar de gymles om een beetje soepel te blijven.

 1. Breng je nog geregeld een bezoek aan Hoofdplaat, heb je er nog familie en contacten?
  Een aantal keren per jaar kom ik nog in Hoofdplaat voor familie-bezoek. Bij verjaardagen of zomaar om met een bakje koffie bij te kletsen. Ik kom regelmatig bekenden uit Hoofdplaat tegen en dan is het altijd leuk om te horen wat er gaande is op ’t Durp. En natuurlijk om herinneringen op te halen aan vroeger.

   

   

 2. Wat zijn de meest opvallende veranderingen in Hoofdplaat sinds jouw jeugd?
  Het eerste wat in me opkomt is vakantiepark Village Scaldia, ik noem die gekleurde huizen altijd ‘die blokkendoosjes’. In mijn jeugd waren daar alleen weiland, koeien en sloten te vinden. Op wat nu de Spuikom heet heb ik veel geschaatst. Maar in die 60 jaar is er natuurlijk heel erg veel veranderd! Ik vind het jammer dat er geen basisschool meer is in het dorp. Ik ging zelf naar de school die nu in gebruik is als dorpshuis. Altijd als ik daar langskom moet ik even kijken, ik heb daar veel leuke herinneringen aan.
 3. Wat wil je nog zeggen tegen de inwoners van Hoofdplaat?
  Na 60 jaar voel ik me meer Oostburger dan Hoofdplatenaar. Dat kan ook bijna niet anders hé! Maar ik hoop dat jullie met veel plezier wonen op ’t Durp.

Ik hoor regelmatig dat er leuke dingen georganiseerd worden waar veel belangstelling voor is en ik vind het mooi dat dit in zo’n klein dorpje kan. Probeer dit in stand te houden.

Het ga jullie goed!