Pagina 3: Ik en mijn Hobby

Ik ben Peter Quataert.

Mijn hobby is badminton.

Wat was de aanleiding voor je om te gaan badmintonnen?

Ad Koster en Bennie Pielaet waren al enkele weken samen aan het badmintonnen. Tijdens onze ronde tafel zaterdags tussen 17.15 uur   en 19.15 uur vroegen ze mij of ik zin had om ook mee te doen.

En zo geschiede eind mei 2018 dat ik voor de 1e keer de gymzaal betrad.

Hoelang bestaat de club al?

Pas vanaf april 2018 zijn Bennie en Ad begonnen. Zij hadden een net, badmintonrackets en enkele shuttles gekocht. Eind juni hebben we het seizoen afgesloten met een gezellige avond in de tuin van Bennie, daar is de naam Badminton Club de Krabbe ontstaan. Het tuinfeest als afsluiter wordt dan ook een jaarlijkse traditie.

We hadden toen 5 leden; Annie Hol en Ronald Waebeke hadden zich ook aangesloten. In september is Vivian Koster ook gestart.

Kunnen er nog mensen zich opgeven?

Op dit moment zijn we met 6 spelers. Maar goed van mei tot september is het aantal leden verdriedubbeld. Ondertussen weten vele mensen dat we een badmintonclub hebben, ze vinden het leuk, maar zijn niet zo snel geneigd om zelf ook deel te nemen. Anderzijds spelen we nu maar 1 uur in de week, indien we meer leden krijgen moeten we kijken naar uitbreiding van tijd, of misschien 2x per week gaan spelen. Dat zien we dan wel weer.

Iedereen is van harte welkom, een leeftijdgrens is er niet. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je een badmintonracket hebt, deze zijn al te verkrijgen voor 40 euro. Kosten beperken zich tot max. 60 euro per jaar voor de zaal. Dus een dure sport is het niet. De shirtjes komen eraan en worden gesponsord.

 Iedereen is wel bekend met badminton, maar wat zijn de spelregels?

De spelregels zij eenvoudig; het net heeft een hoogte van 1.55 m , men moet diagonaal opslaan, 5x achter elkaar en dan mag de ander. Veelal spelen we 2 tegen 2. Iedere rally is een punt. De zaal is net wat te klein, tegen de muur is buiten. Je speelt tot 21 punten, en er moeten 2 punten verschil zijn anders speelt men door tot 30 punten.

Welke avond in de week is de badminton, en is het voor elke leeftijd?

We spelen iedere donderdagavond van 18.15 – 19.15 uur. Het is zeker voor ieder leeftijd. Die ligt nu rond de 55 jaar☺

Kan je vertellen waarom badminton zo leuk is om te spelen?

Badminton is een zeer intensieve sport, iedereen wil winnen van elkaar. Het competitiegevoel is zeker aanwezig. Na een uur strijd is iedereen kletsnat van het zweet en verlaat men hijgend de zaal. Het is leuk omdat we aan elkaar gewaagd zijn. Vergeleken met enkele maanden geleden heeft iedereen veel progressie gemaakt. Natuurlijk geven we elkaar ook raad. Niks is leuker dan een badmintonwedstrijd, die slechts met enkele puntjes verschil wordt gewonnen. Af en toe moeten we weleens tot 30 door, dan komt de conditie echt om de hoek kijken.

Zelf heb ik vroeger heel wat jaren badminton gespeeld in clubverband. Ad en Bennie hadden dan ook snel door dat dit voor mij geen onbekend terrein was. Maar zoals ik al zei is het niveau bij ieder enorm toegenomen. Vivian die pas in september begon verbaasde ons meteen. Zomaar een partijtje winnen hoort er niet meer bij.

We kijken altijd uit naar de donderdag, waar tijdens het spelen ook veel lol wordt gemaakt. Af en toe leidt het fanatisme ook weleens tot tuimelpartijen. Annie maakte de mooiste entree, de eerste shuttle die ze terug moest slaan ging gepaard met een koprol die gelukkig goed afliep.

Mensen die interesse hebben om mee te doen kunnen contact opnemen via quataert@zeelandnet.nl

Natuurlijk is iedereen van harte welkom om op donderdag eens een kijkje te komen nemen.

Peter mag ik je hartelijk bedanken voor het interview en de uitleg over het badminton. Ik hoop voor jullie dat er nog meer mensen zijn die zin hebben in een wedstrijdje badminton.

Marijke