Pagina 3: Vrijwilligerswerk

Ik ben Anita Verdonck en ik zit in het bestuur van de vrouwenbond in Hoofdplaat.

Hoe lang bestaat de vrouwenbond, en wie heeft het ooit opgericht?

De vrouwenbond bestaat ongeveer 50 jaar, kan ook iets langer zijn, en is opgericht door Lisa Sijnesael.

Wanneer ben jezelf in de vrouwenbond gekomen?

Ik zit er bijna 25 jaar in en vanaf 2007 ben ik voorzitter. Daarvoor zat ik een aantal jaren in het bestuur.

Wat doe je zoal als voorzitter van de vrouwenbond?

Wat ik zoal doe is, ik maak afspraken en probeer overal ideeën op te doen. Ik verzorg de prijzen voor de verlotingen en de bingo’s. Voor het jaarlijkse reisje wat ik samen met Linda en Lies uitzoek, regel ik de bus-reservatie en vraag ik een offerte aan. Daarna werk ik het verder uit zodat het elk jaar een leuk uitje wordt. Als we een puzzeltocht organiseren doe ik dat ook samen met Linda en Lies. We hebben ook samen verschillende keren een koud buffet gemaakt.

Uit hoeveel leden bestaat de vrouwenbond?

Momenteel zijn we met 19 vrouwen. Waaronder Linda, Lies en ik van het bestuur. Vanaf het moment dat ik erin zit heb ik al veel bestuurs-leden zien komen en gaan.

Heb je nog iets leuks dat je wilt vertellen?

Linda en ik hebben een keer door Hoofdplaat gelopen om een puzzeltocht te organiseren, het was toen heel slecht weer met veel regen. Ik had alles goed opgeschreven maar door de vele regen was er niets meer van te lezen. Maar we hebben wel heel veel gelachen toen.

Ik heb gehoord dat je het bestuur gaat verlaten, is er al iemand anders die het van je gaat overnemen?

Dat klopt, ik ga dit jaar met de jaar-vergadering stoppen. Ik heb het met heel veel plezier gedaan maar vind het nu tijd dat er een nieuw bestuur komt met nieuwe ideeën. Ik blijf natuurlijk wel lid van de Vrouwenbond. Helaas heb ik al een aantal keren gevraagd op de jaarvergadering of er iemand interesse heeft, maar er is nog niemand die erop heeft gereageerd.

Anita, hartelijk bedankt voor je verhaal over de vrouwenbond hier in Hoofdplaat. We hopen natuurlijk dat zich snel iemand bij je aanmeldt om je taken over te nemen.

Marijke